Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 077
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря, ви! Оф, много сложно за провинциалисти като мен. Grinning  Aнти-ха явно скоро няма да мога да го пусна, евентуално по-натам когато ходя в София или във Варна (хематоложката ми каза, че в Лина и Сити Лаб ставало за един ден), но ще трябва да си го предвидя с отстоянието от инжекцията, а останалите мога да ги пускам и сега в Рамус. А тези другите проблем ли е, че се изпращат, защото Рамус ги пращат в София и не ги работят същия ден? Объркването ми идва от това, че не рабзирам кое за какво служи и какво показва, но може би след като ги пусна ще попитам пак хематоложката да ми обясни по-подробно. А всъщност нашата градска болница май ги прави тези, но трябва да видя, че така се бях подлъгала и по чхг, уж го имаха в ценоразписа, пък на място не го правели.

# 121
  • Замък сред облаците
Според мен зависи от индивидуалния случай, но не мога да гарантирам защо точно.
Затова препоръчвам, ако имате възможност и психически ви е ок - пускайте си изследванията на 30 дни за коагулацията, антиХа - веднъж на триместър или при всяка смяна на дозата.

# 122
Аз пуснах за първи път анти-Ха в 8-ма седмица (самоназначих си го) и тогава си бях изкарала акъла, понеже резултатът беше над нормата, т.е. че ми е висока дозата. Кръвотокът и коагулацията бяха супер обаче и не е имало проблеми.

# 123
На мен тромбоцити, АРТТ, Д димер и фибриноген ми ги пускат на 3-4 седмици от положителен тест, а анти-Ха е на 2 месеца. Така ми каза доктор Тончев. Просто за анти-Ха трябва да са минали 2 месеца от началото на биене на инжекциите.

# 124
  • Замък сред облаците
Ох, Кактус, извинявай, но ми боде очите. Анти десет А или антиХа Simple Smile

# 125
Ох, Кактус, извинявай, но ми боде очите. Анти десет А или антиХа Simple Smile
АнтиХа 😅 моя грешка

# 126
Здравейте, слагам си фраксипарин в корема, но имах доста синини и акушерката ми каза да си ги слагам малко в бедрата. Днес забелязах, че където ги поставям мястото е доста топло така беше и в корема. Това нормално ли е?

# 127
  • Замък сред облаците
Да, нормално е.

# 128
Не   знам дали тук мога да питам ама е свързано с и инжекциите..
Агто ми даде медр0л пия от 4мг х1 обаче е са майка ми дойде и вика кой го пие това викам аз и ми наби страшни филми разчетох се и установих че и други са го пили  ама ми е странно даде ми го да подтисне имунитета да се отворят артериите ако съм разбрала правилно.пия аспирин от 100 просто с предната Б вдигах кръвно ии накрая бях с лека прееклампсия ..
Филмът е че съм в 7 седмица+ няколко дни и се чудя дали бебето ще има проблем с надбъбречната жлеза самия док не ми каза никакви рискове...

# 129
  • Замък сред облаците
Няма проблем, пие се първи триместър за да не отхвърлиш плода, ако има оценен риск за това. Доста момичета от ИБ да го пили  и имат здрави бебета. Ако искаш пиши на Мацето.

# 130
Здравейте! Втора бременност съм на клаксан 0.4 и аспирин100. Уж по същия начин бия инжекциите, но този път ми стават буци по корема.  И буците понякога са със синки. По притеснително ми е, че там където бия инжекцията, често се случва да изкърви няколко часа по късно, ако някак падне коричката. И така кърви, че не спира дълго време. Ще се свържа с хематолог,но да питам и тук някой има ли подобен опит. Изследванията на аптт, д-димер и фибриноген са в норма за небременни.

# 131
SGC, за АнтиХа Тончев ми каза, че във Варна само в Света Марина ( Терапията) може да се пусне, не съм проверявала, защото не ми се е налагало все още. За коагулацията спец за Варна, бих те посъветвала Лаборекспрес.

# 132
  • Замък сред облаците
Билибо, от аспирина е това кървене и синките - явно ти идва в повече. Освен това не гледай нормите за небременни, гледай нормите по триместър: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm

# 133
Здравейте момичета, може ли съвет. Имам назначена терапия с Фраксипарин от 0.4 от д-р Тончев от деня на трансфера. Днес правихме свеж трансфер и понеже съм си забравила рецептата в работа помолих репродукция ми лекар за нова. Той обаче ми изписа само 4 ампули през ден. Ако помня сте коментирали,че това не е правилно, защото така си защитен 24ч, а следващите 24ч. не си. Сега незнам как да процедирам.

# 134
  • Замък сред облаците
Следваш терапията на хематолога 🤗

Общи условия

Активация на акаунт