Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 138
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Замък сред облаците
Не е фатално да започнеш след 2 седмици инжекциите. Сега по-важното е да закрепите добра имплантация. Чисто информативно покрай прокървяванията ако искаш може да изследваш и други мутации, TAFI, VeGFA, фактор7. И при тях терапията е с инжекции, но поне ще знаеш евентуалната причина.

# 646
Здравейте! В 22г.с съм и това са изследванията. Според д-р Тончев всичко е наред според срока на бременността. Малко ме притесни дали Д-димера не е малко завишен за този триместър? С хомо ПАЙ и хетеро Фактор 2 съм.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 08:31 от бъстед

# 647
  • Замък сред облаците
Не е голямо отклонението, но ако те притеснява, може да пуснеш антиХа и вече той ще покаже трябва ли смяна на дозата.
Б12 коментирахте ли, понеже на мен Кондева ми искаше да го държа над 300 през бременността?

Подсещам че е важно сега в жегите бременните да гонят 2.5л вода на ден, за коагулацията също има значение Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 06:15 от АА

# 648
Благодаря отново, АА! Другата седмица ми предстои пускане и на антиХа, ще го пусна и ще изпратя и него. Относно Б12, тази седмица д-р Чучумишев ми предписа инжекции по 1 на седмица за поне 6-7 седмици, но не съобразих да попитам дали са съобразени за мутацията ми (имам и хомо MTHFR), доколкото четох на БГ пазара инжекциите са само цианокобаламин. Та се чудих дали да ги започвам и мислих да се допитам и до Тончев отново. Запознати ли сте случайно с това?

# 649
  • Замък сред облаците
Не знам, честно казано дали са ок, уж по-скоро не. Може би Дели ще каже (питай в другата тема). Аз лично бях цяла Б на 1000-2000 метилкобаламин подезични и според мен и за теб ще са добър вариант на този етап.

# 650
Бъстед, аз успях да вдигна Б12 доста бързо със спрея на Better You (метилкобаламин е). От 235 ми стана 550 за по-малко от месец.

# 651
Аз също съм доволна от BetterYou за B12. От около 100 и нещо го вдигнах на 450.
За жалост спрея с D3 при мен не оказа особено влияние. Там ми помогна Вигантол.

# 652
Здравейте, момичета! Hug
Предварително се извинявам, ако не съм в правилната тема, защото все още не съм бременна (силно се надявам това да се случи в рамките на следващите няколко месеца), но ми е необходим съвет дали съм на правилен път.

С 2 мисед аборта съм. Малко след тях реших да пусна генетични изследвания:

Тогава се консултирах с д-р Тончев, като още тогава каза, че само на база тези 2 мутации трябва да съм на инжекции, но да му се обадя като съм бременна, за да изпише терапия. Тогава малко се притесних, защото знам, че с инжекциите се започва още от (+) тест.

Сега посещавам д-р Петкова в Хигия NV. Тя ме изпрати към доц. Русев, който пък ме насочи да направя още генетични изследвания. По-долу са резултатите и заключението + терапията от него.
От 6 месеца съм на противозачатъчни (+ аспирин протект през ден), защото имах много кисти, които не се махаха. Вече всичко се е изчистило, допивам си последната опаковка и живот и здраве след 3 седмици можем да стартираме с опитите. Приемам и б12 на BetterYou, метилирана фолиева, Д3 на Ойлисен (само техните таблетки ми помагат да качвам, а бях с много тежък дефицит) и витамините Елевит.

Трябва да вливам интралипид - това предполагам е заради повишените НК клетки?
Също така, АГ ми изписа дуфастон от 16 до 25 ден, стартирайки от следващия цикъл, когато ще съм спряла противозачатъчните. При тромболифия не е ли по-добре да се приема утрогестан? Поне това разбрах от всичко, което съм изчела.
Според вас, необходимо ли е да направя консултация отново и с хематолог? Трябва ли като започнем с опитите да си пусна изследване за аптт, фибриноген, д-димер и протромбиново време, за да имам после база за сравнение след като забременея?
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост! Hug

# 653
Благодаря Ви много момичета! Hug Реших да пропусна инжекциите и да взема подезичните таблетки Б12, та ще видя след месец как ще е с тях. Пуснах и антиХа, за мое успокоение, мисля, че са добри стойности, та явно ще наблегна на повече вода в тези жеги.

Скрит текст:

# 654
  • Замък сред облаците
По 2 сутрин или обед на гладно за 2 триместър ми бяха изписани на мен. Тоест 2000 единици. Имай предвид че след 15ч ако ги взимаш ще ти докарат безсъние - кзасяга циркадния ритъм и подобно на вот Д трябва да се взима само в първата половина на деня.

# 655
Благодаря, АА! Това е полезен съвет, защото си направих "графика" с останалите лекарства и отстоянията и Б12 ми остана за 16ч, но сега ще направя ново разместване.

# 656
  • Замък сред облаците
Може и е препоръчително да се взима с желязо и вит Ц, ако приемаш. Пие се поне 4 часа след хапчета за ЩЖ, не се приема заедно с цинк (трябва да са по различно време).

# 657
Съвсем скоро обсъждахме темата за Фраксипарин/Клексан и как се действа, когато се слага вечер по принцип, а се налага да се измести за сутрин един прием или цялостно. Тогава ви споделих, че с проследяващ Хематолог винаги сме коментирали и съм го правила, както той казва: вечер пропускам, слагам сутрин и след това текущата вечер пропускам и слагам на следващата. Но има ъпдейт при мен (не знам дали е заради напредването на бременността или друго, ще изследваме Анти Ха), но сега ще измествам вечерния прием към сутрешен поетапно. Всеки ден с по не повече от 2 часа по - рано и така докато стигна до сутрин примерно в 8.
Споделям го, защото преди бях с единия вариант, а сега с другия и мисля че е важно всеки конкретен случай да си се коментира с доктор и той да прецени как се действа.

# 658
  • Замък сред облаците
А даде ли обяснения защо?

# 659
Не.
Следващата седмица съм на Анти Ха и ще попитам да обсъдим подробно след като излязат резултатите. Но като цяло измествам приема за сутрин не само заради изследването, а и вече съм в 8-ми месец и по препоръка и на АГ е по - добре. Ще пиша отново, ако има нещо полезно.

Общи условия

Активация на акаунт