Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 23 992
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
  • Замък сред облаците
Идете на хематолог - вижте в Супердок къде има часове примерно.
Аз съм доволна от др Галя Кондева, но в момента я замества др Тихомир Живков, преглежда във Вита 2 на Хладилника, има часове тази седмица (под името на др Кондева излиза в Супердок).

# 16
Здравейте,имам запитване...ако може някоя от Вас да ми помогне.🙂

# 17
Здравейте момичета, моля ви за малко информация и съвети. Това са изследванията ми за тромбофилия. Бременна съм в 7г.с. и приемам 0,4 Клексан от точно 2 седмици.
Хематолога казва да продължавам, гинеколога единия казва да го спра този клексан и да мина на Натаспин, другия гинеколог казва, че въобще не е имало нужда да започвам с каквито и да било инжекции. Знам че Anti-X-a трябвало да се изследва чак след 2 месеца, но при положение че ми е 0,4 за след 2 седмици не е ли доста? Много съм объркана.

Наистина ли Anti X-a е високо за краткия период, в който го поставям? Каква е референтната граница за бременни? Също така к1 и к2 са ми супер ниски, а трябвало сега да започна да ги пия по малко.

Това е коагулация преди да започна с Клексан 0,4

# 18
  • Замък сред облаците
Идеална е коагулацията с инжекциите. Първият хематолог е прав.

# 19
Идеална е коагулацията с инжекциите. Първият хематолог е прав.

Много благодаря. Според мен също Anti X-a е добре и в референтни. Не съм качила цялата кръвна картина, но ми казаха, че са ми били много ниски тромбоцитите при долна граница 140 моите били 143, а точно след това изследване започнах с Клексан.
Това е цялата първоначална кръвна картина, според която и според един лекар не съм имала нужда от Клексан, заради ниските тромбоцити.

а това е от преди 3 дни, реално сега са повишени тромбоцитите 175, но пак били ниски.

Въобще при такива ниски тромбоцити трябва ли да се приема Клексан?

# 20
  • Замък сред облаците
Следете ги. Може НМХ да причини тромбоцитопения, но не е задължително.

# 21
Аз съм с други мутации, но при мен също АГ каза, че няма нужда от терапия, а хематолога ми изписа НМХ. За съжаление често мнението на двамата специалисти се разминава, аз се доверих на хематолога и вече цяла бременност слагам НМХ със знанието разбира се на АГ, както и правя всеки месец кръвни изследвания за да следим колагулацията и дозата.

# 22
Момичета, имам нужда от помощ, тъкмо открих темата. Хетерозигот PAI 4G/5G и АСЕ хетерозигот също. Чакам отговор от АГ, много съм притеснена. Ще се наложи ли терапия с клексан/ фракси според вас? Много рискови ли са тези мутации? Благодаря за съветите и на всички пожелавам успех!

# 23
  • Замък сред облаците
По принцип имат кумулативен ефект и профилактичното прилагане на инжекции е препоръчително.

# 24
Момичета, имам нужда от помощ, тъкмо открих темата. Хетерозигот PAI 4G/5G и АСЕ хетерозигот също. Чакам отговор от АГ, много съм притеснена. Ще се наложи ли терапия с клексан/ фракси според вас? Много рискови ли са тези мутации? Благодаря за съветите и на всички пожелавам успех!

Здравейте, аз съм с ПАИ хетеро и АСЕ хомо и съм на фраксипарин, според мен ще ви изпишат терапия, няма нищо страшно важното е щастливия финал. Инжекциите не са страшни и се слагат лесно (казвам го като човек който го е страх от игли, вече 3та кутия фракси си бия и то сама и нямам никакви проблеми)
Едит: Според мен ако сте бременна, не само с АГ а е хубаво и с хематолог да се консултирате. Моя АГ отначало каза няма нужда да биеш, но след като направих консултация с хематолог ми обясни всичко и след това АГто каза че и той е бил на кантар да ми изпише ли..

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 13:36 от аНонИмнАа.

# 25
Благодаря, успокоихте ме, тъкмо и АГ ми даде и двата варианта, да избирам аз. Клексана сякаш съм чувала че е по пречистен или това е мит и по скоро е индивидуално до организъм как се понася? Чудя се кое да почна да слагам?

# 26
  • Замък сред облаците
Към фракси правят по-често алергия, да. Включително казват че жените които са бели и руси са по-предразположени. Аз избрах клексана, особено като се има предвид че декември редовно изчезват от аптеките, особено фракси като по-евтин първи изчезва.

# 27
Аз съм доволна от фраксито, за сега нямам никакви реакции, някой друго червено петънце ми излиза понякога там където съм била, но не е нищо особено. Клексан биех преди на баба и сякаш усетих, че иглата е малко по-тъпа от на фраксито.

# 28
Страхотни сте момичета, много ви благодаря! Ще ида след работа до аптеката и ще взема фракси ако е наистина с по- остра игла, дано се справя с поставянето 😁пък ако нещо не ми понесе, ще сменя с клексан.

Допълвам, взех фраксипарин и тъкмо се прибрах, виждам че е 0.4, а не 0.3 както ми предписаха. Жената в аптеката явно не е обърнала внимание на рецептата, а и аз платих и прибрах, кой да гледа. Да ходя ли утре да го сменям или да си я ползвам тази опаковка от 0.4?

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 19:54 от Lights_on

# 29
Момичета, като биете фракси, докрай ли избутвате буталото? То накрая има основно въздух, нужно ли е да го вкарвам и него?

Общи условия

Активация на акаунт