Априлче 2025

• 44 058
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
А за водно раждане някой да знае къде има в Пловдив? В гугал видях, че има само в УМБАЛ Св. Георги, където е ужасно и покъртително. Гинеколожката ми е в Селена, но там раждане във вана няма. Дали е само на едно място в Пловдив... Ако е само там ще трябва да се ориентирам към раждане в София, държа да е във вана. Утре съм на преглед да чуем пулс, ще питам и докторката.

# 166
Аз искам да попитам мамите, които вече имат опит относно секцио. Поради проблем с очите още преди години очният ми лекар ми каза в никакъв случай естествено раждане. Ако някоя от вас е раждала секцио в София или имате позната/приятелка, която е, може ли да препоръчате? Засега се колебая между Вита и Надежда. Бременността мисля да си я следя при моя гинеколог.

# 167
  • Смолян
Аз искам да попитам мамите, които вече имат опит относно секцио. Поради проблем с очите още преди години очният ми лекар ми каза в никакъв случай естествено раждане. Ако някоя от вас е раждала секцио в София или имате позната/приятелка, която е, може ли да препоръчате? Засега се колебая между Вита и Надежда. Бременността мисля да си я следя при моя гинеколог.
И двете ми раждания са със секцио, но не в София. Ако мога да помогна с радост ще е.

# 168
И двете ми раждания са със секцио, но не в София. Ако мога да помогна с радост ще е.

Интересно ми е колко време след това ти беше по-трудно движението и имаше ли усложнения? Ако ти е удобно да споделиш. Също с епидурална ли беше или пълна? Аз лично се притеснявам да е местна, за да не взема нещо да мръдна или да усетя хаха Знам, че при всеки е различно с възстановяването след това.

# 169
Бях в Надежда да видя как е, базата изглежда страхотна. Предпочетох Вита, заради акушерката; заради близка, която има две гладки секциота там; а и изглежда ми по-малко навалицата. Но е много субективно това, и за двете чувам добри отзиви

# 170
  • Смолян

Интересно ми е колко време след това ти беше по-трудно движението и имаше ли усложнения? Ако ти е удобно да споделиш. Също с епидурална ли беше или пълна? Аз лично се притеснявам да е местна, за да не взема нещо да мръдна или да усетя хаха Знам, че при всеки е различно с възстановяването след това.
Първото секцио преди 14 години с пълна упойка. Излизането от нея беше ад, над 4 часа, но още на другата сутрин ме раздвижиха и тръгнах. Тогава ми беше трудно първите 7-8 дни, особено ставането сутрин от леглото,ако бях лежала повече.
С малкия преди 11 спинална упойка и нищо общо. Изписаха ме след 4та нощувка, пак имаше придърпване и болка при клякане,кихане, ставане, но на края на първата седмица вече бях пушка.
Но сега, ако трябва да съм честна не знам каква упойка ще избера, ако имам право на избор.
И при двете раждания се появява някакъв проблем със сърцето ми, което излиза за секунди извън ритъм, но което ми коства първата нощ в реанимацията на ОАРИЛ. Живот и здраве да стигнем до финал ще го мисля, но при мен ще е и максимум изчакване до 38 седмица, заради предишните две секциота.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 10:15 от rali_sm

# 171

Аз раждах по спешност в Майчин дом, секцио. За мой късмет се паднах при доктор Славов и операцията ми мина по конец. Сега с втората ми бременност бих избрала отново него. Лежах за задържане там и през цялото време се чувствах спокойна.

# 172
  • Смолян
А за водно раждане някой да знае къде има в Пловдив? В гугал видях, че има само в УМБАЛ Св. Георги, където е ужасно и покъртително. Гинеколожката ми е в Селена, но там раждане във вана няма. Дали е само на едно място в Пловдив... Ако е само там ще трябва да се ориентирам към раждане в София, държа да е във вана. Утре съм на преглед да чуем пулс, ще питам и докторката.
За София знам със сигурност за Свети Лазар , екипа на Олга Дукат. Май и в Света София със Зебрите може във вана.

# 173
За АГ в Селена не мога да препоръчам - влезте и разгледайте на всички отзивите, задължително. Бих ви насочила да се ориентирате към по-млад лекар, който тепърва изгражда име и кариера. В Селена такива са много.

Относно водно раждане - да, предлага се само в УМБАЛА, но частта на АГ отделението въобще не е това, което вие описвате. Ще се изненадате колко е чисто и колко са дружелюбни.

# 174
Някоя от вас ходи ли на лазерна епилация и ако да, ходили ли сте по време на бременността/мислите ли да ходите? Thinking Чета онлайн и на някои места пише, че не се препоръчва изобщо, за да не засегне плода, на други пък, че няма достатъчно информация и не се знае.

# 175
Някоя от вас ходи ли на лазерна епилация и ако да, ходили ли сте по време на бременността/мислите ли да ходите? Thinking Чета онлайн и на някои места пише, че не се препоръчва изобщо, за да не засегне плода, на други пък, че няма достатъчно информация и не се знае.

Категорично НЕ!

Дори и да не вярвате в опасността за плода, то ефекта върху вас ще бъде по-малък заради хормоните.

# 176
Аз ходех редовно, спрях сега като забременях, от центъра където правех лазерната изрично настояха да спрем, че е противопоказно по време на бременност.
С изрично подписана декларация и няколко условия на моя отговорност мога да възобновя докато кърмя. Но дотам има много време живот и здраве.

# 177
[quote author=elliepeanut
link=topic=1680347.msg48471256#msg48471256 date=1724763655]
[/quote]
Аз до скоро си правех фотоепилация вкъщи, спрях като разбрах, че съм бременна. Не е хубаво да се рискува с подобно нещо. Неприятно е, че отвикнах да се бръсна ( веднъж в месеца) и сега не е много приятно, но....

# 178
Здравейте, много съм притеснена. Някоя от вас е имала по-тежко физическо усилие по време на бременност и всичко да е наред след това? Днес се счупи бравата в кухнята и останах заключена....трябваше да блъскам много дълго време с кратки почивки....със все сили. Представете си длето и чук, но бяха други подръчни материали. Много зор, но успях да я разбият и да изляза. Сега съм много притеснена дали всичко е наред 🥺 Само на мен може да се случи такава простотия....

# 179
Кактусче, няма никакъв проблем. Аз имам приятелки, дето ходеха на канго-джъмпс докато разберат, че са бременни, половината момичета от фитнеса ми си тренираха през цялата бременност. Ако нещо е станало заради физическо усилие, ще прокървиш най-вероятно и това ще е индикация. Не го мисли изобщо ❤

Общи условия

Активация на акаунт