БАЧОРСКИ И ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА - Тема 12 (Между два сезона)

• 34 947
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
Емилия се местят, били под наем и пак отиват под наем. Дума не казва за апартамента купен от Даниел.

# 691
По принцип един ремонт си е сериозен разход. Може да прави нещата поетапно.
А, това местене е просто ужасно. Като се сетя и се изприщвам. Не знам тия хора как всяка година сменят жилището.

# 692
Те не се ли преместиха скоро при Петър или греша ?

# 693
Каква е идеята да се пуска някаква безсмислена странна снимка на човек, без текст и обяснение? Във всички други теми има правило за скрит текст.
Петър бил под наем, което много ме учуди. Доколкото разбрах, ще се местят двамата.

# 694
Живеят под наем, сменят жилищата всяка година, а карат коли за стотици хиляди😀

# 695
Те колите са на лизинг , не знам какво толкова се хващате за тях .
Масово в чужбина хората живеят под наем, нишо лошо не виждам в това .

# 696
Едва ли им е комфортно да се местят пп чуждите къщи. Бих предпочела дом на изплащане, пред кола.

# 697
А други предпочитат да живеят под наем, не обичат да се задържат на едно място. На запад са особено голям % и също биха имали възможност за собствено жилище. Всеки живее както намери за добре. Аз не разбирам защо им се прави сметка на парите - и на двете семейства. Без сигурни доходи не се отпуска нито ипотека, нито лизинг, очевидно могат да си го позволят.

# 698
Колата е 1/3 от стойността на жилището. Заем за жилище се дава с доказани доходи.

# 699
Колата е 1/3 от стойността на жилището. Заем за жилище се дава с доказани доходи.

Лизингът обикновено също е през кредитна институция и за него също е необходим определен доход.

# 700
Всеки сам си решава . Колата на Емилия е 1/4 или 1/5 от стойността на жилище в момента .😀

# 701
  • София
Никога няма да разбера това да имаш пари за жилище ( първоначална вноска, възможност за изплащане и т.н) и да даваш грешни пари за наем. Не говоря само за Емилия, доста други хора са така, просто в моите представи е безумно.

# 702
  • Пловдив
Нали уж апартамента от Даниел беше на името на Емилия 🤔 ,но пък и ремонтите като знам колко бавно стават , но е кофти с малко дете да се месетиш всяка година!

# 703
Много хора го предпочитат, а и тя на практика жилище има, защо ѝ е да купува друго? Дали е от Даниел или не е - все тая, може пък да иска да живее в друг район, в който цените на жилищата са космически, наем е по-удачно в случая. Може да не обича да се задържа на едно място също, отново наем е по-удачен. Въобще защо си мислим, че всички хора сме еднакви и желанията ни са идентични? А може пък и Петър да не желае да живее в жилище от Даниел, но да има имот, който след време ще наследи, отново защо му е да купува друг? Извън това има и хора, които не биха искали да поемат отговорност за дългосрочно изплащане. Въобще всякакви хора има Grinning
За протокола - аз също не разбирам как уж може човек да има толкова пари, каквито демонстрира, а да живее в Абдовица, но очевидно на Бачорски си им харесва.

# 704
Аз не нам защо сте сигурни, че Емилия ей така може да извади или събере 40-50 000 за първоначална вноска ( ако е 10% ) , което е нормално и няма нищо лошо . Може да не и се заробва да изплаща апартамент .

Общи условия

Активация на акаунт