Априлче 2025

• 43 969
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Нетърпелива съм за ефект, че положението е зле 😀 А от от вкуса на хапчета, добавки ми става още по-зле.  Гледам сега една поредица на един гръцки готвач и още повече точа лиги и ме заболява стомаха. Дано мине по-бързо, че не знам как ще работя …

Мъдреца дано да спре да боли докато му дойде времето ..  Sad

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 18:18 от Пълнолуние

# 481
Благодаря ти, Луничке, дано 🤗❤️ Аз кулинарни предавания гледам само докато ям 🤣 иначе ми става лошо и може да започна да повръщам....

# 482
При мен киселините отшумяха в 10та седмица, но ги свързвах и с ядене на по-мазна и/или люта храна.

Виж зачестилите газове са си от самото начало налице, за забава и възможност за остроумия от любимия.

# 483
Дами, четох че е нормално да се усещат крампи към края на първия триместър. Днес около 30мин имах средно болезнени крампи като по време на цикъл. Някоя от вас има ли ги тези болки?

# 484
При мен гаденето се усили в последните дни и е някакъв жесток ад. Днес хапвах препечени филийки със сиренце и пак същото силно гадене. Все едно нещо ми е заседнало в гърлото и не може да излезе … Преди 2 дни пробвах да ям солети и си върнах поръчката … Не ям люто и мазно също гледам да не ям. Мазнината, която консумирам е сиренце или малко зехтин. От водата също ми става лошо и не мога да пия, за това ми се хапват повече плодчета. Не знам вече какво да ям …

Тази седмица влязох в 9 седмица по календар.

Имам крампи, това писах и аз няколко поста по-нагоре. Като кихна, като стана по-рязко, а понякога просто така .

# 485
Луничке, същата съм 🥺 пия чай и айрян вместо вода. Ям и много плодове.

# 486
Пробвах и айран и чай същото не ми се получава … Взех си вода от не знам си какъв глетчер в стъклена бутилка, пак не мога да я пия. Половинката ми взима сок без захар и с някои имам малък успех, с други не. Но пък тези, които ми понасят са по-кисели и като нищо от тях да ми идват киселините. Няма пълно щастие. Надявам се да имам късмет да отмине скоро, че не се търпи. За излизане на вън и дума да не става просто .. Най-дългата ми разходка е до тоалетната и обратно. През нощта пък имах стягане в областта на сърцето. Преди 2 дни пак имах такава болка. Дано да не продължава, че не знам как ще се занеса до някакъв лекар с това гадене.

# 487
Ох, съчувствам ти...
На мен АГ ми каза, че гаденето в 9та седмица е най-тежко, защото ЧХГ е било в пика си в този период.
Надявам се само тази седмица да е мъчението.
Иначе ми предписа деган 2х на ден, ако положението стане нетърпимо.

Пробвах и айран и чай същото не ми се получава … Взех си вода от не знам си какъв глетчер в стъклена бутилка, пак не мога да я пия. Половинката ми взима сок без захар и с някои имам малък успех, с други не. Но пък тези, които ми понасят са по-кисели и като нищо от тях да ми идват киселините. Няма пълно щастие. Надявам се да имам късмет да отмине скоро, че не се търпи. За излизане на вън и дума да не става просто .. Най-дългата ми разходка е до тоалетната и обратно. През нощта пък имах стягане в областта на сърцето. Преди 2 дни пак имах такава болка. Дано да не продължава, че не знам как ще се занеса до някакъв лекар с това гадене.

# 488
Потвърждавам, че гаденето в 9та седмица е най-тежко!!! И докато карах 10та май още по-тежко, защото и повръщах всеки ден...сега карам 11та и е малко по-добре от предната седмица, но пък преди 2 дни останах без въздух от повръщане. Това със стягането около сърцето го отдавам на промените в гърдите, аз също го имах преди около седмица.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 09:10 от Kactus

# 489
Добро утро, момичета Simple Smile стягането около сърцето много често се дължи на рефлукс, а както описвате проблемите с повръщането и киселините е напълно възможно да е от това. Пълнолуние пробвай да пиеш вода с лимон.

# 490
Добро утро, момичета Simple Smile стягането около сърцето много често се дължи на рефлукс, а както описвате проблемите с повръщането и киселините е напълно възможно да е от това. Пълнолуние пробвай да пиеш вода с лимон.
При мен е от гърдите 😁 В пубертета също имах този проблем. Буквално не можех да си поема въздух от болка, все едно имам гръдна жаба и сърцето ще се пръсне.....от растежа на гърдите. Другото от киселините е парене и болката е по-различна.

# 491
В началото, като бях с по-слабо гадене съм пробвала газирана вода, вода с лимон и не ми е помагало за гаденето. Сега водата ми мирише на гадно и не мога да пия. Ще пробвам с някакъв плод.

Иначе аз съм имала преди аритмия и съм приемала лекарства преди години за това. И за това се уплаших да не вземе пак да се върне.

# 492
Луничке, аз нямам аритмия, но по принцип съм с висок пулс. Казаха ми, че е от хипофункцията на ЩЖ. Вчера направо ми причерня, а кръвното ми беше 120/81 и пулс 93(без никакви физически усилия). Ако пулсът се покачи още....ще трябва да мина на антиаритмични лекарства.

# 493
  • Смолян
Луничке, аз нямам аритмия, но по принцип съм с висок пулс. Казаха ми, че е от хипофункцията на ЩЖ. Вчера направо ми причерня, а кръвното ми беше 120/81 и пулс 93(без никакви физически усилия). Ако пулсът се покачи още....ще трябва да мина на антиаритмични лекарства.
Може да проследиш калия как ти е. С втората бременност имах ускорен пулс и се оказа от това. Минах на диета без никакви сурови ядки, банани, кайсии и се нормализира.

# 494
Благодаря ти за съвета 🤗  Със сигурност при мен не е от калия, защото не консумирам тези храни от доста време, а и го бях изследвала преди време, в норми беше. Лекар ми каза, че е от ЩЖ, тогава ми беше над 100 в легнало положение, правиха ми електрокардиограма.

Малко полезна информация ❤️
Бременност: През този период от живота на жената обемът на кръвта се увеличава. Сърцето работи усилено, за да осигури хранителни вещества и кислород на майката и бебето. Възникналата тахикардия е физиологична и след раждането пулсът се нормализира.

Общи условия

Активация на акаунт