Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 066
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм още в 13та, изследванията са добри и за сега нямат намерение да ми ги спират, само тази алергия е проблема.. аз и си усещах де, че нещо се случва то един сърбеж, едни буци.. дано сега с клексана са добре нещата

# 106
Здравейте дами и друг път ми се е случвало, но този път ми се образува доста голяма синина от Клексан на корема, уж знам как да ги бия, но се случва понякога, просто този път е доста голям и буквално тъмно лилаво. Единствено искам да питам дали може да е нещо опасно или само синината и болката и ще си мине

# 107
Аз в началото бях тъмно лилава със седмици, още не ги биех правилно, но проблем не съм имала, всичко избледня. Успех!

# 108
  • Замък сред облаците
Хейхей, колко е голямо? Около 2-5см в диаметър ми се е случвало и е ок. Ако е по-голямо (примерно колкото дланта ти и повече) може да си била в мускула инжекцията, което е нежелателно. Не е проблем като цяло, просто гледай да биеш плитко иглата.

# 109
Здравейте,

В 7г.с. съм. Имам назначена терапия от доц. Конова Clexane 0.4 ml за 10 дни по един инжекционен разтвор и Aspirin Protect, 40 дни по една таблетка прз 2 дни / вечер, като за Аспирина се разбрахме да го започна 10 дни след спиране на кървенето, което имах тези дни.

Моля за съдействие, ако някой е запознат, за разчитане на резултатите, тъй като не ми разясниха какво означават тези мутации. Също за препоръки за хематолог в гр. Бургас.
Скрит текст:

# 110
bsid, аз съм със същите мутации и съм на Клексан 0,4 от първия ден на трансфера. Нямам включен аспирин все още, паради риск от кървене. Успех!
ПП инжекциите са ми изписани до 2 седмици след раждането.

# 111
Здравейте,  предстои ми да изследвам Анти Ха, няколко дни подред  ли трябва да съм била инфекцията в един и същи час или е достатъчно да е бита само в деня на изследването 4 часа преди вземането на пробата?

# 112
Точно днес бях при хематолога и ми каза, че само в деня на теста трябва да я сложа 4 часа преди да ми вземат кръв. След това на следващия ден вечерта си продължавам инжекциите.

# 113
Здравейте, дами.
Присъединявам се в темата, защото обяснявате страхотно и научих много от вас.
След трансфер, със съдействието на половинката поставям фраксипарин, в обастта на корема. Видях че повечето се справяте без драма, но при мен иглата като че ли е по-тъпа и не влиза лесно. Уж имам някакъв малък опит от всички останали препарати, които са ми били до момента, но това го усещам все едно кожата резистира и чак тогава пробива. Има ли някакви хитринки с времето,които сте установили? Примерно по-силно стисната кожна гънка, за да е по-опъната кожата и да влезе по-лесно? Или де да знам хах

# 114
  • Замък сред облаците
Пробвай различно - седнала, права. Аз понеже сутрин биех и сутрин взимам душ - след душа омекваше кожата и беше една идея по-лесно.

# 115
Здравейте, дами! Включвам се при вас с няколко въпроса, че малко неглижирах досега консултацията с хематолог. В момента съм 7+2 г.с. и съм на терапия с Клексан 0.4 от датата на трансфера. С тромбофилия съм (хомозигот PAI) и досега бях спокойна, че си бия клексан и всичко е наред. Да обаче си спомних, че хематоложката ми искаше на 3-4 седмици да изследвам някакви неща и затова реших за по-бързо да я питам отново чрез приложението на Healee. Тя ми отговори така: "На всеки 3-4 седмици е добре да се проследява аптт, фибриноген и д -димер. Добре е да се проведе изследване за анти Ха фактор на 3-4 тия час след поставянето на Клексан." До тук добре обаче пак не ми става ясно от кой точно момент трябва да започна това излседване и дали не закъснях вече? Тъй като в нашия град лабораториите не работят събота и неделя, най-рано в понеделник ще мога да пусна и то в Рамус. Някоя от вас изследвала ли е този анти-ха фактор в Рамус конкретно и за колко дни става? Доколкото разбрах в някои лаборатории отнема 15 дни. Надявам се, че засега няма риск щом слагам Клексан, но и предвид, че съм на изкуствен прогестерон, предполагам, че риска е по-голям.

# 116
Поне два пълни месеца трябва да си на терапия с Клексан, за да пуснеш анти 10 Ха. На мен Тончев ми каза в Токуда в София, в Бургас няма къде и няма смисъл от пращане в чужбина. Той искаше сега да пусна, но няма как пак да ходя до София и се разбрахме чак след 2 месеца, когато ще съм в 21г.с. Тогава ще го пусна за първи път. Иначе останалите ми показатели и доплерът са добре. Всичко ще бъде наред 🤗

# 117
  • Замък сред облаците
Не се изследва в обикновена лаборатория, нито се чака 15 дни (това значи че пращат пробата и не е достоверен резултатът). В болнични лаборатории се изследва.
И няма смисъл 2 месеца, Кактус - една седмица биене е дистатъчна. Даже точно Тончев съфорумки и на 3-4 дни е пращал - забравих ника на мацката в момента, Круела беше преди. Всичко зависи явно от мутацията и дали живее някъде където правят изследването.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 17:19 от АА

# 118
Тончен изрично ми каза, че трябва да съм поне 2 месеца на терапия, за да пусна това изследване. Мутациите нямат никакво значение....това е да се види дали тази доза е достатъчна. Странна работа...

# 119
Според мен зависи от мутациите, на мен също ми каза 2 месеца, а моя приятелка с повече мутации ходеше много по-често за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт