Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 042
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
  • Замък сред облаците
Максималната доза е 3х2. Ако искаш обсъди дозата с твоята АГ.

# 706
Дами, някоя от вас била ли е на клексан 04 и да е вземала еутирокс 25 по време на бременност? Притесняваме факта, че пише, че еутирокса може да засили ефекта от кумариновите производни, а клексана от тях ли спада? Бременна съм в 21 гс и притеснението ми е да не се получи някакво кървене при детото след раждането?

# 707
  • Замък сред облаците
Клексанът не е кумариново производно. Варфаринът спада към кумариновите, но той е забранен при бременност.

# 708
Клексанът не е кумариново производно. Варфаринът спада към кумариновите, но той е забранен при бременност.
Благодаря

# 709
Много бременни приемат препарат за щитовидната + НМХ. Аз взимах по 50/75 + НМХ, няма никакви проблеми.

# 710
Здравейте, момичета! Включвам се със странен въпрос. Днес когато поставих Клексан забелязах, че има странен “бял връх” на върха на иглата. Досега не съм забелязвала такова нещо и се попритесних дали инжекцията е била окей. Дали някой има логично обяснение?

Скрит текст:

# 711
  • Замък сред облаците
Изглежда ми като дефект на “опаковката”, тоест на пластмасата на спринцовката.

# 712
  • 🌊
На някоя друга спирали ли са ѝ Фраксипарина в 14 седмица? Консултирах се с хематолог заради нежеланите реакции, които започнаха да се появяват с очакването да каже, че мога примерно да сменя с Клексан, но като видя резултатите ми каза, че всичко е ок мога да спра Ф директно.
Чакам мнение и от втори хематолог, защото съм чувала за спиране малко преди раждането, но толкова рано...?

Мутациите ми:
Скрит текст:
Мутация-MTHFR C677T   Хетерозигот      
Фактор XIII ( F XIII ) V34L⁴    Хетерозигот      
Мутация F7: 10976 G>A (Arg353Gln)   Хетерозигот      
FGB(фибриноген) G455A   Хетерозигот      
ITGA2 ( интегрин а2) C807T   Хомозигот по мутантен алел      
ITGB3 (интегрин b3 ) T1565C   Хетерозигот   

# 713
Момичета,

По какво се преценява колко време след раждане (секцио в случая) продължават инжекциите?
Моята АГ ми каза просто "слагай ги още 2 седмици" без да гледа кръвни изследвания. Попитах я дали след като ги спра трябва да дам кръв, но каза,че няма нужда.
Интересно ми е, при вас как е било?

# 714
Според мен терапията за инжекциите трябва да се назначи от хематолог, а не от АГ. Аз ходя при хематолог всеки месец за изследвания, последно ходих в 34та седмица и до края на бременността няма да ходя повече. Преди последното посещение пуснах и Анти Ха да видим дали дозата НМХ все още е ок. В моя случай, предписанието ми  от хематолога е да слагам инжекции за още 10 дни след раждането.  За контролни кръвни изследвания, казаха да се пуснат поне месец след раждане, защото докато има още кървене (лохии), организмът се освобождава от желязото и съответно резултатите не биха били коректни в този период.

# 715
  • Замък сред облаците
По принцип е хубаво да се проследят стойностите на коагулацията, тук във форума примерно Brin de Muguet беше месеци на инжекции след третото секцио, защото не й падаше д-димер.
При повечето мутации примерно се препоръчват около месец инжекции, 2 седмици е абсолютният минимум.

Чебурашка, по-добре второ мнение. Комплексно е, много зависи от индивидуалния случай.

# 716
По принцип е хубаво да се проследят стойностите на коагулацията, тук във форума примерно Brin de Muguet беше месеци на инжекции след третото секцио, защото не й падаше д-димер.
При повечето мутации примерно се препоръчват около месец инжекции, 2 седмици е абсолютният минимум.

Чебурашка, по-добре второ мнение. Комплексно е, много зависи от индивидуалния случай.

Привет,
Това са изследванията ми 7 дни след спиране на Клексана.
Ще може ли мнение?

Мисля,че всичко е наред, но понеже от 2 седмици пулса докато седя и лежа (не спя) ми спада до 40-42 удара в минута и просто търся причина. Изследвах TSH,  хемоглобин, желязо, всичко е в норми. Утре съм при кардиолог.

# 717
  • Замък сред облаците
Прилични са стойностите. За пулса - тялото се чисти от хормони още, може и те да влияят, плюс недоспиване. Но мнението на кардиолога не е излишно.

# 718
  • София
Здравейте, бременна съм в 13+4г.с, днес пуснах кръвни след като съм на фраксипарин 0,4 от 03.07. От пълната кръвна картина разбрах, че правя алергична реакция към него, имам сърбеж след поставяне на инжекцията и зачервяване.Д-димер , обаче много ме притесни. Може ли мнения за резултатите? Понеже имах отлепено сакче , та съм в леглови режим и нямам възможност да отида до хематолога, още утре ще изпратя резултатите и в healee, но дотогава ще се побъркам от притеснение…

# 719
  • Замък сред облаците
Нормален е д-димер. Тази референтна стойност е за небременни. Ето таблица по триместри: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

От фракси е хубаво да се мине на клексан, като зачервяванията ще минат най-рано след 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт