Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 157
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря много за отговорите, АА и  Sun_and_moon_!!

# 616
Здравейте, аз искам да попитам какъв ви беше цикъла след като сте поставяли Фракси, след отрицателен трансфер съм и съм слагала Фракси 10 дни и Аспирин протект. Предполагам, че цикъла ще е обилен и “течен” заради тези лекарства, чак ме е страх да си помисля какво ме очаква…

# 617
  • Замък сред облаците
Фраксито няма отражение, от аспирина ми беше по-оскъден (принципно бях с много обилен), НО не бях след трансфер, тоест не бях приемала хормони. Така че не очаквайте нещо крайно различно все пак Simple Smile Пожелавам следващия трансфер да е успешен!

# 618
Някой с леки синини и с подуто след слагането на фраксипирина ? Притеснена съм ? За 1 път се случва

# 619
Нормално е. Няма от какво да се притеснявате.

# 620
Здравейте, момичета!
Бременна съм в 8ми месец с близнаци. Терапията ми е Фракси 0.4 еднократно дневно. Досега всички показатели ми бяха в норма, но при последното изследване фактор анти Ха е паднал.
АPTT 32.1sec (27-42)
Фибриноген 3.76g/l (1.8-4.5)
D-димер 995ng/ml (<200)
 Ще се консултирам с АГ, но с хематолога нямам връзка. Бихте ли споделили как са процедирали при вас?
Благодаря! Flowers Four Leaf Clover

# 621
Направи консултация с хематолог най-добре. Има добри хематолози в хийли и медрек. Тончев и Кондова.

# 622
  • Замък сред облаците
Чудесни са резултатите, антиХа е ок с тази стойност напълно.

# 623
Чудесни са резултатите, антиХа е ок с тази стойност напълно.
Благодаря ти, АА!
Но не трябва ли да е между 0.3 и 0.6?

# 624
  • Замък сред облаците
Между 0.2-0.4 са повечето лаборатории, между 0.3 и 0.6 са само на Токуда референтните.

Принципно, терапевтичния обхват е 0.6-1.
Профилактичният обхват е 0.1-0.3 или 0.1-0.5 според международните източници.
Ако е правено в Токуда и според техния титър излиза под референтните (сега видях че отдолу има забележка) , може би е добре да се обсъди с хематолога. Обаче аптт не сочи сгъстяване, фибриногена не е висок, д-димер е по средата на референтните в трети триместър (до 1700ng/ml).

# 625
В Лина са правени. За съжаление във Варна го изследват само в 2 лаборатории.
И мен ме успокоява фактът, че коагулацията е добре, но май ще трябва да търся начин да стигна до хематолога. Иначе преди време  бяхме говорили за включване на Натаспин или леко увеличаване на дозата на Фраксипарина, но не бих го направила на своя глава.

# 626
  • Замък сред облаците
В Св. Марина мисля че го правеха също?

# 627
Здравейте на всички.
В 23 г.с съм на Клесан 0,4 всяка вечер в 22ч. Снощи за първи път, въпреки алармата забравих да си поставя инжекцията. Тази сутрин я поставих в 08:50... Какво правите в подобна ситуация, мога ли да продължа по стандартния ми до сега график и довечера да си сложа следващата в 22ч?
Благодаря предварително за съветите.

# 628
  • Замък сред облаците
Стига да има 12 часа между двете е ок. Даже 16 е супер. Към края на бременността е хубаво да се изместят сутрин инжекциите че много раждания тръгват нощно време.

# 629
Здравейте,имам нискорискова тромбофилия , в 25 г.с. съм ,а  това са изследванията ,за които бях пратена, докторът каза ,че не са много  завишени ,при бременност било нормално(нещо от сорта) ,но аз се притеснявам. След 32 г.с. ще сме включили Фраксипарин. Може ли и за вашето мнение  АА. Благодаря предварително. Прекалено високи ли са ,да чакам ли , да търся ли другио мнение ....

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 13:35 от Nikita8787

Общи условия

Активация на акаунт