Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 120
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 410
  • Paris, France
В статия ясно пише, че са взети от болница в Париж.

Странно ми е, че в текст, обсъждащ някакво заболяване, просто споменават името Иман. Във всичките ни френски епикризи фигурират и фамилиите ни. Също, как на епикриза от френска болница има печат с надпис на арабска азбука, освен латиница? Ясно се вижда на снимката: Подписано от "Chef de service" - началник на отделението. Ми нито една такава епикриза нямаме. Зная, че в Алжир често ползват "шеф на отделение", но във Франция, а и в България не.

Странен ми е документа, снимката във вестника, де. .

# 1 411
  • София
После пишеш, че някой просто решил, че е жена.

Това е вярно, впрочем! Ако при раждането са се объркали, то по времето, когато се е набутало в Париж Имането е знаело всяка буква от термина, споменат в линковете ти. Знаело е, че на генетично ниво е по-скоро мъж, отколкото жена, ама е решило, че му отърва да продължи да се представя за жена. Това пропускате - можем да го оправдаваме за времето от раждането до първите разкрития покрай изследвания, ама тая информация не се е появила чак сега от гледна точка на Имането. И от момента, в който Имането е научило тия нещица, въпросното е решило, че ще се прави на жена, защото приемаме, че дотогава си е вярвало, че е 100% жена.

# 1 412
  • Paris, France
Добре де, ако някоя от вас утре разбере, че генетично е ХУ, ще зацепите ли на момента, че сте мъж? Ще идете ли да се оперират за да си уголемявате клитора, че ХУ имали пишка по учебник? Ще съобщите ли на родата? Ще си смените ли името с мъжко? Аз не.

Иман е живяла 25 години без никакъв проблем като жена и продължава да си живее така. Защо да си обръща живота на 180° като не иска, баща и и майка и няма да искат и даже май няма да може да си смени пола в Алжир?

Има пробой в системата на МОК. Да я оправят и да изискват генетичен тест преди участие, от всички състезателки! Иман и жени като нея ще разберат, че не може да участват заради това, че не отговарят на условията и ще трябва да се примирят.

Да насилваме Иман да се оперира и да осъзнава генетични и хормонални реалности е тъпо.

# 1 413
  • Далечният изток
Абсолютно.
Как се чувствалО, пък как изглеждалО, пък какво вярвалО, няма никакво значение. Има значение само доколкото касае (не)участието ѝ в състезания. Ясни критерии на съответната спортна организация и хора с подобни генетични особености се изключват веднага от състезания. Без да се правят още 20 безумни категории. Просто да нямат право да се състезават, иначе като любители да си спортуват, а пък от човешка гледна точка да си се чувстват и извънземни ако искат, да си си правят операции, това не ни касае въобще.

# 1 414
Добре де, ако някоя от вас утре разбере, че генетично е ХУ, ще зацепите ли на момента, че сте мъж? Ще идете ли да се оперират за да си уголемявате клитора, че ХУ имали пишка по учебник? Ще съобщите ли на родата? Ще си смените ли името с мъжко? Аз не.

Иман е живяла 25 години без никакъв проблем като жена и продължава да си живее така. Защо да си обръща живота на 180° като не иска, баща и и майка и няма да искат и даже май няма да може да си смени пола в Алжир?

Има пробой в системата на МОК. Да я оправят и да изискват генетичен тест преди участие, от всички състезателки! Иман и жени като нея ще разберат, че не може да участват заради това, че не отговарят на условията и ще трябва да се примирят.

Да насилваме Иман да се оперира и да осъзнава генетични и хормонални реалности е тъпо.

По-важния въпрос е не дали ще зацепя, че съм мъж. Такива неща не се възприемат за пет минути, а дали имам елементарна чест. И комплекси.
Щото ако съм нещо между мъж и жена и мога да млатя други жени в спорта, не би трябвало да го правя.
Със сигурност е наясно Имане. Но е комплексирано, неетично и неморално същество.
Да не забравяме крещящия факт, че казала на българската ни състезателка, че е мъж и ще я смаже.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 07:00 от Елора

# 1 415
Никой не го кара Имане да се оперира и как не разбряхте, че ние не го съдим като човек, а като спортист! В момента е на 25г и вие се опитвате да го изкарате, че той чак сега разбира, че нещо не му е наред! Аз затова питах няколко пъти, той с какъв полов орган е,предвид заболяването си. Ако не е точно с мъжки или женски полов орган, няма как да не знае. За 25г не е водил полов живот и няма идея какво е мъж и жена? Другото, което ми прави впечатление, че мюсюлманка на тези години не е омъжена!Което за мен отново е знак, че семейството са знаели,че нещо не е наред и че не може и деца да роди. И точно тук е проблема, че знаейки, че е биологичен мъж, се състезава срещу жени с ужасно предимство. Ако иска в живота да е каквото пожелае, просто да не се състезава срещу жени!

# 1 416
Никой не го кара Имане да се оперира и как не разбряхте, че ние не го съдим като човек, а като спортист! В момента е на 25г и вие се опитвате да го изкарате, че той чак сега разбира, че нещо не му е наред! Аз затова питах няколко пъти, той с какъв полов орган е,предвид заболяването си. Ако не е точно с мъжки или женски полов орган, няма как да не знае. За 25г не е водил полов живот и няма идея какво е мъж и жена? Другото, което ми прави впечатление, че мюсюлманка на тези години не е омъжена!Което за мен отново е знак, че семейството са знаели,че нещо не е наред и че не може и деца да роди.И точно тук е проблема, че знаейки, че е биологичен мъж, се състезава срещу жени с ужасно предимство. Ако иска в живота да е каквото пожелае, просто да не се състезава срещу жени!

Това изобщо не е вярно. В държавите със строг ислям се случва много често жените атлети да не се омъжат, защото ролята на съпруга (домакинство и деца) е несъвместима с професионалния спорт за повечето от семействата и мъжете. Затова не са толкова много професионалните спортистки там и повечето може въобще да не се омъжат, защото докато им приключи кариерата, са стари за женени. Хасиба Булмерка мисля, че не е омъжена и няма деца, а не си спомням да има съмнения, че е мъж. Често и да имат данни за някакъв спорт момичетата, родителите ги спират, защото трябва да се омъжат. Повечето спортистки са от по-бедни семейства с повече деца, където момичето не дава данни за красавица така или иначе и някакъв успешен брак, та може и да я жертват да се занимава със спорт и после с парите да подпомогне многобройните братя и сестри да се оженят.
https://www.washingtonpost.com/sports/olympics/marriage-motherho … 6a265c_story.html

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 10:03 от кукумицинка

# 1 417
  • София
На доста активни спортистки, цикъл също може да не се появи цикъл до доста късно.

# 1 418
  • София
Много ми е интересно как се доверяваме на доклад или изследване, незнайно къде и от кого правено. Френски лекари, алжирски медицински лица, учените от Магадан.

# 1 419
  • Пловдив
Хасиба Булмерка има едно дете, Невена го писа в темата преди.

# 1 420
Хасиба Булмерка има едно дете, Невена го писа в темата преди.

Навярно е така, чисто и просто нямах спомен, но детето със сигурност не е родено, докато тя се състезава или примерно да роди, да направи пауза и после пак да се върне, а на една доста зряла възраст и е само едно детето.

# 1 421
  • При семейството си
Много ми е интересно как се доверяваме на доклад или изследване, незнайно къде и от кого правено. Френски лекари, алжирски медицински лица, учените от Магадан.
Ами ето как, толкова за достоверните доклади:

“Междувременно Жак Йънг, ендокринолог в болница Bicetre в Париж, който според съобщенията е съавтор на оценката, предположи пред DW, че името му се използва за разпространяване на невярна информация и програма срещу транссексуалните.

Болницата не потвърди автентичността на оценката, като каза на DW, че "не предоставя никаква информация, свързана с медицинска поверителност, и по-специално не уточнява дали дадено лице се е консултирало с лекар или не".

Международният олимпийски комитет (МОК) не коментира "непроверени документи, чийто произход не може да бъде потвърден", но заяви, че разбира, че Хелиф "подготвя съдебен иск в отговор на последните доклади.”

“Екранна снимка от оценката, която беше премълчана в оригиналния френски доклад, показва, че лекарите Йънг и Федала са преценили, че Хелиф е жена. „С оглед на клиничната история... женският пол винаги е предпочитан“, гласи екранната снимка.

Когато на Йънг беше казано, че името му потенциално се използва за легитимиране на невярна информация и за насърчаване на анти-транс дневен ред, той каза на DW: „Мисля, че изявлението ви перфектно отразява реалността“

https://www.dw.com/en/algeria-condemns-baseless-imane-khelif-med … l-leak/a-70692314

# 1 422
Елпис, благодаря за линка!

# 1 423
Значи чудесно, ще води дела. Дано го изследват наистина независими лекари и истината излезне наяве! Ще следя с интерес.

# 1 424

В наши дни се доверяваме на това, което ни харесва. Истината е това което четем в жълтите медии/социалните мрежи и което ни съвпада с разбиранията. Нито повече, нито по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт