Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 027
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
По принцип тя беше идеална и преди тях. Изписаха ми ги "профилактично". На мен също ми се искаше да издържа , но е непоносимо и не знам доколко е здравословно за мен и бебето да се подлагам на такова чесане , обриви и отоци.

# 76
В момента съм в 16г.с и до преди 8 дни бях на фракси, но също получих алергия ( огромни червени и сърбящи петна приличащи на ухапвания) . В момента съм на клексан, но старите петна все още са си зачервени, но не сърбящи в такава степен. Д-р Тончев ми спомена, че има още един препарат който изписват ако се получи алергия и към клексан и фраксипарин, но не му запомних името.

# 77
Здравейте, момичета! Бихте ли погледнали резултатите ми от днес? Протромбиновото време ме притеснява... Досега съм пускала в друга лаборатория с други референтни стойности. Благодаря предварително!

# 78
  • Замък сред облаците
Съжалявам, май не мога да съм полезна - като секунди за бременна май е много (http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Prothrombin%20time.htm), а като процент го дават ниско.
Като цяло INR пък е ок като за пациент на хепарин (счита се за ок ако е малко над 1.1 в тези случаи).

# 79
Здравейте, нали изследванията Фибриноген, Д димер, време на кървене, АПТТ не се влияят от време на поставяне на инжекцията НМХ? АГ ми каза да я сложа сутринта и тогава да дам кръв, но аз реших пак да си я сложа вечерта, защото до сега така съм я слагала. Вече малко по-плавно ще я изместя сутрин. Да си призная понякога я поставям с 2-3 часа разлика в денонощието.

# 80
  • Замък сред облаците
Да, не е проблем. На 3 страница имам подробен пост, мнение 40.

# 81
Да, не е проблем. На 3 страница имам подробен пост, мнение 40.
Много ти благодаря 🤗
Ъпдейт 😁 Готови са резултатите и май са добре 🤗 в 8г.с. на Енокс 0,4.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 09:58 от Kactus

# 82
Момичета, при НМХ терапия контролните изследвания за коагулация (без анти-Ха) на 3 или на 4 седмици е по-добре да се направят? На мен докторът ми каза след месец, ама май масовата практика е на 3 седмици?

# 83
  • Замък сред облаците
Зависи високи или нискорискови са. Аз на 4 пусках, нискорискови. Познавах мацки с лайден тук от форума на 2 седмици даже пускаха, примерно.

# 84
Нискорискови, почти отсъстващи. Добре, значи имам още време Simple Smile
Благодаря, АА!

# 85
Здравейте, как ви се струват тези изследвания за 9ти месец. На терапия съм с Клексан 0,4. Видя ги АГ и кардиолог и въобще не им обърнаха внимание, било нормално в 9ти месец да са завишени. На мен ми се струват доста високи, ще ги коментирам и с хематолог, но чак другата седмица.

# 86
  • Замък сред облаците
Принципно са прави, максимално се завишават в 9 месец. Изглеждат наред (фибриногена за бременни е до 6 даже, а д-димер на терапия се повишава изкуствено заради разпада на фибриногена).

# 87
Здравейте, как ви се струват тези изследвания за 9ти месец. На терапия съм с Клексан 0,4. Видя ги АГ и кардиолог и въобще не им обърнаха внимание, било нормално в 9ти месец да са завишени. На мен ми се струват доста високи, ще ги коментирам и с хематолог, но чак другата седмица.

Почти също е и при мен ддимер е 2.28 а почти съм 37 г.с. Аг вика нормално и хематалог ми писа че е нормално и нямам нужда от фраксипарин а евентуално след раждане. Не съм била на НХМ терапия превентивно аспирин до 34 г.с.

# 88
Аз някакси успях да нацеля кръвоносен съд на корема, като си поставях инжекцията, направо избликна кръв, като я извадих. За щастие бях извадила въздуха, колко да се притеснявам сега?
Извинявам се за описанието, ама не знам как да го обясня иначе.

# 89
  • Замък сред облаците
Лепенка, лед в кърпичка малко и мажи няколко дни с хепароид или с арника гел. Няма как да засегнеш нещо сериозно с тази игла, повърхностно е и само изглежда страшно.

Общи условия

Активация на акаунт