Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 24 037
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Благодаря! А останалите показатели Ок ли са за срока на бременността?
Нормален е д-димер. Тази референтна стойност е за небременни. Ето таблица по триместри: http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

От фракси е хубаво да се мине на клексан, като зачервяванията ще минат най-рано след 2 седмици.

# 721
  • Замък сред облаците
Ок са, макар че аПТТ е към долна граница (не е ок да е под 24). Може да се обсъди с хематолога дали е хубаво да се промени дозата или не. Хубаво е на този етап антиХа да се изследва, за да се прецени има ли такава необходимост.

# 722
  • София
Хематоложката ми отговори преди малко (д-р Кондева) и каза, че изследванията са добре и да сменя само на клексан. Ще трябва да пусна антиХа , но се чудя как да направя с инжекциите , понеже ми ги слага мъжът ми вечер в 20:00, а единствената опция за толкова късна лаборатория ми е Токуда, но там четох, че след някакъв час трябва да мина през спешното и да не излезе много скъпо заради това.
Как е най-подходящо да изместя инжекцията за един ден, докато направя изследването евентуално?

# 723
  • Замък сред облаците
В случая не бих пропускала и да се бие в новия час на другия ден, а бих изместила биенето така - едната вечер се бие в 20ч (примерно днес), утре в 15ч, в неделя в 10ч. И от понеделник може и в 7-8-9ч според както ви е по-удобно.

# 724
  • София
Ясно, но после как ще върна биенето пак да бъде в 20:00ч., понеже аз сама не смея да си ги слагам, и чакам вечер мъжа ми :/

# 725
Ясно, но после как ще върна биенето пак да бъде в 20:00ч., понеже аз сама не смея да си ги слагам, и чакам вечер мъжа ми :/
Ами пречупете се веднъж да си сложите сама и след това няма да имате проблеми с поставянето. Всичко е в главата ви, ще усетите същото, което усещате и когато мъжа ви ги бие ( в случая нищо, тъй като поставянето е безболезнено, според мен)

# 726
Здравейте, бременна съм в 32 г.с. И си следя изследванията за коагуацията при д-р Тончев.
Според него терапията с Клексан 0,6 е ок и е достатъчна и той нищо не коментира този Д- димер, но не знам защо мен така ме притеснява. Каква може да е причината да го поддържам така висок?

# 727
  • Замък сред облаците

Нека ги бие сутрин преди работа. И без това накрая на бременността е хубаво да са сутрин, а не вечер, защото повечето първи раждания тръгват нощно време.

Здравейте, бременна съм в 32 г.с. И си следя изследванията за коагуацията при д-р Тончев.
Според него терапията с Клексан 0,6 е ок и е достатъчна и той нищо не коментира този Д- димер, но не знам защо мен така ме притеснява. Каква може да е причината да го поддържам така висок?

Действието на инжекциите. Д-димер е продукт на фибринолизата или съответно на инжекциите, които компенсират фибринолизата. АнтиХа е добро, другите показатели също са прилични за триместъра, съответно д-димер не е самостоятелен показател.

# 728
  • София
Благодаря за отговорите, раждането ще ми е второ. Имам едно през 2022г., което тръгна в 06:30 сутринта.

Нека ги бие сутрин преди работа. И без това накрая на бременността е хубаво да са сутрин, а не вечер, защото повечето първи раждания тръгват нощно време.

Действието на инжекциите. Д-димер е продукт на фибринолизата или съответно на инжекциите, които компенсират фибринолизата. АнтиХа е добро, другите показатели също са прилични за триместъра, съответно д-димер не е самостоятелен показател.

# 729
  • Замък сред облаците
Извинявай, заблудила съм се че е първо. Иначе схемата е да няма по-малко от 12 часа между инжекциите при местенето. Дали може да има повече от 24 часа между инжекциите - принципно да, но препоръчвам за всеки случай при аптт по към 30. Иначе може да е по обратния път. Следващия уикенд, ако петък инжекцията е сутринта, в събота да е следобед, в неделя вечерта. Така ще са около 28-30 часа между инжекциите.

И пийте много вода, момичета, ключово е за добрата коагулация също ☺

# 730
Здравейте! Бременна съм с 11г.с. + 5 дни, на фраксипарин от положителния тест, а днес поради зацапване посетих спешния кабинет на Надежда, където се видя, че всичко е наред. Преглеждащата ме лекарка препоръча 2 дена да не поставям НМХ и да пусна коагулация. Имам час за хематалог в петък във Вита, където финално ще решим какво да правим с инжекциите от тук нататък. В чуденка съм да пусна ли преди това освен коагулация, и Анти - Ха, понеже него досега не съм. А и за да пусна Анти - Ха трябва да не съм спирала инжекциите поне 1 седмица, нали така? Моля за съвет, ето моите мутации:

# 731
Ако не ти се чака до петък през Healee можеш да направиш консултация с хематолог.
Веселина Иванова от Токуда и Галя Кондева от Вита отговарят до края на работния ден.
За Анти Ха мисля, че няма смисъл, понеже е хубаво да си била на терапия поне два месеца за да го пуснеш.
Успех🤞

# 732
Аз съм на терапия от 2 месеца вече почти, просто днес пропускам, утре евентуално също. А смятам да пускам изследвания в четвъртък, та затова ми е чуденето реално.

# 733
  • Замък сред облаците
Принципно не се спира при зацапване. Иначе антиХа е показател колко е активно лекарството, а не как в кръвта.

# 734
Момичета, може ли да видите моите изследвания? Това са първите, които пускам след трансфер на 22.07. Аз съм на терапия с Фраксипарин 0.4, заради хетерозигот по PAI  и хомозигот по ACE. Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт