Априлче 2025

• 42 214
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
Честито на всички!

Бетичка аз бих отишла по-рано да се види дали  е в матката, каква е формата на точицата ❤

Аничка този път до финал ❤ Пази се повече, почивай си.

Малинка, то си е малко до предразположеност това със стриите. Аз мажа само бебешко олио, първият път имах стрии по бедрата и гърдите само. А качих доста за ръста си. Много хвалят на икаров мазилото, но трябва, което и да избереш, да си постоянна в мазането. А ако пиеш и колаген ще допринесе страшно много. Относно покупки лично на мен още ми е много рано. Да мине поне 1вата ФМ, та дори малко след нея. А и убедена съм че тази тема пак ще се отвори към 5тия месец и никоя няма фа помни какво е писано по-назад.

# 16
Здравейте момичета, следя ви от начало и мислех да не се включвам още, но не мога да издържа.Имам едно раждане, 1 аборт и 1 биохимична, та не мога да се зарадвам още.  Термин го дава 14 Април.

Първи въпрос е каква козметика за лице ползвате? Моят крем имаше витамин А, четох че е абсолютно забранен и спрях. По принцип хапвам сутрин накиснато годжи бери с кисело мляко, сега четох, че и това не можело да ям и вече съм супер притеснена да не съм навредила нещо. Това чувство, просто ме побърква, на лекар съм чак Четвъртък, това ще ми е първо ходене и въобще майките с аборти могат да разберат в какъв  постоянният страх живея.

Интересно ми е тези, които са чули сърце, я коя седмица са? Какво приемате, като витамини, фолиева и т.н..

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 10:45 от jalana

# 17
Здравейте момичета, следя ви от начало и мислех да не се включвам още, но не мога да издържа.Имам едно раждане, 1 аборт и 1 биохимична, та не мога да се зарадвам още.  Термин го дава 14 Април.

Първи въпрос е каква козметика за лице ползвате? Моят крем имаше витамин А, четох че е абсолютно забранен и спрях. По принцип хапвам сутрин накиснато годжи бери с кисело мляко, сега четох, че и това не можело да ям и вече съм супер притеснена да не съм навредила нещо. Това чувство, просто ме побърква, на лекар съм чак Четвъртък, това ще ми е първо ходене и въобще майките с аборти могат да разберат в какъв  постоянният страх живея.

Интересно ми е тези, които са чули сърце, я коя седмица са? Какво приемате, като витамини, фолиева и т.н..
Здравей миличка и честито,първи преглед ми беше в 5 гс,изписаха ми дуфастон и неофолик ,потвърдиха че е вътре маточната бременност ,но за пулса и аз не съм много сигурна,щях да питам но ме досрамя 😉

# 18
Благодаря Vanya12, и аз това пия, но ми изписаха да приемам два пъти на ден фолиева, не знам защо по два пъти на ден, в Надежда съм за момента, дуфастон приемам и аз, аспирин протект и магнерот.  Когато съм на преглед в Четвъртък ще се водя 6-та и половина и много силно се надявам да успея да чуя сърце.

Момичета, мислите ли какво ядете, какво е забранено и какво не, като мен?

# 19
Jalana, аз приемам само Pregnacare витамини. АГ каза, че във витамините имало достатъчно фолиева киселина. Към 7/8 гс се чува сърчице. Под внимавам какво ям - не ям сурово-сушени колбаси, меки сирена и кашкавали, никакво синьо сирене, суров жълтък, сурова или пушена риба. Знам, че не бива а се прекалява с някой зелени подправки, както и че се избягват някой чайове. Едните заради риск от салмонела, другите защото предизвикат контракции. Аз пия и но шпа 3х1 за да е спокойна матката. Не се притеснявай за годжи берито, избягвай го от сега нататък ❤

# 20
Jalana, аз приемам само Pregnacare витамини. АГ каза, че във витамините имало достатъчно фолиева киселина. Към 7/8 гс се чува сърчице. Под внимавам какво ям - не ям сурово-сушени колбаси, меки сирена и кашкавали, никакво синьо сирене, суров жълтък, сурова или пушена риба. Знам, че не бива а се прекалява с някой зелени подправки, както и че се избягват някой чайове. Едните заради риск от салмонела, другите защото предизвикат контракции. Аз пия и но шпа 3х1 за да е спокойна матката. Не се притеснявай за годжи берито, избягвай го от сега нататък ❤

Понеже изобщо не вярвах, че може да съм бременна в периода преди теста, си хапвах и сурови колбаси и зелен чай, дано да не се отрази по някакъв начин.Cold Sweat По принцип горе долу знам какво да избягвам, но годжито ме хвана тотално неподготвена. Сега и за козметиката за лице много се чудя, защото се оказва, че серията която ползвах не е ок при бременност.

# 21
Общо взето гледам тези храни да са включени винаги в седмичното ни меню:
1. Слънчогледови семки и бадеми
2. Боб, леща, грах, царевица
3. Зеленолистни зеленчуци, моркови, коприва, спанак
4. Аспержи и броколи,  бамя, авокадо, карфиол, сладки картофи
5. Плодове - банани, пъпеш, портокали, смокини, червени боровинки
6. Агнешко и черен дроб
7. Кисело мляко, тофу
8. Жълтъкът на яйцето
9. От време на време - натурален 🍫 (черен)
10 . Йодирана сол

АГ ми изписа фолиева, аспирин протект, вит Д, Вита Мама, магнезий с Вит В6, ношпа 3х1

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 22:41 от B_vas

# 22
Някой не е ли ходил вече на преглед . Моя доктор чи каза да ида към 22ри за първи преглед , но аз нямам търпение и май ще ида по -рано

# 23
Аз ходих на 08.08. - чухме сърчице.
На 19.08 съм пак на преглед, а на 26. 08 ще правим https://nipt-geneplanet.com/bg този тест във Варна, защото когато говорих с момичето, се разбра че може да се направи по местоживеене в удобна на мен лаборатория. Препоръча ми я, моя следящ  лекар Любомир Бойчев.

# 24
Аз ходих на 08.08. - чухме сърчице.
На 19.08 съм пак на преглед, а на 26. 08 ще правим https://nipt-geneplanet.com/bg този тест във Варна, защото когато говорих с момичето, се разбра че може да се направи по местоживеене в удобна на мен лаборатория. Препоръча ми я, моя следящ  лекар Любомир Бойчев.
На 08.08 с колко дена закъснение беше

# 25
Не разбрах въпроса, закъснение от цикъл ли? Аз съм чрез ин-витро процедура. На 10.07 ми беше трансфер.
На прегледа бях в - 6 г.с и 4 дни.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 20:12 от B_vas

# 26
Някой не е ли ходил вече на преглед . Моя доктор чи каза да ида към 22ри за първи преглед , но аз нямам търпение и май ще ида по -рано
Ани с колко дни закъснение си ❤️

# 27
Здравейте, включвам се и аз. Първият положителен тест направих на 31.07 след 2-3 дни закъснение, а на 09.08 бях на първия преглед, където видяхме сак и жълтъчен мехур. Въпреки че по изчисления трябваше да съм в 5-та седмица и 6 дни, АГ каза, че вероятно съм в началото на 5-та, заради по-дълъг МЦ и късна овулация. На 16.08 отново съм на преглед и много се надявам тогава да успеем да видим ембрион с пулс. Калкулаторите казват, че термина ми е на 5-ти април. Отделно от това, направих изследвания на щитовидна жлеза, а от утре съм на терапия заради завишено TSH и антитела (преди бременността не ми пречеше, защото е леко завишение, но за бебето е важно да е със стойности между 1 и 2). Приемам метилирана фолиева киселина и минерали.

Това е моят път досега накратко. Стискам палци на всички! Kissing Face

# 28
gattamorta, терапията за щитовидната АГ ли я назначи или ендокринолог?

# 29
gattamorta, терапията за щитовидната АГ ли я назначи или ендокринолог?

Ендокринолог. АГ ме изпрати на изследвания и съответно си записах час при специалист, който я назначи.

Общи условия

Активация на акаунт