Априлче 2025

• 43 904
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
При мен кръвното варира около 90-100 горна граница и долната е около 58-65. Пулса е около 75-80. Малко ми е ниска на моменти долната граница, но четох, че е съвсем нормално. Днес трябваше да ходя на изследвания да видя и щитовидната как се движи, но нямаше как да се закарам сама и в събота ще ме води половиката.

# 496
И моето кръвно по принцип е по-нисичко, за това вчера останах изненадана, че ми е толкова зле при 120/80, но явно причината не беше в кръвното. Около 70-80 на 100-110 върви моето. Най-зле ми става при 80/100. Веднъж ги събрах напълно.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 18:57 от Kactus

# 497
И аз се мерих, защото имам чувството, че сърцето ми иска да изскочи извън тялото.. 😁, пък съм си със стандартното за мен ниско 108х70 и пулс 71.. направо умряла работа.

# 498
И аз се мерих, защото имам чувството, че сърцето ми иска да изскочи извън тялото.. 😁, пък съм си със стандартното за мен ниско 108х70 и пулс 71.. направо умряла работа.
Висок пулс се брои за над 100 и то в покой.

# 499
.

Малко полезна информация ❤
Бременност: През този период от живота на жената обемът на кръвта се увеличава. Сърцето работи усилено, за да осигури хранителни вещества и кислород на майката и бебето. Възникналата тахикардия е физиологична и след раждането пулсът се нормализира.

Четох, че кръвообмена се увеличава с над 50%…

Минах фетална морфология в МЦ Фемина (всичко е ок с бебенцето на този етап). Беше само с коремен ехограф и сме доволни от подробните, но стегнати обяснения на д-р Славкова и цялото предразполагащо и професионално отношение на хората в центъра.
Трая около половин час и ни показа и разказа на разбираем език какво виждаме. После ми взеха кръв за БХС и казаха, че ще се обади генетик в събота да разясни резултатите (дадоха ми избор между лична среща и обаждане по телефон). Мисля, че пак ще ида там и за по късната ФМ, вдъхват ми доверие.

# 500
На момичетата с камъчета и песъчинки пожелавам никакви кризи до края на бременността ❤

Луничке аз ползвам гавискон, може да опиташ.

За крампите може да говорите с АГ да започнете магнезий.

# 501
Thekitten Благодаря ти за предложението. Ще пиша на лекаря утре да видим какво ще предложи. Просто с това гадене от всичко ми става лошо и таблетките за смучане се оказаха мисия невъзможна. Още повече започва да ми се гади заради миризмата и вкуса. Направо не знам как ще работя в следващите дни и се чудя дали да не звъня на личният лекар за болничен. Тя още ме знае, че съм бременна, защото не съм взимала направление.

# 502
Момичета, днес минах преглед, бебче е пораснал и даже го измериха за 10+4, а аз съм 10+2. Това не знам как да го смятам. Засега си броя 10+2 или почвам от 10+4?
Полипа е доста голям и ще трябва лежане. Никакви усилия. Хубавото е, че има шанс да намалее по-нататък.

# 503
Мики, броиш 10+2 😉 Аз също на последния преглед бях 9+6г.с, а бебчето отговаряше на 10+1г.с(два дни напред). Продължавам да си броя от 9+6г.с

# 504
Много благодаря 🥰, Кактусче. Докторката ми каза, че е нормално в началото да нарастват бързо.
Следващия ми преглед е на 04.10. Ще ме следят по-начесто, заради полипа. Тогава ще ме запишат и за ЖК. Можеше и днес, ама не бях взела направление от личната.

# 505
Няма за какво, Мики 🤗❤️ Аз на 2ри съм на ранна фетална и БХС. Много се вълнувам и се надявам всичко да бъде наред. Утре ще правя и ОГТТ. На ЖК се записах още в 7г.с., но аз съм ин витро след 10 процедури и две биохимични, та ме водят друг висок риск. Ще трябва да се срещна и с хематолога ми, за да висим дали оставам на същата кръворазреждаща терапия.

# 506
  • София
Момичета, днес минах преглед, бебче е пораснал и даже го измериха за 10+4, а аз съм 10+2. Това не знам как да го смятам. Засега си броя 10+2 или почвам от 10+4?
Полипа е доста голям и ще трябва лежане. Никакви усилия. Хубавото е, че има шанс да намалее по-нататък.

Аз също съм 10+2 ☺ колко см го измериха?

# 507

Аз също съм 10+2 ☺ колко см го измериха?

3.6 см.

# 508
Хей Пълнолуние,

Аз с рефлуксна бях много зле. Никакви медикаменти не ми повлияха. Последните 4 дни съм по-добре заради диета. Вчера например не я спазих щото реших, че вече е отминало и ядох пица и вечерта върнах всичко. 12 г.с и 6 дни съм. Даже вървя напред. Тоя рефлукс обаче много тежко го изживявам. Ходих на гастро, каза никакви манджи, пържено, даже от жълтъка на яйце повръщам, щото е киселинен. Изкарах без много оригване и никакво повръщане 5 дни, почти човек станах 😅(докато не си наруших диетата от лакомия)

Това ми е диетата:
Ям само варени и печени неща, без сосове, с малко подправки и тн. Варен ориз, печени зеленчуци (без гъби), крем супи (ама без лук, чесън, запръжки, всичко директно сварено и пасирано и с бучка масло накрая и цедене кисело мляко разбърквам - това ме спаси), печено не мазно като пилешко, пуешко. Cottage сирене на препечен хляб, че другото сирене слагат палмова мазнина и дразни още повече стомаха. Никакви плодове освен банан. Зелената ябълка адски дразни, както и праскови нектарини, лимона във водата също го спрях, щото той е бил за гастрит, а това било рефлукс. (Нямам обяснение на това становище от гатсро, ама предавам какво ми каза) Никаква захар, шоколад, какао, че става страшно от това… малко мед на филия като много ми се яде сладко. Никакъв ментов чай само лайка. И студено нискомаслено прясно мляко по глътка след ядене, преди ядене. Важно било да е нискомаслено 1.5 И витамин Б комплекс помага на лигавицата на стомаха да се възстанови по-бързо.

Дано ти помогне диетата. На мен ми е много трудно да я спазвам, че съм голяма лакомия. Ама това е положението 😅На пицата вчера не устоях и си припомних урока.

Между другото момичета пулса е абсолютно нормално да се повишава до към 100 от време на време. Но проверете щитовидната. Моето TSH в 8-9 седмица беше 1,6, а в края на 10 беше скочило на 3,8 Бях в шок. На моя глава реших да си го пусна, защото след хранене усещах, че ще ми изскочи сърцето. При мен това винаги е показател, че TSH скача. Simple Smile Та сега съм на двойна доза и го нормализирах. ❤

# 509
Благодаря ти за съветите AnBolein, ще я пробвам тази диета. Аз пия витамин Б комплекс, ама само с плодов сок мога, че миризмата на таблетката ми е непоносима.

Вчера и днес взех Вомакур за да видя как ще съм с него. Ами имах кратко намаляване на гаденето  и след 2 часа върнах закуската. Явно и киселото мляко не е подходящо за стомаха ми.

Общи условия

Активация на акаунт