Априлче 2025

• 44 105
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро!
Обмисляли ли сте кой пренетален тест да правите?
Вчера го загледах, ама те милион видове. С предишните две бременности не съм правила, но сега не знам. Мисля да видя и при Стоилов какво включва неговия.

.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 16:34 от An_Belle

# 196
Луничке, колко се радвам да сме заедно тук ❤️🤗🥰😍

# 197
Здравейте, момичета Simple Smile
И аз се записвам в темата. Моят термин се пада последните дни на април. Вчера бях на първи преглед и се видя малко плодно сакче с ембрионче Simple Smile след 2 седмици  съм на преглед за пулс.
Засега нямам никакви симптоми - само бюста ми видимо се уголеми и малко се притеснявам, защото с предишната ми бременност много повръщах.
 Надявам се да обменяме полезна информация, да се чувстваме добре с бебчетата  и да върви всичко по мед и масло.
Аз също се чудя за пренатален тест, на 38 съм, но чета противоречива информация - колкото повече редки синдроми обхващал, толкова бил по-недостоверен...Говорили ли сте с Вашите лекари по този въпрос и какво е тяхното мнение?
Видях, че създателката на групата е от Пловдив и е раждала в Селена. Моето първо раждане/секцио/ беше там и съм с много противоречиви чувства...За сега съм решила да се следя при АГто, при което раждах предният път, но много се колебая с тази болница.

# 198
Попадна ми това събитие за подготовка за раждане на Академия за родители и от формата за записване виждам, че се прави в различни градове https://www.facebook.com/events/1013594397172554?locale=bg_BG
Дали ще видя някоя от вас на софийското?Simple Smile

# 199
И аз много се радвам, че тук ще съм сред познати за мен хора ❤ Кактусче ❤

Гери и аз четох такива мнение, че май нямало смисъл от разширените пакети, но ще питам моят лекар какво мисли. За мен всичко е толкова ново и непонятно, попадам в нова вселена. Ще видя дали мога да си остана при Сенкова за следящ лекар или ще трябва задължително да търся и друг. За раждане пък съвсем нямам никакви идеи … Иска ми се да го караме спокойно, ама ще трябва да направим и ремонт на бъдещата детска стая, че сега е като гардеробна.

Рали, мисля че без амонячната боя не е проблем. Аз също се боядисвам, че си имам бели коси, но аз в тъмен тон. Ползвам от 2 години боята на Иноа, която е без амонячна. Е не се боядисвам аз, а ходя на фризьор, че не се знае какви бих ги свършила 😁 В събота имам записан час и ще го попитам.

# 200
Хоп и аз се записвам в темичката. За сега термина ми е в краят на Април, и по-точно 25.04, но вероятно ще подлежи на корекция заради по-ранната О.

И аз проучвам какви са опциите за Прена тест. На 40г съм и е първа бременност.

При мен гаденето е постоянно, няма ден няма нощ. Пробвах Антиметил, Емил, газирана вода с лимон, хляб и какво ли още не, но ефект 0. Кръвното ми падна на 90/60, като долната граница пада и под 60. Имам нужда и от разхлабителни Simple Smile

За лазерната епилация и аз правих домашна, но я спрях. За жалост това е нещо, с което се “родих”, но няма как.

Аз както казах, че гаденето ми мина... последните два дни не мога да спра да повръщам. Днес в работата реших да хапна една нектарина и директно отидох на спринт до тоалетната. Имам доста главоболия последните дни също.

Слагай си джинджифил във водата, на мен много ми помага!

А преди няколко дни ми падна много кръвното и на мен 90/60, но аз по принцип съм с ниско кръвно.

Някоя от вас от София, която мисли да ражда с екип, но да я следи нейния си АГ?

# 201
Аз си взех захаросан джинджифил, но не помогна. Вчера директно си ядох и за кратко подобри нещата. Ще пробвам и във вода. Аз се надявам да не почна да повръщам, че отиваме на почивка. Първи отпуск за почивка тази година.

Ще се радвам да чуя препоръки за болници в София. Аз за сега съм при репродуктивната все още, но тя не изражда, нито пък имат и родилно.

# 202
Добро утро!
Обмисляли ли сте кой пренетален тест да правите?
Вчера го загледах, ама те милион видове. С предишните две бременности не съм правила, но сега не знам. Мисля да видя и при Стоилов какво включва неговия.
Тези от вас, които приемат желязо на коя фирма е?
Вчера ми излязоха резултатите и желязото отново е супер ниско. Започнах малтофер, защото не ми дразни на стомаха.
Иначе ЖСК е супер, ТСХ,инсулина и кръвната захар също, което поне ме успокои.

И аз се чудех за пренатален,  на този етап мисля , че биохимичен скрининг и морфологията са достатъчни . Да не говорим , че цената на теста се доближава до тази на цялото проследяване.

# 203
  • София
Раждала съм в Шейново 2022г., естествено, без упойка, само с избор на акушерка. Доволна съм от самото раждане, благодарение на акушерката най-вече. 
При самия престой имаше няколко случая, в които ми донасяха бебето все едно са го мазали или къпали с нещо мазно по главата. Наакано също са го донасяли, а на мен ми беше за пръв път, нямах идея как се сменя памперс, как да го кърмя. Бях сама в стая, така че нямаше кого и да попитам. Липсват тези малки, но важни неща особено за майка, на която й е първо бебе. Друго, което не ми хареса е , че искаха да ми вливат антибиотик след раждането венозно, който не пожелаха да ми кажат за какво е и защо ще ми го слагат изобщо.
Все пак, за държавна болница като изключим малките неприятни случки, всичко беше наред при мен. Не съм се следила там, бях се разбрала с акушерката един месец преди раждането, че искам да раждам при нея и когато денят настъпи направо отидох.

# 204
Аз съм със смесен астигматизъм и не е малък. От години нося очила и вероятно препоръката ще е за секцио. Ще видим като му дойде времето, какво ще кажат.

# 205
  • Смолян
Аз също съм с астигматизъм и висок минус диоптър, заради който и са двете предишни секциота. Плюс тежка луксация и проблеми с бъбреците при първата бременност.
Сега съм насочена към Селена да раждам,но не знам докрая какво ще реша. Колебая се между нея и Хирургиите. Притеснявам се, защото все пак е трето секцио.

# 206
Въпрос към мамите, които вече са минали през секцио - изчаква ли се да ви мине терминът или се случва преди него?

# 207
Въпрос към мамите, които вече са минали през секцио - изчаква ли се да ви мине терминът или се случва преди него?

Секциото се планува задължително преди термин, в повечето случаи 10 дни преди термин, може и две седмици преди термин.

# 208
  • Смолян
Планира се по-рано. Ако е за първи път вече на много места изчакват и 20 дни.
При мен например второто беше по спешност, защото малкия тръгна да излиза на 13 ден от деветия.
Сега отново ще планираме около 15 дни преди термин, защото все пак е трето и да не рискуваме.

# 209
Планира се по-рано. Ако е за първи път вече на много места изчакват и 20 дни.
При мен например второто беше по спешност, защото малкия тръгна да излиза на 13 ден от деветия.
Сега отново ще планираме около 15 дни преди термин, защото все пак е трето и да не рискуваме.

Предварително се извинявам за може би “ глупавия “ въпрос. За да родиш секцио, трябва ли да имаш някакъв проблем - дали с очите , или друго ? Ако си здрава , но искаш този метод - възможно ли е ? Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт