Априлче 2025

• 44 143
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета , имате ли проблем със стомаха ? Малко да хапна нещо и стомаха ми де надува ужасно много и почва да ме боли и да ми се гади , не знам какво да правя

# 226
Здравейте момичета , имате ли проблем със стомаха ? Малко да хапна нещо и стомаха ми де надува ужасно много и почва да ме боли и да ми се гади , не знам какво да правя

Вече цял месец съм така.... Постоянно подута и с газове, няма значение какво ям. Пробвах всичко и няма оправяне. Нямам запек, ходя си редовно до тоалетна и въпреки това е като планина.
Хормоните правят червата лениви, по-скоро прогестеронът.

С първата бременност нямах такъв проблем, но сега е просто ужасно. Се едно съм вече в 5 месец. Не мога да спя и добре, заради дискомфортът

# 227
При мен в същото, като имам и запек ☺

# 228
При мен в същото, като имам и запек ☺

Попитайте лекаря си за някое сиропче. Аз вчера пих Изилакс(бебешки сироп), исках да си взема Фрутилакс( но беше изчерпан от аптечната мрежа). Сега се събудих и коремът ми е почти плосък - не мога да повярвам. Помагат за перисталтиката.

# 229
Момичета, аз нямам никакви симптоми... Sad направо съм се притеснила. Вярно е, че сега съм в 6 гс , но имали такива като мен и кога започнаха неразположенията при вас? Предната бременност имах пълни екстри и сега още не мига да повярвам, че съм бременна и видяхме сакче...
 Иначе за газовете и подуване ви препоръчвам пробиотик Панда за бебета и бременни. Скъпичък е, но цената си заслужава. За малката като беше бебе го ползвах и действа супер и ме е яд, че по време на бременността не ми бяха казали за него...

# 230
Изписала ми е Фрутилакс и Дулколакс пико, като ММ ми е взел второто. Но нещо не се чувствам добре от него и ще търся другото. Но забравих да питам всеки ден или през няколко дни се пие.

Гери, аз още от първите дни имах симптоми, т.е по календар от 4гс и няколко дни.

Иначе за пробиотик на Bactology ги дават подходящи за бременни, но още не съм взела никакъв. Ще видя и твоят.

# 231
Пълнолуние, гастроентеролог ми го препоръча и си пише, че е за бременни и бебета. Просто си е скъп... Сега съм решила да го приемам, ако имам нужда, и след 7 месец.

# 232
60лв за един месец не е толкова скъп. Клексана ми е толкова за няма и седмица. Ще си взема от него да видя как ще е. Благодаря за препоръката. Иначе преди поръчвах на Garden of life пробиотика за бременни, но от Iherb. Скоро ще поръчвам Б комплекс и DHA от там и ще видя дали да не пробвам пак техният пробиотик по натам.

# 233
Редовната му цена е 82 лева, това е от Озон на 60 лева. В Гален също е на промоция често.

# 234
Момичета, аз нямам никакви симптоми... Sad направо съм се притеснила. Вярно е, че сега съм в 6 гс , но имали такива като мен и кога започнаха неразположенията при вас?
Аз карам 10та гс и до 7ма нищо не усещах.

Момичета , в 9 г.с. съм, понякога имам нещо като леки менструални болки , но рядко , както и боцкания. При вас има ли такова нещо? Предполагам от растящата матка.
И аз се чудех и ето какво намерих https://www.tommys.org/pregnancy-information/pregnancy-s … 20over%20in%20bed
As your baby grows and the uterus gets bigger, this stretching can cause the round ligaments to go into spasm, causing pain in the lower abdomen or groin area.

The pain is usually sharp or stabbing. It can be made worse by:

sudden movement such as standing up from sitting or rolling over in bed
the increases in abdominal pressure caused by sneezing, coughing or laughing.
Round ligament pains will not harm you or your baby and are nothing to worry about.

# 235
  • Смолян
Момичета, аз нямам никакви симптоми... Sad направо съм се притеснила. Вярно е, че сега съм в 6 гс , но имали такива като мен и кога започнаха неразположенията при вас? Предната бременност имах пълни екстри и сега още не мига да повярвам, че съм бременна и видяхме сакче...
 Иначе за газовете и подуване ви препоръчвам пробиотик Панда за бебета и бременни. Скъпичък е, но цената си заслужава. За малката като беше бебе го ползвах и действа супер и ме е яд, че по време на бременността не ми бяха казали за него...
Само може да ти завиждаме.😁
С първите две бременности бях така, като кон. Нито гадене, нито повръщане, нито сънливост , нищо.... А сега по цял ми е гадно и ми се повдига.

# 236
Луничке, аз не бих ползвала Дулколакс Пико... Фрутилакс става, Лактулоза, Фибри-на Лактофлор са супеееер, Дуфалак, Дулкософт, Вая Лакс Junior 🤗

# 237
Рали, аз завиждам на вас, че се чувстваше по-бременни. Хахаха. Всеки си мечтае затова, което не е.
Пък може и съдбата да ми помага, че предният път много се измъчих и знам какво ви е, момичета. Буквално съм повръщала по кофите като алкохолик и ви съчувствам... Дерзайте и това ще мине Wink

# 238
Приключих аз с този Дулколакс. От него се чувствам все едно ще умирам..  ще взема пробиотик, фибри и нещо друго, като фрутилакс. Благодаря за препоръката Кактусче.

Един необичаен въпрос, какво ползвате за комари? Гледам, че някои от препаратите не са подходящи за бременни в първият триместър. Днес съм на преглед и ако всичко е наред в неделя отиваме към Гърция. Искам да взема нещо за превенция.

И още един въпрос, каква козметика ползвате за корем, паласки и гърди. Моя приятелка е ползвала Bio oil и е доволна, но тя е слаба по принцип и не е качила много по време на бременост.

Гери, аз го гледах в Ремедиум, че е 65лв.

Извинявам се, ако ставам досадна с въпросите.

# 239
Изписала ми е Фрутилакс и Дулколакс пико, като ММ ми е взел второто. Но нещо не се чувствам добре от него и ще търся другото. Но забравих да питам всеки ден или през няколко дни се пие.

Гери, аз още от първите дни имах симптоми, т.е по календар от 4гс и няколко дни.

Иначе за пробиотик на Bactology ги дават подходящи за бременни, но още не съм взела никакъв. Ще видя и твоят.

Аз си взех Дулколакс, но не го пих, защото е на лактоза основа. Нямам проблем с лактозата, но имам чувството, че ще ми раздразни повече червата и съставът не ми хареса.

С първата бременност нямах никакви симптоми, се едно не бях бременна, имах само една седмица, в която се чувствах вечер много уморена. Така че е нормално. Всяка бременност е различна. С тази усещам доста повече симптоми и по-добре да нямате силно изразени симптоми 😁

Общи условия

Активация на акаунт