Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 459
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Никакво значение няма какво ще покаже. Трябва да има ясни критерии, които явно липсват не от днес и вчера.
Цялата драма е явна манипулация, защото подобни неща не са от скоро в спорта.

# 976
Аз ще следя какво ще се случи по-нататък с този случай. Интересно ми е наистина.
Иначе изобщо не съм против олимпиадата, даже си я гледах, особено бягането че ми е любимо.
Французите настроиха доста хора негативно още с откриването, в което имаше провокации. Нормално е после да ги гледат под лупа и да им търсят кусури и за други изцепки.

# 977
Жените също слагат протектор да си пазят интимната област. Сега, там точно Имане какво има, отново са само догадки.

Аз също мисля, че не е карала женски пубертет. Може би до изследванията, правени през 2022 г ли беше, от Боксовата асоциация, изобщо не е знаела, че има ХУ хромозоми или по-скоро това състояние DSD.
Тук въпросът не е имат ли двете боксьорки тези отклонения в хромозомите. Да, според мен имат. Въпросът е, че МОК няма правила, които да забранят на подобни спортисти да участват в боксовите състезания. Тъй като специално боксът на олимпиадата се организира от МОК, тяхна е задачата да установят правила. Ето леката атлетика, плуването и други спортове, които състезания и на олимпиадата се организират от съответните световни федерации, а не от МОК, имат правила, които допускат такива състезатели, но следят нивата на тестостерона. При бокса това го няма. Може би за следващата олимпиада ще бъдат приети някакви правила или новата световна боксова асоциация ще ги приеме, ако въобще бъде допуснат боксът в ЛА. Но в настоящата олимпиада такива правила няма. Това говорим от самото начало на темата. Двете спортистки не са виновни, те са спазили наличните правила, такива, каквито съществуват към момента. Колко е етично, правилно, морално или не е съвсем друг въпрос.

Аида, именно. Отговарях на поста, в който се твърдеше, че прилича на жена. Ми не, не прилича. Ни й е приоритет, търси грубата сила в себе си, това й помага в спорта, който е избрала.
Иначе е добра идея дахсе тестват ВСИЧКИ участници, а не само по-мъжествените. Но и това струва пари, та надали.

Изобщо снимката в линка, който пратих, погледна ли?

Освен това аз не говоря само за мъжествения вид (много повече от колкото на Севда), а за комбинацията с ху. Трябва човек  наистина да има wishful thinking, за да не обърне внимание и да показва Севда.
Всички говорим за това. Знам, че не е лесно да изчетеш 60 страници, като се включваш на 60та и нямаш представа какво се е писало, но имай малко уважение към тези, които са писали в тези 60 страници.

Чета от самото начало и коментирам от много преди 60 страница и това, което сте писали, не виждам как би променило моя отговор.

Миленака, жените с ху, за които говориш, са с определени синдроми и с по-различни нива на хормони от жените, но поне приличат на жени. Не съм сигурна и каква част от dsd xy се наричат жени, че да не натяква толкова много как имало такива.

бъръльо-бъръльо, явно една мъжка прическа ти е достатъчна за да не можеш да различаваш мъже от жени.

# 978
  • При семейството си
Може би е дискутирано, но ми станаха интересни действията и решенията и на IBA:
https://www.iba.sport/wp-content/uploads/2023/05/BoD-meeting-min … i_FV-approved.pdf
В Истанбул 2022 година резултатите от тестовете излизат след края на шампионата и не се вземат предвид.
В Делхи през 2023 година тези състезателки са допуснати до участие, въпреки че въпросните тестове не показват някакво временно състояние.
На база на резултатите ги дисквалифицират 1-2 дни преди края на шампионата.
Нивата на тестостерона не са изследвани.
Та явно и техните правила, регулации не са били много ясни.

# 979
  • София
https://www.iba.sport/wp-content/uploads/2023/05/BoD-meeting-min … i_FV-approved.pdf
В Истанбул 2022 година резултатите от тестовете излизат след края на шампионата и не се вземат предвид.
В Делхи през 2023 година тези състезателки са допуснати до участие, въпреки че въпросните тестове не показват някакво временно състояние.
Да. Процедурата не им е читава, съответно би било много непрофесионално някой да признае резултатите от нея. Боксьорките са отстранени с еднолично решение на Йоргос (не помня фамилията му - генералният секретар), който след като ги отстранява, уведомява борда на директорите, за да ратифицират решението му. Все едно IBA  му е някаква бащиния...

Reunion, права си, но това са години наред обработка. Няма как това да се "излекува" бързо.

# 980
Именно. Това коментираме от самото начало. Самите ИБА не са имали ясни критерии и правила. Дълго време двете състезателки са се състезавали безпроблемно преди тестовете, а очевидно и след тях и въпреки резултатите от тези тестове. Няма яснота какви точно са проведените тестове, за да се прецени дали са удачни и достатъчни в случая. И всичко това хвърля огромни съмнения в действията и мотивите на ИБА. Факт е, че външният вид на двете състезателки буди съмнения.
Но в един момент темата зави в крайно неприятна джендърска посока, с много грубости и обиди, както по адрес на състезателките, така и по адрес на потребителите. И явно джендъризмът не беше достатъчен, та се премина и на патоса "ама вие сте жени, как така сте съгласни мъже да бият жени". Не, не сме съгласни и го казахме неведенъж. Нито защитаваме нечий пол. Просто защото нямаме данни и не знаем нищо повече от недоказаните твърдения на ИБА.

# 981
  • София
Милена, така е. Аз не мисля, че има и един човек, който  да не мисли, че няма проблем. Въпросът е къде се търси.
Определено няма общо с джендъри, транс и гей хора.

# 982
Следващата олимпиада е изключила бокса. Имат поне 8 години да си оправят регламентите и изискванията към спортистите, но в настоящия момент няма никаква причина да се плюе по Имане, защото е участвала според правилата в конкретния момент. Правилно, неправилно, морално, неморално, тя отговаря на условията и няма причина да я изключат, още по-малко пък да я обиждат.

Има, ако знае истината, но лъже. А има повод за съмнения, че е така.

Изразявам съмнение, че тя е изцяло мъж, както се намеква тук. Просто не виждам смисъл цялото ѝ семейство да твърди обратното, предвид държавата в която са. Изглежда ми като да е интерсекс. Вероятно не трябва да е в женския бокс, но това не го определям аз.

Ама това е номерът - никой не казва, че е 100% мтж, а просто, че не е жена и не бива да се бие с жени

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 13:21 от Черна станция

# 983
Значи накрая излиза, че всички, които не използваме разни епитети и квалификации по адрес на състезателките, не ги наричаме джендъри и не намираме за особено забавни грозните шеги отновно това какво имат в гащите си, сме за "джендър пропагандата" и не държим на "семейните и националните ценности" Wink

Факт е, че проруските кръгове използват точно такава риторика срещу Запада. Факт е и че проблемът с двете състезателки избухна точно сега. Ненапразно няколко пъти поставих въпроса защо точно сега, но всеки път ми се казваше, че това не е от значение. Напротив, от огромно значение. И недоумявам защо се вярва безпрексловно на ИБА на фона на всички им действия по повод двете състезателките. А в това време атаките по Франция и Запада са по всички възможно линии. Да, поводи има, но е очеизвадно колко ожесточено се използват на макс с определени цели и за нужните на определени интереси. Ако следите случващото се в Европа и по света в последните няколко години, щеше да ви направи впечатление и тук. Поредното противипоставяне между "християнски ценности" и "джендърска пропаганда", Изток и Запад. А те нямат нищо общо с конкретния казус.

# 984
Нито веднъж не съм използвала нито епитети, нито квалификации за споменаваните и не съм ги нарекла джендъри. Затова поясних, че последният ми пост не е по темата. Но с джендър пропагандата на запад имам личен опит със сина ми, който тогава беше на година и половина.

# 985
  • София
Скрит текст:
Следващата олимпиада е изключила бокса. Имат поне 8 години да си оправят регламентите и изискванията към спортистите, но в настоящия момент няма никаква причина да се плюе по Имане, защото е участвала според правилата в конкретния момент. Правилно, неправилно, морално, неморално, тя отговаря на условията и няма причина да я изключат, още по-малко пък да я обиждат.

Има, ако знае истината, но лъже. А има повод за съмнения, че е така.

Изразявам съмнение, че тя е изцяло мъж, както се намеква тук. Просто не виждам смисъл цялото ѝ семейство да твърди обратното, предвид държавата в която са. Изглежда ми като да е интерсекс. Вероятно не трябва да е в женския бокс, но това не го определям аз.

Ама това е номерът - никой не казва, че е 100% мтж, а просто, че не е жена и не бива да се бие с жени
А, някои могат да кажат и че е марсианец  от лунен произход.
Освен да кажат, трябва и да го докажат със съответите тестове и прегледи. Но е правен само един вид тест, което не доказва, че не е жена.

# 986
  • София
ЧС, малко прекаляваш с това, че мъж са пуснали да бие жени. Спортът е бокс и всички жени, които са там, са там да се бият. Всички те тренират и с мъже. Не е нещо нечувано да им счупят нос, ребро или челюст.
Такъв спорт е бокса.
За пореден път, трябва да има ясни критерии, такива има за тегло например, Ина и за забранени субстанции. Никой не опонира, че ако жени с подобна аномалия имат предимство, може би бе е редно да се състезават.
За сега обаче нищо от това не е доказано.

# 987
Кое не е доказано, че такива жени имат предимство ли??? Че то се видя на ринга от хората по целия Свят.

# 988
  • София
Еми била е побеждавана, а доколко има предимство, наистина не е доказано. Не става по снимка.

# 989
  • София
Щом паспортът е достатъчен аргумент
Скрит текст:
за мен достатъчен е и аргументът, че официално мъже и жени се състезават отделно. Значи нищо не доказващият паспорт е 100% доказателство, а тест не е?  При това съм убедена, че има много повече фалшиви паспорти, отколкото странни жени с мъжки хромозоми, ама все пак жени.
Отиди малко да потренираш бокс, модерно е и е супер фитнес. И след месеци само ще си смениш мнението за това колко е редно и нормално онези създания да се бият с жени.
Това е достатъчен аргумент само за МОК. Не помня колко пъти писах (а и други), че това не е правилно и трябва да си оправят критериите.

Общи условия

Активация на акаунт