Зов за помощ за живота на Светлозар! SMS на номер 1365 за vivatel и globul

• 17 334
  • 213
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Гледам в момента за Светльо! Горкото детенце, гоките родители.Гледам и плача - ето на това се казва силна жена!

# 76
Ей сега пуснах СМС за  Светльо на 1365 и съм абонат на М-тел. Репорта от оператова беше:

"В момента няма активна кампания на този кратък номер"

Shocked  Shocked Shocked :

# 77
  • Пловдив
мисля, че се е получил голям трафик или нещо подобно и се сринало (което хем е хубаво,хем-лошо)
следобед ще пробвам да пратя

Нова Тв,благодаря ви!

# 78
В момента говоря с оператор на М-тел за проблема репорта им бил погрешен, сумата която съм изпратила е отразена  Peace

Явно някакъв бъг в тяхните съобщения се е получил  Thinking Важното е че паричките са отишли за детето   bouquet

# 79
И аз го гледах и пратих смс докато течеше предаването-върна си ми отговор. Хубаво е, че се е оправил проблема, иначе би обезкуражило хората готови да дарят.

# 80
браво на майката на това детенце шапка свалям пред неината сила вяра и борбеност Нека всички помогнем на Светльо да изпратим поне по един смс да спасим живота му                                                                                                     нека бъдем хора

# 81
Аз редовно пращам смс-и от мтелския номер и до сега не съм имала никакъв проблем. Съжалявам, че съм пропуснала предаването Sad Но силно вярвам, че всичко ще бъде наред!  Heart Eyes
А как вървят постъпленията до сега?  newsm78

# 82
Обединена Българска Банка (ОББ)  - за Светлозар Асенов Чолаков
Набрани средства до момента: 98 558, 74  BGN; 1 555, 55  USD;4 225, 19  EUR
VIVATEL-до 15.05. - 5 781, 00 лева
Mtel-до 28.05. - 54 850, 00  лева
GLOBUL-до 26.05. - 43 107, 00 лева     
Дарение чрез PayPal - Общо дарения до момента: 4601 EUR Чисто получени: 4424,25 EUR
Още малко трябва! Съвсем мъничко!

# 83
Дарение чрез PayPal - Общо дарения до момента: 4601 EUR Чисто получени: 4424,25 EUR

Благодаря ти за изчерпателния отговор и за отчета  Hug А защо казваш, че още малко трябват? Нали 300 000 евро?  newsm78 А до сега са събрани малко над 200 000 Sad Дано скоро бъде събрана нужната сума  Praynig  Heart Eyes

# 84
  • под шипковия храст
и аз гледах предаването. майката каза, че са събрали 100хил. и им трябват още 200хил. и то само за операцията! а най-тъпото е, че мобилните оператори наистина не взимат процент - целия лев е за детето, но държавата си прибира ДДС-то. това си е чисто безобразие. трябва да накараме колкото се може повече хора около нас да пуснат смс и те да накарат други - само така ще се съберат парите. а и на тях им трябват до месец!!!

# 85
Пратихи аз Praynig Praynig.Бог и ние сме с теб мило дете

# 86

Актуализация:
По банкови сметки, общо евро, долари и лева - 131 957 лв.
От мобилните все още няма нови отчети, сумата за момента остава 103 738 лв.
Пейпал, непреведени все още, приблизително /защото не знам каква е таксата по превода/ и обърнати в лева - 4 724 лв.

Общо: 240 419.85 лв.

# 87
300 000 евро, или лева?
Извинявам се за тъпия въпрос, обаче ,ако е в евро, остава още много Sad

# 88
MMka днес четъох офертата от болницата - всъщност има две оферти от две болници, и в двете сумата е минимум 150 000 евро, сума, покриваща трансплантацията, настаняване и 70 дена престой - от там нататък - може да достигне и 300 000 евро - следоперативен период, скъпи лекарства и тн, за това е най - добрия вариант да се съберат 300 000. Но пък сега има вече 120 000 евро, тоест само още 30 000 евро трябват, за да замине Светльо за операция, ще ги събере, всички пращаме смс-и, вярвам че ще ги събере, трябва да се съберат, просто трябва.........

# 89
Осъществихме връзка с немски специалисти

Д-р Нюрнбергер, завеждащ детското отделение на трансплантационната клиника в Идар-Оберщайн, Германия, принципно е готов да поеме лечението на момчето. Цената за КМТ е около 180 000 евро, за период от 3 месеца. Цялото писмо на професора можете да прочетете ТУК.

Проф. Бадер, от университетска клиника във Франкфурт на Майн, Германия, също потвърди, че Светльо може да бъде лекуван при тях. Лечението ще е интензивно и ще продължи 8 месеца. Разходите по трансплантацията ще са между 150 000 и 200 000 евро.

*********************************************************************************
Цената на трансплантацията на стволови клетки се калкулира въз основа на немските счетоводни норми за болнични заведения. Цената зависи от различни фактори, напр. протичане на трансплантацията (дали има усложнения, какви точно, и колко скъпи са медикаментите, които трябва да се ползват), произход на трансплантата (трансплантати, които се набавят от чужбина, струват обикновено двойно по-скъпо от тези на немски донори, но според първоначалната ни проверка в международната база данни, в Германия има потенциални донори за момчето), и от съвместимостта на тъканите между пациент и донор.
Според нашата калкулация трябва да изхождате от минималната сума 150 000 Евро за предварителен преглед, търсене и доставка на донорски материал, провеждане на трансплантацията и настаняване на близките на пациента. Това важи за болничен престой от 70 дни. Ако по медицински съображения се наложи удължаване на престоя, прибавете към това още 20 дни и още около 30 000 Евро. След изписване от болницата се предвижда още едно кратко амбулантно лечение в нашата клиника, а след това пациентът може да се върне в България, където могат да продължат да се грижат за него.
Не знаем предварително дали след предварителния преглед няма да се наложи провеждането на още една химиотерапия. Това е принципно възможно и в България, обаче.
Когато кандидатствате за финансиране от фондация, препоръчваме Ви да изхождате от минимална сума 180 000 Евро. Тя ще покрие разходите за лечение за три месеца. Разбира се, ако разходите се окажат по-малки, ще Ви преведем обратно разликата.

Ако имате допълнителни въпроси, на Ваше разположение сме.

Поздрави,

д-р Венцел Нюрнбергер
------------

Общи условия

Активация на акаунт