Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 303
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Веднага се спира при кървене и се включва прогестерон (не дуфастон, утрогестан или циклогест са добрите варианти), за да го спре. Аспиринът се подновява след като се оцени има ли хематом, риск от кръвоизлив и по кръвни изследвания също.

Аз съм на прогестеронова терапия (циклогест 2х1 и Пролутекс инж.), но преди няколко дни прокървих и на преглед не се видя отлепяне или хематом, и смятаме, че е от аспирина. На следващия ден още спря, но не знам дали трябва отново да се започва...

# 256
  • Замък сред облаците
Трябва да се коментира с хематолог терапията. АГ често изписват АП за фактори където АП нямат място и се стига до такива проблеми.

# 257
Трябва да се коментира с хематолог терапията. АГ често изписват АП за фактори където АП нямат място и се стига до такива проблеми.

Абсолютно от хематолог ми е изписан, който е запознат с всички генетични изследвания и техните резултати. След ин витро съм и нещата са обсъждани внимателно. Просто не съм запозната дали въпреки това, ще се включи отново в някакъв етап..

# 258
  • Замък сред облаците
Извинявай, останах с впечатление че АГ е взело изцяло решенията. Включва се след като се прецени, че е намалял рискът или се заменя с НМХ ако мутациите го позволяват.
Ако се появи кървене щом вече има включен прогестерон, вече може да се наложи лежане в болница и вливане на спазмолитици да държат матката спокойна.
Сега щом има хематом на УЗ, е важно повече да се почива, да се включи и ношпа.

# 259
Здравейте, утре ще си пускам кръвни изследвания. За тях пречи ли това, че си поставям Фраксипарин?

# 260
  • Замък сред облаците
He.

# 261
Здравейте, предполагам не е от значение, но аз да си питам. Мога ли да ям преди да изследвам анти Ха? Понеже пак на обяд ще ми взимат кръв.

# 262
  • Замък сред облаците
Да, няма отношение.

# 263
Здравейте! За три седмици APPT се е променило от 23 на 31 секунди, на терапия Фракси 0,4 през ден съм. Всъщност по-висока или по-ниска стойност означава проблем и риск от образуване на тромб?

# 264
  • Замък сред облаците
По-ниската значи съкратено време за активиране на тромбоцитите, тоест по-висок шанс за тромбози. По-високата е по-добре.

# 265
Здравейте,
Не знам какво се случва при мен, но предишната бременност нямах никакъв проблем с поставяне на Клексан.
Сега съм едва 11 седмица, слагам го през ден и всеки път става или синина или топче.
Пробвах да дам малко почивка на корема и да бия в паласките... няма да ви казвам какъв кръвоизлив си направих, ама е с диаметър около 2-3см.
Уж всичко спазвам - иглата на 90 градуса, без да махам въздуха.
Само се чудя дали трябва да притискам с памук след слагането, че това го забравих.

Първите седмици слагах Фраксипарин и като слагане беше по-добре, но пък ми се появи ужасен сърбеж и минах на Клексан.

# 266
Rocket, може да пробваш с ледче. Отначало и аз бях синя, но като започнах да слагам лед преди и след убождане нещата се пооправиха. Към днешна дата пък съм такъв спец че и без лед вече но с върха на иглата леко боцкам докато не уцеля най-малко чувствително място и там бода. Забелязах че това най-често е по-далеч встрани от пъпа.

# 267
  • Замък сред облаците
Притискай, да.

# 268
Здравейте, може ли коментар за тези резултати? На Фраксипарин съм и съм 7+3.

# 269
  • Замък сред облаците
Чудесни са.

Общи условия

Активация на акаунт