Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 036
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря, АА ❤ Мен не ме тревожи и хематомче да стане, по-скоро да не съм прецакала нещо сериозно. Не знам къде го нацелих, досега добре се справях като че ли Simple Smile

# 91
Аз пък тази сутрин след като си поставих инжекцията и като я извадих изхвръкна малка струя от лекарството.. беше като фонтанче😀😏 до сега не ми се е случвало нищо такова вече съм на 50+ инжекция 😫 и се позачудих дали сега дозата ще ми е достатъчна за следващите 24часа, но няма да си вкарвам излишни филми

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 09:10 от аНонИмнАа.

# 92
  • Замък сред облаците
Няма страшно 😊

# 93
Здравейте. Тези от вас които правят контролни изследвания при хематолог ( в случея аз съм при д-р Иванова) и като цяло имат ли практика да пускат направление за изследванията които изискват всеки месец, или всеки месец вие си ги заплащате?

# 94
  • София
Здравейте. Тези от вас които правят контролни изследвания при хематолог ( в случея аз съм при д-р Иванова) и като цяло имат ли практика да пускат направление за изследванията които изискват всеки месец, или всеки месец вие си ги заплащате?

Плащам си ги на всеки 3 седмици, в Рамус досега е било най-евтино, около 35-36лв.

# 95
  • Замък сред облаците
Не се покриват от здравната каса при бременни, че да се пуска направление.

# 96
Здравейте момичета моля ви за съдействие че съм във филм 😃
2021 родих момченце имах прееклампсия имах  и тромбофилия
Сега трябваше да ми дойде днес обаче нещо ме накара да си направя тест и излезна този резултат (ще приложа снимка)
2021 разбрахме късно и си слагах фракси чааак от 5ти месец чудя се дали трябва нещо да започна да слагам да пияя...и дали този резултат не е нисък 1 ден преди очаквания Ц.

# 97
  • Замък сред облаците
Аййй, Хариомче! Честито! Идеален е резултатът за ден преди закъснение. Почвай си инжекциите. Ако има нещо, пиши ми във месинджъра!

# 98
Здравейте! Имам тромбофилия Фактор V Лайден - хомозиготна и PAI - хетерозиготна. Реших, че би било добре паралелно по време на бременността да ме консултира и хематолог. Супер, но АГ и хематологът се разминават в мненията си. Хематологът ми назначи терапия фракси 0,4 всеки ден,  но АГ отхвърля неговото мнение и иска да редуваме фракси и АП. Ще помоля мамите, които са по-опитни и запознати, да ми обяснят двете терапии какви рискове крият, защото от лекарите не получих тази информация. Благодаря вииии! Heart

# 99
  • Замък сред облаците
При тези мутации е увеличено кръвосъсирването и слепването на тромбоцитите (оттам риска от тромби) и намалена фибринолизата - това е разграждането на слепените тромбоцити. Утвърдената международна терапия при Лайден е с инжекциите НМХ (разбира се, при риск от прееклампсия или наслагване на други фактори може и аспирин да се наложи). Проучванията показват че терапията с аспирин при Лайден е по-ниско ефективна и съществува по-съществен риск от дълбоковенозни тромбози, включително белодробна емболия.
Важно е да се отбележи, че при Лайден след раждането е изключително важно продължаването на терапията за 6-12 седмици със съответното проследяване на показателите.

Аз откровено поддържам мнението на хематолозите пред това на АГ. Хематолозите всеки ден се занимават с това и обновяват знанията в областта си ежегодно. Докато АГ няколко пъти годишно да видят жена с тромбофилия и препоръчват някакви остаряли протоколи редовно.

Проучвания;
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31550962/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006497120436523

# 100
Здравейте, засичала съм много пъти да пишете, че няма никакво значение кога се прави изследването за коагулация дали е 1 2 или колкото и да е часа след инжекция. Последния път хематоложката ми каза, че имам фалшиво завишени резултати, понеже съм направила изследването 2.30 ч след инцекцията. Каза ми, че трябва да го правя преди поставяне на инжекция.

Миналата бременност всички изслвдвания съм правила от 2 до 4 часа след инжекция. И сега съм объркана, защото ми е много неудобно  преди инжекция да ходя за изследване и се чудя как да постъпя..

# 101
  • Замък сред облаците
По принцип правилото е при еднакви условия да се правят изследванията всеки път.
Вариант е да се измести инжекцията. Тя принципно започва да действа 2 часа след поставяне, така че може да се нагласят нещата да се правят изследванията максимум до час след поставяне.

# 102
Здравейте, аз развих алергична реакция от фраксито (повишени еозинофили) и ми го сменят с клексан. Въпроса ми е, вярно ли е, че клексана е по-болезнен от фраксито😳😀
И има ли някоя, която да е получила алергия и после с клексана да се е оправила. Притеснява ме, че ако и от клексана получавам вече трети вариант май няма

# 103
  • Замък сред облаците
Мен от фракси ме болеше повече от клексан. Има много съфорумки с подобни случаи, рядко има алергия и към клексана също. Принципно алергията е основно към помощните вещества, затова при смяна се подобряват нещата.

# 104
  • Варна
Аз също направих алергия , в крайна сметка спрях всичко в 18 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт