Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #21

• 25 098
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Замък сред облаците
Нямам идея на колко е настроен, по спомен май на вратата съм засичала 8 градуса. Не е проблем, въпросът е да не е под нулата Simple Smile повечето лекарства съхранявани в хладилник трябва да са на температура 2-8 градуса.

# 676
  • София
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати? На фраксипарин 0,3 вчера, но от днес го вдигна на 0,4, заради килограми.

# 677
  • Замък сред облаците
А защо днес изследвания? Няколко дни на инжекции е хубаво да минат преди изследванията. Иначе са ок.

# 678
  • София
Защото днес имах консултация с хематоложката и тя каза да ги пусна, за да прецени дали има нужда от по-различна терапия, като увеличи само от 0,3 на 0,4 защото съм 75кг. Каза да пусна пак същите изследвания след месец
А защо днес изследвания? Няколко дни на инжекции е хубаво да минат преди изследванията. Иначе са ок.

# 679
Привет,

Говорих с АГ и я попитах на база изследвянията дали има нещо притеснително и дали не е рано да ги спрем инжекциите толкова рано,но тя потвърди,че няма проблем.
Реално от спирането до самото секцио ще са 36-37 часа без инжекция, а не 48часа. Все пак го мисля, но нямаше свободен час за хематолог.
Дали да не се свържа с някой за онлайн консултация..
Нямам много време,буквално няколко дни и се притеснявам, въпреки че е редно да й имам доверие.
Много ли са 36-37ч. без инежкция според вас...?

Означава че кръвта се сгъстява и съсирва бързо. Една консултация с хематолог няма да ти е излишна. Изрично го питай на база изследванията какъв е рискът да се случи нещо, ако 48 часа си без инжекции.

# 680
  • Замък сред облаците
Теоретично не са много, но все пак бих препоръчала консултация с хематолог за всеки случай.

# 681
Бихте ли препоръчали някой онлайн,който буквално има часове от днес за утре? 😔

# 682
  • Замък сред облаците
Нянам идея как се движат часовете в приложенията (Healee, Medrec:m). Най-добре си ги свали и проверявай по няколко пъти на ден, може да се освободят скорошни.

# 683
  • София
Аз така от днес за утре си запазих час при д-р Конева в healee. Плаща се предварително 60лв. и отговаря до 24 часа. Аз й писах вечерта и на сутринта към 10ч вече имах отговор.

Бихте ли препоръчали някой онлайн,който буквално има часове от днес за утре? 😔

# 684
Здравейте, в 25+3 г.с за първи път пускам Анти-Ха. Но има някакъв проблем в сайта на Света Екатерина и имам само една референтна стойност 0.1-03, моя резултат е 0.36 след 0.4 Клексан. Спазила съм си условията 3.30 часа след инжекцията е взета кръв.
Ще ги пусна на доцент Атанасова (тя ме следи в Токуда), но дали ми идва силна дозата или си е окей. На няколко места съм виждала 3 референтни стойности…

# 685
  • Замък сред облаците
Зависи от реактивите, затова ина различни референтни доколкото знам. Нека докторката коментира, тъй като не съм запозната доколко тези отклонения помежду им са значими.

# 686
Здравейте, бременна съм в 13 седмица. Имам едно мъртво раждане в 37 седмица, така и до край не стана ясна причината, плорабирала пъпна връв или проблем с плацентата. Миналата седмица бях на първа фетална и ми предписаха Акард 150, днес бях на преглед при друг АГ за консултация и при прегледа видя, че Uterina dex: PI - 2.12, Uterina sin: PI - 2.28 и ми предписа Клексан 0.6. Сега преглеждах документите от феталната и там резултата е подобен +RI 0.8, но докторката не спомена това да е проблем или да трябва да съм на допълнителна терапия освен Акард. Свързах се със следящата АГ, която не е много съгласна с Клексана и сега не знам какво да правя. Следящата не е съгласна, а аз на своя глава направих консултацията. Не съм изследвала тромбофилия

# 687
  • Замък сред облаците
Ts. v, пусни си изследвания за тромбофилия и си следи коагулацията така или иначе с аспирина, който пиеш. За терапия се консултирай с хематолог с комплекса от изследвания.

П.п. Принципно артериите се отварят след 18 седмица напълно. Но стойност над 2 се води завишена и дават аспирин.

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 20:00 от АА

# 688
Ts.V, здравей. Аз съм с мъртво раждане и бих те посъветвала да се консултираш с хематолог. Аз бях с лош кръвоток и при последвалата успешна бременност бях на аспирин И клексан. Аз бях изследвала тромбофилия. Силно бих ти препоръчала да се следиш ако може и при друг АГ, 4 очи виждат по добре. Нашият успех е в нашите ръце. Омега 3 също влияе добре.
АА, ти винаги си казвала, че кръвотока се подобрява по-късно, но при мен примерно проблемът си е от началото и трябва да се вземат мерки. Особено на база анамнезата бих била по-консервативна.
Ts.v, успех и ако имаш нужда от нещо съм насреща.

# 689
  • Замък сред облаците
Да, да, съгласна съм с Билибо; ако има данни за проблем с кръвотока обикновено се виждат още първите седмици, но за съжаление нямаме (като пациентки да имаме идея визирам) конкретно инфо какво и как точно категоризират - уж над 1.68 е завишена стойността. И. Проучванията са основно за 2-3 триместър.

Общи условия

Активация на акаунт