Априлче 2025

• 44 121
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Въпрос към мамите, които вече са минали през секцио - изчаква ли се да ви мине терминът или се случва преди него?
Планира се по-рано. Ако е за първи път вече на много места изчакват и 20 дни.
При мен например второто беше по спешност, защото малкия тръгна да излиза на 13 ден от деветия.
Сега отново ще планираме около 15 дни преди термин, защото все пак е трето и да не рискуваме

Да, влезеш ли в 9тия месец може да родиш всеки ден, затова при секцио трябва да се следи за разкритие и контракции. На мен ми направиха секцио по спешност, бях със страхотни контракции и беше истинско шоу.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 16:42 от inkheart

# 211
Моето планово секцио беше 14 дни преди термин, като си избрах кой ден от седмицата да бъде Simple Smile но е прекалено рано, има и много други фактори за и против секциото, така че има време, момичета Simple Smile сигурна съм, че вашите лекари ще ви насочат Simple Smile

# 212
Аз имам въпросче 😁 Може ли да се направи скрининг за прееклампсия без да се пуска БХС за хромозоми заболявания? ☺️

# 213
Моето планово секцио беше 14 дни преди термин, като си избрах кой ден от седмицата да бъде Simple Smile но е прекалено рано, има и много други фактори за и против секциото, така че има време, момичета Simple Smile сигурна съм, че вашите лекари ще ви насочат Simple Smile

На мен не ми се иска секцио, защото се притеснявам от упойки, да не мръдна нещо, но ми се налага заради проблем с очите. Ще трябва отново да си го изговоря с очния, ако има възможност да е естествено, но ме съмнява.

# 214
Аз имам въпросче 😁 Може ли да се направи скрининг за прееклампсия без да се пуска БХС за хромозоми заболявания? ☺️
И аз се чудя по този въпрос. Предишната ми бременност не съм правила БХС, защото правих днк тест. Но сега разбрах, че при БХС, освен аномалии с плода, всъщност се изследват и възможността от усложняване на бременността и мисля този път да правя БХС. Миналата бременност имах високо кръвно и сега се притеснявам.

# 215
Кактусче на феталната морфология се вижда кръвотока за прееклампсия. Но същото така се следи кръвно, кръвоснабдяването  на всеки преглед особено ако лекарят е с добра апаратура т.н. Аз нямах данни за прееклампсия и не съм се следила по-обстойно.
Иначе elliepeanut аз съм с много висок диоптър, но не се наложи да изследвам нищо предният път, защото малката беше седалищно и докторът беше категоричен, че мога да родя само секцио. Не бързайте - в хода на бременността се променят много неща... Важното е, че сега малките бобчета са си на топличко и спокойничко Simple Smile

# 216
  • Смолян
Момичета в нашите седмици дали може да се ползват тези пластири?
Имам жестока болка в плешката и едва стоя от снощи.

# 217
Рали, не препоръчват нищо загряващо по принцип. При всякакви болки ти препоръчвам магнезиево олио и гел Simple Smile

# 218
Момичета, има ли сред вас такива които се следят и на частно и по ЗК? Аз при Вецев смятам да се следя, но ми се иска и по ЗК да си ползвам каквото се полага, знам че са малко нещата, но все пак си имам право и на тях. Та въпроса ми е по скоро за препоръка при кой да се следя по ЗК? За София става въпрос.
Благодаря и лека бременност на всички! Напролет с бебешоци в ръце ❤

# 219
Мами, чухме пулса на бебето 126, а чели ли сте мита, че ако пулса е под 140 е момче, а над 140 момиче 😂
Отделно да попитам има ли и други като мен дето им се гади по цял ден. Взех "деган", никаква полза, днес взех "Емил" като, че ли се чувствам по-добре. Та се чудя за някоя народна медицина, какво би ми помогнало четох за джинджифил, Джоджен, някой да сподели нещо?

# 220
Здравейте, на всички "нови" и не толкова, мами!

Имаме създадена Вайбър група, в която много си даваме сила и подкрепа. Ако някой желае да го добавя, пишете ми на лично телефонен номер ♥️

# 221
Мария, аз писах за целодневно гадене. При мен Емил не действа. Антиметила е джинджифил, но ефект няма при мен. Но пробвай при теб как ще е. Вчера хапнах суров джинджифил и имах леко просветление, но за кратко. Заради гаденето не мога и да спя. Аз утре съм на преглед, но ме съмнява да измислят нещо друго за гадене.

# 222
  • Смолян
Мами, чухме пулса на бебето 126, а чели ли сте мита, че ако пулса е под 140 е момче, а над 140 момиче 😂
Отделно да попитам има ли и други като мен дето им се гади по цял ден. Взех "деган", никаква полза, днес взех "Емил" като, че ли се чувствам по-добре. Та се чудя за някоя народна медицина, какво би ми помогнало четох за джинджифил, Джоджен, някой да сподели нещо?
Бабини диветини колкото искаш😁
Аз съм чувала, ако ти се дояде сладко момиче, солено - момче.
С предишните две ми се дояде солено - момчета са, сега без да знам изобщо,че съм бременна на морето изведнъж ми се доядоха понички със шоколад.
Да седнеш върху скрити ножица( момиче)  и нож ( момче)
Да те посипят със сол,но тук не съм сигурна как точно беше.
Аз днес не издържах и казах на големия ни син,че ще става батко. Прие много добре новината. Даже ми разказа, че ме е сънувал бременна с момче😁😁😁. Дано нещо не е разбрал от съня си, че много ни се иска и една мома вече,но каквото такова. Живи и здрави да са само.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 20:05 от rali_sm

# 223
Момичета , в 9 г.с. съм, понякога имам нещо като леки менструални болки , но рядко , както и боцкания. При вас има ли такова нещо? Предполагам от растящата матка.

# 224
И аз имам болки понякога. Мисля, че са нормално, стига да са в границите на нормалното

Момичета , в 9 г.с. съм, понякога имам нещо като леки менструални болки , но рядко , както и боцкания. При вас има ли такова нещо? Предполагам от растящата матка.

Общи условия

Активация на акаунт