Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 005
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • Замък сред облаците
Хомозиготен носител на кой ген? Иначе от положителен тест по принцип, не от установяване на сак, че 2 седмици могат да минат.

# 61
Хомозиготен носител на кой ген? Иначе от положителен тест по принцип, не от установяване на сак, че 2 седмици могат да минат.

# 62
  • Замък сред облаците
Аха, и аз съм с тази. От положотелен тест е терапията според хематолозите. Но изследвайте и фактор 13 и АСЕ като имате тази мутация, защото може с тях и аспирин да се наложи да се приема евентуално.
Според мен от положителен тест е важно да се слагат инжекции заради правилното свързване на сака с маточната стена и да се осигури добро закрепване, което се случва точно седмицата преди да се види сака на УЗ.

# 63
Много Ви благодаря.
За съжаление са минали 8 дни, но от днес ще започна. Дано да не е късно.

Аха, и аз съм с тази. От положотелен тест е терапията според хематолозите. Но изследвайте и фактор 13 и АСЕ като имате тази мутация, защото може с тях и аспирин да се наложи да се приема евентуално.
Според мен от положителен тест е важно да се слагат инжекции заради правилното свързване на сака с маточната стена и да се осигури добро закрепване, което се случва точно седмицата преди да се види сака на УЗ.

# 64
  • Замък сред облаците
Не е толкова късно със сигурност, просто препоръката е от положителния тест. Желая успех!

# 65
Аз съм с хетерозигот по ACE и PAI, започнах аспирин веднага и фраксипарин няколко
са дни след + теста. Желая Ви успех!

# 66
Аз съм с хетеро ПАИ и хомо АСЕ и според д-р Иванова съм само за фраксипарин в момента.

# 67
На мен доц. Русев ми предписа терапията, аспиринът е само в началото, притеснява ме толкова много разреждане, но нищо не мога да направя. По-горе питах и наистина, при определени случаи се дава такава терапия, според АГ също. Но това не ме успокоява твърде много.

# 68
  • Варна
Здравейте! В предната тема споделих за алергия към фраксипарин, изследвах и кръвна картина, която го доказа, преминах на Клексан, но положението е същото. Имам два въпроса към вас : първо прекалено бързо ли очаквам промяната или колко време трябва да мине след употребата на фраксипарин, за да спре този непоносим сърбеж, обрив и оток на кожата ? Второ - има ли някакъв риск при прекратяването на терапията с НМХ по средата на бременност ? В 18 г.с. Започвам да се замислям за това, беше ми и предложено от хематолог при непоносимост и към клексана. Прилагам и изследването на база, на което ми беше назначена тази терапия .

# 69
  • Замък сред облаците
Привет, между 2 и 4 седмици отнемат да отзвучат симптомите при алергия. Прекратяването зависи дали е възможно от коагулационните  показатели вече - аптт, д димер, фибриноген, протромбиново време.

# 70
Здравейте, спрех аспирина в 34 г.с. и пуснах изследвания уж да видиме дали ще съм на НМХ, АГ каза че всичко е Ок и няма нужда. Сега съм 35.4 г.с. притесняваме д димера че е извън стойности

# 71
  • Замък сред облаците
За мен е много сгъстена - ето референтните по триместри:
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm

Говорете с хематолог бързичко!

# 72
Здравейте! В предната тема споделих за алергия към фраксипарин, изследвах и кръвна картина, която го доказа, преминах на Клексан, но положението е същото. Имам два въпроса към вас : първо прекалено бързо ли очаквам промяната или колко време трябва да мине след употребата на фраксипарин, за да спре този непоносим сърбеж, обрив и оток на кожата ? Второ - има ли някакъв риск при прекратяването на терапията с НМХ по средата на бременност ? В 18 г.с. Започвам да се замислям за това, беше ми и предложено от хематолог при непоносимост и към клексана. Прилагам и изследването на база, на което ми беше назначена тази терапия .

Със същите мутации (без MTFR) и проблем съм. Засега търпя Клексана (в 10 гс), но едвам ми понася. С Фраксито е пълен кошмар - буци, сърбят и болят...

И аз обмислям обсъждане с хематолога на възможностите да спра терапията и да следя коаголацията още по-често, но какво ще ми каже нямам идея...
Щом самият хематолог го предлага при Вас, защо имате притеснения?

# 73
  • Варна
Защото никъде не съм видяла прекратяване така по никое време и това ме тревожи. Ако някой има опит ще се радвам да сподели. Иначе коагулацията ми е идеална към момента .

# 74
  • Замък сред облаците
Моят съвет е да потърпиш поне 2 седмици и да прецениш. При идеална коагулация с инжекции след спирането на инжекциите се очаква да не е идеална все пак…
Аз знам за момичета, които са спирали терапия, но аппт е било над горна граница, фибриногена и д димер не са били високи и така…

Общи условия

Активация на акаунт