Априлче 2025

• 46 543
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Вомакур не бих рискувала. Това е по-скоро краен вариант при хиперемезис. Препоръчвам Вомитусхил капки и свещички 🤗❤️

# 256
Свещичките ще ги взема за краен случай, че ще пътуваме. Капките ги пробвах само 1 прием и нямаше ефект. Може би трябва да го приемам през няколко часа, но май не трябва да се яде.

# 257
Момичета кога смятате да кажете на вашия работодатеш за бременността си. Аз съм на нова работа и съм още в изпитателен срок и се притеснявам как ще реагират. На 5-ти септември съм на втори преглед и ще го дискутирам и с доктора. Моля за съвет.

И аз това се чудя. Но постоянен съм вече, но все пак…

Съветът ми е да го направиш “ законово “- да не е само устно , за да си защитена от закона , като трябва да видиш как стоят нещата в изпитателен срок. Има статии в интернет , там четох. Другата седмица съм на преглед , живот и здраве, ще бъда в 10 г.с и ще ми дадат медицинска бележка , в която пише термин и т.н , и мисля да говоря с HR, като помоля за дискретност. Всеки си решава, някои чакат тези рискови три месеца , но то никога не си защитен  от нищо и е Божа работа всеки ден .. мисля да им кажа, защото искам да помоля за home office за повече от дните , за да си спестя пътуването и други неудобства.

Иначе съм чувала за интересни и кофти реакции, но не мисля , че една добра организация ще си рискува репутацията ..

# 258
Момичета, някоя от Вас сблъскала ли се е с бледо кафеникафо зацапване смесено с друга слуз. От вчера съм в 7 седмица. На 26-ти бях на лекар и ми каза, че всичко се развива добре, а това зацапване е от бързото разтягане на матката.

# 259
Здравейте на всички! Дойде време да се запиша при вас, след като ви чета от ден 1. 😀 На 26години съм, в 8+5 г.с. Следя се в гр. Плевен, скоро ми предстои да правя и пренатален. ПРМ 28.06, а термин още не знам тъй като отначало имаше малко разминаване, но предполагаем около 6-10 април.Това ми е втора бременност, първата беше неуспешна и за крактко бях в Демекврийки 2023 🥹. Поради тази причина съм и много предпазлива и изчаках повече време за да се включа. Вече съм ходила 4 пъти на прегледи. След мисед аборта ми трябваше многооо време да се възстановя най-вече психически, и така април тази година се престрашихме да започнем да опитваме, като зелена светлина от АГ инахме още януари, след като излекувахме уреаплазмата, появила се след аборта.
Ще ми бъде много приятно да споделяме заедно радостите и тревогите в следващите месеци.
П.с. От ден едно си членувам и в групата във вайбър, всъщност там сме доста активни и сплотени. ❤
Пожелавам на всички леко бременеене и пухкави бебенца догодина! ❤

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:39 от аНонИмнАа.

# 260
При мен най-тежко е с подуването на стомаха и гаденето. Пих разхлабителни, против газове и не помогнаха. Подута съм сякаш съм в напреднала бременност и нито едни панталони не ми стават Persevere Добре, че е още хубаво времето за широки летни рокли.

И за главоболията, аз преди редовно бях с тежки мигрени, сега за щастие са досадни главоболия само и не се стига до мигрена. Ползвах дексофен, който се слага мускулно, но е забранено да се ползва по време на бременност. Кисна си краката в много гореща вода (колкото мога да понеса) и седя около 10мин - доста ми помага + студена кърпа на главата и стоя на тъмно по възможност. Понякога си пристягам и главата с някой шал.

# 261
Момичета, някоя от Вас сблъскала ли се е с бледо кафеникафо зацапване смесено с друга слуз. От вчера съм в 7 седмица. На 26-ти бях на лекар и ми каза, че всичко се развива добре, а това зацапване е от бързото разтягане на матката.
Аз съм така от самото начало, с тази разлика че освен кафеникаво имах един ден в който имах по - обилно червено изтичане. Заради него отидох на спешен и се оказа, че имам леко отлепване на сака, от тогава съм болничен и не преставам да лежа, имам и изписани медикаменти. Надявам се да се закрепят нещата и да е наред всичко по нататък.

# 262
Здравейте и аз се включвам. Първа бременност, 36г. ПРМ 16 юли. А как мога да се включа и във вайбър групата?

# 263
Здравейте и аз се включвам. Първа бременност, 36г. ПРМ 16 юли. А как мога да се включа и във вайбър групата?

Честито и лека бременност ❤

Аз все още не знам за Viber групата , но ще се радвам да бъда част от нея.

Момичета, сигурна съм, че на всяка от нас и е притеснено преди всеки резултат, преди всеки преглед.. Искрено вярвам, че всичко ще е наред при нас и всички ще имаме здрави и прекрасни
    бебета.

Според мен което може - нека се спести. На този етап обмислям само биохимичен скрининг и морфология, без пренатални , ако има нужда - тогава. Знаете, че често клиниките и докторите искат да правим какво ли не, защото взимат % .
    Под 35 г. съм, но и да съм над - % на проблемните бременности не е голям. Казвам го, защото мен лично вече ме е страх да отворя друга тема, и да чета за страхотии , възможни лоши сценарии и тн..  Нека си помагаме и съветваме в добрите и не толкова добри дни ❤

Божа работа е всеки ден и всяко дете , нека ние правим каквото зависи от нас ❤

# 264
    Офффф, аз ли съм единствената лама в групата......а се оплаквах, че ми се гади. 😅 Това да имаш постоянно слюноотделяне(чак трябва да плюеш) е 1000 пъти по-неприятно и още повече влошава гаденето. Солети не помагат(заболяват ме зъбите), взех бисквити, но сякаш прясното мляко малко помага....докато го пия 🤣
    Поне се надявам, че това е добър знак, че бебчето е добре 🤗☺️❤️

# 265
    Кактусче, аз едвам станах от леглото от гадене, а днес съм се приготвила и на море да ходя. Половин торба с лекарства за гадене 😃

Съчувствам ти за яденето на някои неща, аз имам възпалени стави и мускули на челюстта и гледам да не ям нищо твърдо. Лекаря пък каза, че не е добре да ям скариди и каламари на морето, а то не остана какво да ям. Явно ще карам на препечен хляб и тиро салата. Месо не обичам Sad

Днес четох, че ако имаш силно гадене то има шанс бебето да е с високо IQ. ММ се шегува, че от май месец го записваме за университет направо. 😀

# 266
    На мен храната продължава да ми е безразлична,дори и шоколадите не ме съблазняват.
    Нямам гадене и повръщане,но хапвам насила,ех ако можех да фотосинтезирам...

# 267
    Аз цял живот съм хапвала сладко и не мога без него, но откакто забременях изобщо не мога да погледна сладко и ми се яде само солено и то броколи най-вече, както и картофи, домати, репички със сол. Laughing Днес ми беше много зле и едвам отлепих от леглото, чак към 15:00 успях да стана да ям нещо.

# 268
    Луничке, как ме развесели 🤣 и аз ще приготвям чантата с лекарства против повръщане и една чашка, в която да плюя по пътя 😅

# 269
    Аз нямам гадене ( почти ) , понякога ме хваща в лека форма, но умората .. някой път след вечеря нямам сила да стана от дивана 🧐🥱🥱🥱

Общи условия

Активация на акаунт