Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 130
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,момичета.
Вече на финалната права (утре влизам в 36 г.с.)
Моля за коментар относно последните изследвания за коагулация.

Също така, АГ ми каза да спра Клексан 2 дни преди секциото (планирано ще бъде) бия го вечер в 19ч., предполагам за планирано секцио приема е рано сутрин (предстои да го уточня с нея)
При тези от Вас в същата ситуация как беше? Четох много тук в темата и виждам,че се препоръчва спирането 24ч. преди секциото..
 Благодаря много за отделеното време!

# 661
  • Замък сред облаците
Прилични са изследванията, но аз бих пропуснала инжекцията само в деня на приема. По към долната граница са протромбиновите показатели. Хематологът какво казва?

# 662
Прилични са изследванията, но аз бих пропуснала инжекцията само в деня на приема. По към долната граница са протромбиновите показатели. Хематологът какво казва?

Цялата бременност само АГ следеше кагулацията, за съжаление при хематолог не ме е изпращала.

Чудя се дали да не се запиша, въпреки че имам около 2 седмици до секциото.

Какво означава това,че са в по-долна граница?

Благодаря ти, АА.

# 663
  • Замък сред облаците
Означава че кръвта се сгъстява и съсирва бързо. Една консултация с хематолог няма да ти е излишна. Изрично го питай на база изследванията какъв е рискът да се случи нещо, ако 48 часа си без инжекции.

# 664
Нормално ли е подуването след като сложите фраксипарина на корема без синини като топче нещо такова

# 665
  • Замък сред облаците
Възможно е да стане топче без синина, да.

# 666
Как се справяте със съхранението на инжекциите лятно време? Жилището ни е изцяло южно и в “най-студената” стая температурата през деня е около 25-6 градуса и се притеснявам за Клексана. Единственият вариант е климатикът да е постоянно включен и то само заради инжекциите.

# 667
Аз го съхранявах в хладилника в горещите дни, не знам дали е било правилно.

# 668
Доколкото знам съхранението в хладилник не е препоръчително и затова не смея. Confused Обаче тези дни жегите рязко се засилиха и само следя температурата в стаята дали не е станало много горещо.

# 669
И при нас е същото. Целия апартамент е южен, държа ги в шкаф на тъмно, а понякога термометъра показва и 27 градуса вътре. В хладилник никога не сънм ги съхранявала.

# 670
  • Замък сред облаците
На вратата на хладилник се съхраняват в топло време. Не е препоръчително да се наврат отзад в хладилника където ако се залепят за стената могат да замръзнат. Всички фармацевти казват на врата на хладилник и до днес така ги съхранявам.

# 671
Здравейте, дами! На кратко моята история: на 06.06. ми беше трансферът на 2 ембриона, на 16.06 прокървих алена кръв след като сложих фраксипарин, влезнах в болница, където овладяха кървенето същия ден. ЧХГ на 20.06 беше 2235, от 16.06 не поставям фраксипарин, но от 24.06 имам розово зацапване еднократно на обяд, вчера 27.06 бях на преглед и се видя, че е вътрематочна, има сакче и мехурче. Кога да започна фракспирина? Според репродуктивният ми не трябва да го започвам за момента, според другият АГ, който посещавам в Бургас трябва да го започна след 4дни, а според хематолога не е трябва да го спирам. На кой да вярвам. В момента съм в 6г.с. Януари имах загуба на близнаци в 9г.с. и според лекарите е защото съм спряла фраксипарина. Генетичните ми са: PAI-1 4G/5G Хетерозиготен носител, генотип 4G/5G, Factor XIII (p.Val34Leu) Хетерозиготен носител, Val/Leu, b-Fibrinogen (c.-455G>A) Хетерозиготен носител, генотип G/A 1, GPIIIa / HPA-1 (PIA1/PIA2) Хетерозиготен носител, генотип PlA1/PlA2 2

# 672
Siss7, слушайте хематолога си.

# 673
  • Замък сред облаците
Пуснете си коагулация (аптт, фибриноген, д-димер, протромбиново време) и говорете с хематолога спрямо резултатите дали трябва да почнете веднага или да отложите със седмица докато се закрепи стабилно сакчето.

# 674
На вратата на хладилник се съхраняват в топло време. Не е препоръчително да се наврат отзад в хладилника където ако се залепят за стената могат да замръзнат. Всички фармацевти казват на врата на хладилник и до днес така ги съхранявам.

И при мен стайната температура е 27 градуса в стаята. Но в хладилника е 7 градуса и съхранявам на вратата, но дали не е ниска температурата? Вашият хладилник на колко е настроен?

Общи условия

Активация на акаунт