Не знам какво да правя имам нужда от съвет

• 7 987
  • 180
  •   1
Отговори
# 75
О ,моля ви ,а той самият не е ли взел не адекватно решение да тръгне с жена, която няма дете и да очаква само с него да се съобразява, защото той горкичкият имал дете.Той е направил , същото каквото и тя .А ,и от опит казвам че винаги новата половинката е виновната,а тези страна с детето измамиполирва така нещата на жертва .Сещам се като заминах при моят бивш в Англия, дойде време за моят рожден ден и той ми обеща да си вземе почивен ден да ме разведе из Лондон, защото не се бях разхождала . Помолих го предварителна да предупреди бившата си че този ден ще е зает ,най нормално и културно без да намесвам детето.Оная тогава ,ами не може трябва да го вземеш ,не знам дали за нарочно ,щяла да работи.Ставаше дума само за една вечер!Тогава няма да крия ,ядосах се ,а той тогава ми отговори:"Ти , какво искаш да си зарежа детето си"! Същото важи и за него, каквото обвинявате момичето.Като знае че в живота му приоритет е главно детето,се захваща с жена която е адекватна за него ,но да иска във една връзка само единият да дърпа каруцата,а той само да се вози ,не става . Връзката е постоянно компромиси от двама!Това което я обвинявате ,важи и за него , като не си е потърсил адекватен партньор на неговото ниво.Преди да се преместя при него моят бивш,ми говореше че виждал детето два пъти в месеца,а се оказа три ,четири пъти в седмицата,даже по цяла седмица е стояло при него,той работи,а аз се грижа за неговото дете!Друго ,че с бившата му са ,се разделили съвсем приятелски, което пак не се оказа съвсем така.Та ,на въпроса, защо се е захванал с такъв ,ако се разглежда и нейната гледа точка ще се види че и тя има право.И ,пак ще го повторя, мъжът след развод има един период в който е сам ,дори и без секс и когато види че при някоя ще му се отвори парашута прави от праднята боя .

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 02:24 от Nikolova 666

# 76
Има жени, за които ще е напълно нормално да приемат детето, просто ти и въпросната не сте от тях.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 03:17 от Elunaria

# 77
  • Paris, France
Скрит текст:
quote author=Nikolova 666 link=topic=1680281.msg48392318#msg48392318 date=1722985663]
О ,моля ви ,а той самият не е ли взел не адекватно решение да тръгне с жена, която няма дете и да очаква само с него да се съобразява, защото той горкичкият имал дете.Той е направил , същото каквото и тя .А ,и от опит казвам че винаги новата половинката е виновната,а тези страна с детето измамиполирва така нещата на жертва .Сещам се като заминах при моят бивш в Англия, дойде време за моят рожден ден и той ми обеща да си вземе почивен ден да ме разведе из Лондон, защото не се бях разхождала . Помолих го предварителна да предупреди бившата си че този ден ще е зает ,най нормално и културно без да намесвам детето.Оная тогава ,ами не може трябва да го вземеш ,не знам дали за нарочно ,щяла да работи.Ставаше дума само за една вечер!Тогава няма да крия ,ядосах се ,а той тогава ми отговори:"Ти , какво искаш да си зарежа детето си"! Същото важи и за него, каквото обвинявате момичето.Като знае че в живота му приоритет е главно детето,се захваща с жена която е адекватна за него ,но да иска във една връзка само единият да дърпа каруцата,а той само да се вози ,не става . Връзката е постоянно компромиси от двама!Това което я обвинявате ,важи и за него , като не си е потърсил адекватен партньор на неговото ниво.Преди да се преместя при него моят бивш,ми говореше че виждал детето два пъти в месеца,а се оказа три ,четири пъти в седмицата,даже по цяла седмица е стояло при него,той работи,а аз се грижа за неговото дете!Друго ,че с бившата му са ,се разделили съвсем приятелски, което пак не се оказа съвсем така.Та ,на въпроса, защо се е захванал с такъв ,ако се разглежда и нейната гледа точка ще се види че и тя има право.И ,пак ще го повторя, мъжът след развод има един период в който е сам ,дори и без секс и когато види че при някоя ще му се отвори парашута прави от праднята боя .
[/quote]

Пишеш за компромиси от двама, но никой родител не може да прави кой знае какви компромиси с малко дете. Просто не може. Родителството е поета отговорност. Той не е отказал да излезете, но явно ти си искала да сте само двамата.

Твоят бивш те е лъгал или когато сте се запознали, детето е ходело при него по-рядко. При разделени родители винаги има вероятност единият родител да умре и тогава другият поема детето 24 часа в денонощието ако няма баби. Случи се на брата на моя мъж.

Не е неадекватно разведен с дете да се пробва с всякакви жени. Все пак раждаме късно и като родим не ни е до гаджета. Повечето търаещи съжителство жени са без деца. Майка с дете няма да тръгне да се мести в Лондон за да е с него, а и бащата може да не е съгласен.

Има жени, които приемат мъже с деца и даже заобичват децата. Малко са и не са често срещани в България, но ги има. Мъжът си казва, че има дете и топката е в полето на жената. Тя решава да започне ли връзка с такъв.

Не винаги втората е все виновна. При някои мъже втората е царицата, а първата - магарицата.

Пожелавам ти оттук нататък само готини ергени. 💐

# 78
Не всички жени харесват и търпят около себе си малки деца, и то чужди, особено  пък ако все още нямат свои. Камо ли пък да се грижат за тях. Обикновено нямат представа какво е. Трябва много силна мотивация. Явно тук не е имало.
А и има много мъже, които очакват новата да поеме ролята и функциите на майка... Щото е жена. Иначе не се сещат за детето.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 07:36 от Прекрасная Василиса

# 79
От моя опит в живота по тази тема мога да кажа че за разведеният мъж с дете следващата жена е един от следните варианти:
1- жена която да отглежда детето му (ако то живее при него)
2- никога няма да бъде толкова важна за него колкото бившата (ще отиде да поправя колата на първата на рождения ден на втората)
3- ще е жената за секс докато не се събере отново с бившата (много от разведените мъже си вярват че тя ще притича обратно)
Най-ужасно е когато са и трите взети заедно. Новата приятелка на тати е жената която безропотно ще трябва да се примирява с постоянните амплитуди в отношенията между вече бившите съпрузи, не дай си боже и с честите вмешателства на предишната, и от рано трябва да се подкове че такова нещо като самостоятелен живот на новата двойка няма. Чувала съм дори реплики като "Ама ти какво искаш, аз съм имал живот преди теб! " на което аз си мисля " И затова аз да нямам живот днес, така ли? " Ами това е, по-често не се получава.
И ,повярвайте в голям процент от случайте просто не се получава и точка !В една връзка разведеният очаква твърде много от не разведената страна и им идва в повече.Даже не става въпрос за егоизъм,а за умението да подбираш правилно партньор .Аз си научих урока и автора трябва да си научи урока да си търси по адекватен партньор.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 07:56 от Nikolova 666

# 80
Не знам защо нападате само жената, при положение, че той не отрича нищо от това, което тя го обвинява. Ако тя е в друг град и пътуваш, за да се видите с нея и вземаш детето винаги - не си честен нито с жената, нито с детето си. Всеки от двамата иска да има своето време с теб, в което няма нищо лошо. Не виждам да отричаш, че детето е постоянно с теб, докато си с нея. За покупките и грижите, да, не е права. Ти си баща и е редно да се грижиш. Въпросът е когато си с нея, дали фокусът ти е детето или тя, защото в крайна сметка тя не е майка на детето и грижите за него трябва да се обсъждат с другия родител предимно. Ако съм с теб и през цялото време ми говориш за твоето дете, тогава ще се почувствам излишна. В каква роля си я виждал - консултант, жена, родител, приятел, заместник на бившата? Трябвало е да си изясните какво очаквате един от друг и ценностите още в началото.

# 81
  • София
Някакъв процент от случаите със сигурност е така. Единственият вариант да не се налага да се съобразяваш е, ако бащата тотално е абдикирал от детето си, което пък по всяка вероятност го прави доста кофти човек. Не са за всеки такива връзки, разбираемо, и по-добре да стои далеч. Може би ако и двамата имат деца, амплитуди, налага им се по-често да приоритизират други неща пред партньора, нещата се получават по-лесно. Но лесно няма и компромисите са много повече от тези в нормално връзка, в която също не са малко. Та човек с нагласата да е първи приоритет (на което има право попринцип), по-добре да не се захваща изобщо, защото в такава ситуация просто не е в позиция да го изисква както от свободен мъж.

# 82
  • София
Какво значи, че не е честно? Хората, които не са разведени, да не би да заключват децата си в мазето, за да остават насаме?
Аз не прочетох той да е лъгал, че няма дете или да е крил, че го отглеждат поравно с майката. Изборът е бил на жената да се хване с него, не я е отвлякъл насила.

# 83
  • SF
При някои хора има систематичност. Първа връзка с женен мъж. Приема детето и жената на приятеля си. Втора връзка с разведен.  Приема двете му деца като свои. Играе ролята на тяхна втора майка. И при трета подобна, вече е разколебана, че идеята да отглежда чуждо дете е добра.
Няма огромно значение дали мъж или жена среща партньори с деца и приема да ги отглежда като свои. В един момент се сблъскват и с несантименталните страни на срещата приятел на родителя-доведено дете.
И "Много ти е сладичко детенцето. Мене не ме  притеснява, че имаш дете." някъде потъва.

# 84
Ами ,ако авторът и е казал че детето е при него два пъти в месеца,а то се оказва че новата партньорка трябва да му е майка,а тя въобще няма предсрава ,как да бъде майка .Не мога да приема че в случая авторът е бял и пухкав в тази история .

# 85
  • Далечният изток
Авторът вече каза, че е бил честен с нея от самото начало и тя е била наясно със ситуацията.
Да четете и да не си измисляте хипотези предлагам.

# 86
  • SF
Липса на разбиране и обща нагласа е напълно възможна...
Възможно е тя  няма против от 1-2-3 срещи в месеца за няколко часа, но той да приема отказа й да живеят по-често заедно по-драматично.
Понякога лека забележка към чуждото дете се тълкува едва ли не като омраза и нежелание.

# 87
Не знам защо нападате само жената, при положение, че той не отрича нищо от това, което тя го обвинява. Ако тя е в друг град и пътуваш, за да се видите с нея и вземаш детето винаги - не си честен нито с жената, нито с детето си. Всеки от двамата иска да има своето време с теб, в което няма нищо лошо. Не виждам да отричаш, че детето е постоянно с теб, докато си с нея. За покупките и грижите, да, не е права. Ти си баща и е редно да се грижиш. Въпросът е когато си с нея, дали фокусът ти е детето или тя, защото в крайна сметка тя не е майка на детето и грижите за него трябва да се обсъждат с другия родител предимно. Ако съм с теб и през цялото време ми говориш за твоето дете, тогава ще се почувствам излишна. В каква роля си я виждал - консултант, жена, родител, приятел, заместник на бившата? Трябвало е да си изясните какво очаквате един от друг и ценностите още в началото.

Четете ли ги тия теми изобщо... Те са живеели заедно, какво пътуване?

# 88
Ми, жената явно не е навита да се премести да живее в чужд град, в чужда къща, и да гледа чуждо дете. Явно и мъжът не си заслужава такава жертва от нейна страна. Ама той е решил, че точно тя е за него... Явно не е.

# 89
Николова, да си правиш генерални изводи за разведените бащи на базата на твоята единствена връзка с такъв не е адекватно. Не приписвай недостатъците на бившият си върху автора, той каза, че е бил напълно честен с жената. Той има дете и си изпълнява ангажиментите към него. Това, че на 30 години тя не може да направи адекватна преценка на ситуацията и вижда бащината любов на автора като негатив не е по негова вина.

Честно да си кажа, аз изобщо не разбирам жени, които биха започнали връзка с баща, който очевидно неглижира детето си, виждайки го 2-3 пъти в месеца. Как може да виждаш това като нещо позитивно, адекватен компромис? Схващаш ли изобщо, че ако връзката се задълбочи и новата жена му роди дете, някой ден тя и нейното дете може да се окажат в същото положение като бившата? По същият начин той може да изостави и новото си семейство. Аз не бих започнала връзка с такъв мъж, той просто няма да е добър човек.

Ако не можеш да приемеш чуждото дете, не започваш връзка с хора, които вече имат такова. Просто е. Свободни мъже без деца има предостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт