Априлче 2025

• 43 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, бъдещи и настоящи мами Simple Smile
От известно време следя групичката, но не смея да се включа поради разни суеверни съображения. Но, хей ме тук. Та, и аз да споделя с радост: и ние очакваме нашето първо и много чакано бебче в началото на април ❤ Вече съм в 12 г.с.
Осмелих се да пиша в групата, за да споделя своя опит с пренаталните тестове, нещо, което , предполагам предстои на повечето дами в групичката ни. Ние се спряхме на лаборатория cell genetics, която ми беше препоръчана от АГ, която следи бременността. Доволни сме от това, че резултатът излезе бързо и от отношението, което ни указаха в самата лаборатория. Но мисля, че пренатални тестове се предлагат на доста места и навсякъде са доста прецизни, така че може би няма такова голямо значение къде ще се направи тестът.
Искам да попитам дамите, които вече са минали през това , а и тези , които са запознати: АГ каза, че другата седмица ще гледа подробно бебчето на ехограф, за да му види гръбначен стълб и други органи. Това ли е т.нар фетална морфология и чакахте ли и тя да мине , за да съобщите на близките си? Ние вече нямаме търпение да споделим прекрасната новина, но още обмислям дали да не дочакам въпросното подробно разглеждане на бебчето.
Иначе ще си имаме юначе и сме от София. Ще се радвам да се запозная и с други бъдещи мами от София.
Пожелавам на всички дами прекрасни емоции и лека бременност 🍀

# 511
Благодаря ти за съветите AnBolein, ще я пробвам тази диета. Аз пия витамин Б комплекс, ама само с плодов сок мога, че миризмата на таблетката ми е непоносима.

Вчера и днес взех Вомакур за да видя как ще съм с него. Ами имах кратко намаляване на гаденето  и след 2 часа върнах закуската. Явно и киселото мляко не е подходящо за стомаха ми.
За киселото мляко аз лично го усещам сакаш ми “премива” стомаха-  като голямо количество вода на гладно. Та аз винаги си го комбинирам с плод (особено с банан на мен лично добре ми се отразява и засища повече от 10минути)😅

# 512
Няма за какво, Мики 🤗❤️ Аз на 2ри съм на ранна фетална и БХС. Много се вълнувам и се надявам всичко да бъде наред. Утре ще правя и ОГТТ. На ЖК се записах още в 7г.с., но аз съм ин витро след 10 процедури и две биохимични, та ме водят друг висок риск. Ще трябва да се срещна и с хематолога ми, за да висим дали оставам на същата кръворазреждаща терапия.
Кактусче, и аз съм инвитро, от 8 години правим опити, един спонтанен аборт в 7 г.с, и една биохимична. За 8 години общо 7 стимулации, аз доста психически го изживявах и все си давах време за възстановяване. В последната година направихме 3 опита, казах си, че няма какво да чакам. И се получи, искам да отбележа, че два пъти забременях и естествено, но само виждах двете черти и до дни ми идваше цикъла. Надявам се сега да е нашия момент.
Имам доказана инсулинова резистентност и доста следя какво хапвам, но въпреки това пак съм качила 2 кг. Преди две години успях да сваля 30 кг. И вярвам, че това доста ми помогна.
Зария, честито! Аз бих изчакала да мине и първата фетална. При мен не се получи, понеже съм инвитро и всички разбраха. Но много ми се искаше някак си да скрия, не исках абсолютно никакви въпроси.
Гледам да мисля положително.

# 513
Здравейте, момичета. Днес минах през ендокринолога си. Беше 3 седмици в отпуска и не исках да ходя при друг. Каза ми, че жлезата ми още се е стопила и ми каза да увелича дозата на Л-тироксина (5х50, 2х25) и да го изследвам през 2 месеца стриктно... Sad
За диабета ми каза, че също трябва да се следя, забрани ми всякакви фрешове от плодове, а само плодове на парчета и никакви сладкиши. Каза, че ще ми пусне обременяване с глюкоза, но по-късно към 24 седмица.

# 514
От известно време следя групичката, но не смея да се включа поради разни суеверни съображения. Но, хей ме тук. Та, и аз да споделя с радост: и ние очакваме нашето първо и много чакано бебче в началото на април ❤ Вече съм в 12 г.с.
Осмелих се да пиша в групата, за да споделя своя опит с пренаталните тестове, нещо, което , предполагам предстои на повечето дами в групичката ни. Ние се спряхме на лаборатория cell genetics, която ми беше препоръчана от АГ, която следи бременността. Доволни сме от това, че резултатът излезе бързо и от отношението, което ни указаха в самата лаборатория. Но мисля, че пренатални тестове се предлагат на доста места и навсякъде са доста прецизни, така че може би няма такова голямо значение къде ще се направи тестът.
Искам да попитам дамите, които вече са минали през това , а и тези , които са запознати: АГ каза, че другата седмица ще гледа подробно бебчето на ехограф, за да му види гръбначен стълб и други органи. Това ли е т.нар фетална морфология и чакахте ли и тя да мине , за да съобщите на близките си? Ние вече нямаме търпение да споделим прекрасната новина, но още обмислям дали да не дочакам въпросното подробно разглеждане на бебчето.
Иначе ще си имаме юначе и сме от София. Ще се радвам да се запозная и с други бъдещи мами от София.
Поздравления за търпението да не казвате! Аз нямах никакво такова и се възхищавам.

Иначе както го описваш звучи като да е фетална морфология. Щом сте правили пренатален тест, вероятно няма да правите биохимичен скрининг (nipt пренаталните тестове се считат за по-точни).

Много благодаря 🥰, Кактусче. Докторката ми каза, че е нормално в началото да нарастват бързо.
Следващия ми преглед е на 04.10. Ще ме следят по-начесто, заради полипа. Тогава ще ме запишат и за ЖК. Можеше и днес, ама не бях взела направление от личната.
Мики, а ЖК ще бъде ли отделна от прегледите при докторката? Предстои ми да ходя до личния лекар и да евентуално да взема направление, но моята докторка не преглежда по каса

Иначе бях писала, че нашето съкровище върви с 10тина дни напред, но си представям, че това не са някакви универсални размери, а усреднените за всички бременни и дори още при фетуса не е необикновено с баща висок 190 см бебето да е по-дълго от на баща 170см. Иначе органите и системите си се развиват с едни и същи темпове

# 515
Все още не знам, АГ каза, че на 04.10 ще ми обясни, когато съм на преглед. И на мен ми е интересно.

# 516
Мики, напълно те разбирам 🤗 Нека да ни е до финал! 🙏 От вчера пак повръщам и Вомакур не ме спасява. В момента и мъдрецът така ме боли и не знам пак как ще преживея нощта. Трябва и рано да стана за ОГТТ....
Зария, честито 🤗❤️🍀

# 517
Поздравления за търпението да не казвате! Аз нямах никакво такова и се възхищавам.

Иначе както го описваш звучи като да е фетална морфология. Щом сте правили пренатален тест, вероятно няма да правите биохимичен скрининг (nipt пренаталните тестове се считат за по-точни).

Много благодаря 🥰, Кактусче. Докторката ми каза, че е нормално в началото да нарастват бързо.
Следващия ми преглед е на 04.10. Ще ме следят по-начесто, заради полипа. Тогава ще ме запишат и за ЖК. Можеше и днес, ама не бях взела направление от личната.
Мики, а ЖК ще бъде ли отделна от прегледите при докторката? Предстои ми да ходя до личния лекар и да евентуално да взема направление, но моята докторка не преглежда по каса

Иначе бях писала, че нашето съкровище върви с 10тина дни напред, но си представям, че това не са някакви универсални размери, а усреднените за всички бременни и дори още при фетуса не е необикновено с баща висок 190 см бебето да е по-дълго от на баща 170см. Иначе органите и системите си се развиват с едни и същи темпове
Благодаря ти 🤗 При нас търпението, по скоро, е обусловено от огромното ни притеснение и избягването на евентуални, последващи въпроси от страна на роднини.
Предпочетохме пренаталния тест пред БХС заради точността на изследването, предвид, че с таткото не сме, така да кажем, първа младост 😂. Та, до колкото можем, да си подсигурим някакво спокойствие.
Мики, Кактусче: С цялото си сърце ви пожелавам, на вас, а и на всички дами тук, през април взаимно да се поздравим за здравите ни дечица.
В тази връзка, АГ непрекъснато ме съветва да съм спокойна и да мисля позитивно.  🍀🤗
А аз - непросветената, си представях първия триместър като един своебразен трап, който трябва да прескоча и после ще съм безгрижна и спокойна 😂. Сега разбирам, че приключението едва сега започва 🤗

# 518
Кактусче, дано скоро отмине това гадене и повръщане. Днес говорих със Сенкова, че положението е бедствено и предложи да пробвам с хапчета Деган, за да видим как ще съм с тях. Но явно ще трябва да търпим докато отмине това. Ти поне си по-близо до заветната 12 седмица, където има надежда да си отиде това гадене/повръщане. Предложи ми и да приемам глюкоза и гавискон сироп.

За пренатеста и на мен ми казаха да отида на БХС и да се види дали имало смисъл, ама аз още не съм се отказала от този тест. Все пак съм на 40г и не се причислявам към младите.

Ние не сме казали още на роднините, но ще трябва са им кажем скоро. Половинката се шегува с мен, че роднините ни не знаят, ама всички гръцки сервитьори знаят 😀 Като бяхме на нещо подобно на почивка винаги ги предупреждавах, че да внимават как да готвят.

# 519
Успех, Зариа Simple Smile Стискам ти палци Simple Smile  аи на всички момичета Simple Smile
И аз не съм първа младост и също смятам да направя пренатален тест и БХС и всичко възможно.
Кактус, как ще правиш това обременяване с това повръщане и с тоя мъдрец? Няма ли да са недостоверни резултатите?
Дано не те боли толкоз мъдрецът и да минава по-бързо Simple Smile
Аз нали се хвалих колко не ми се повръща...е до тая вечер... Виках и аз боата...
Иначе на никой не смятаме да казваме, че ако детето разбере, ще почне да се хвали наляво и надясно.  Искам да му спестя разочарование, ако нещата не се получат.
Пълнолуние не могат ли да те включат на система? Знам, че звучи ужасно, но буквално върши чудеса, ако ти сложат рехидрат и глюкоза венозно. Ти направо се измъчи.

# 520
Гери Аз и с иглите имам драми, ама са по-малки от това гадене. При мен взимането на кръв е като да ми режат ръката. И системите трудно ги изживявам, макар че съм имала вливки Интралипид по 2 часа и половина. За сега не са ми предлагали системи, вероятно защото всички в клиниката знаят драмите с моите вени и колко са болезнени.  Но ако предложат веднага лягам.

Гери, дано поне при теб е по-леко гаденето и бързо да минава.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 22:57 от Пълнолуние

# 521
Честито и от мен Zaria!
И ние още на никого не сме казали от притеснение. Simple Smile Чакам след 15-16 седмица, че риска намалявал тогава.
Между другото момичета, пренаталния и БХС имат разлики. Аз направих и двете. Пренаталния тест дава точност 99% за повечето хромозомни проблеми (зависи колко фракция има в кръвта ви и коя седмица го правите, минимум е 3%). Биохимичния кръвен тест + оглеждането на плода по време на първата морфология дават друга информация. Да, припокрива се с пренаталния със синдрома на Даун, обаче само Биохимичния дава изчислен риск за прееклампсия. Гледат ви маточно налягане, кръвно налягане и там една стойност PAP-a на кръвния тест, заедно с годините има калкулатор, който изчислява например 1:2300 шанс за преклампсия Simple Smile Това си е важно,  не си е за пропускане биохимичния.

Между другото Zaria, и ние го правихме в cell gentics. Много сме доволни, бързо стана резултата. Имах фракция 19% в 12 седмица и 3 дни, което прави теста им точен до 99.9%.

# 522
AnBolein Ти какъв пренатален тест направи ?

# 523
Пълнолуние горката Sad хайде да минава ...Сега сравнение с предишната бременност съм направо слънце, така че няма какво да се оплаквам Wink
Ан имат разлики, но всеки си решава. Като видиш написана статистика на лист,  особено ако не си първа младост, направо можеш да си изкараш акъла. Но засега и аз съм на такова мнение, че ще го правим..
Към кой пренатален тест сте се насочили момичета? По-пълен или съкратен? Четох, че тези, които били по-пълни за съжаление били много недостоверни....

# 524
Теста в cell genetics, който направихме е Maternit Genom. Този мисля е един от най-пълните, следващия беше малко безсмислен за нас, защото включваше тест на двамата родители и всички отклонения в ДНК, които имаме ние и евентуално бихме предали на детето като бъдещо заболяване, което дори може да не се развие. 😅В смисъл, безмислено е щото това е нещо, което би взел предвид човек преди да направи бебето, а не след като вече си го е направил… Сори, ама тука оставяме генетичната лотария да играе. Който се интересува повече може да се обади в cell gentics и още по телефона консултант ви разяснява всичко.

Направихме пренаталния, защото поне за някои аномалии науката е дала начин да се изследват рано. Което мога да го знам, поне да го знам. Иначе има още 300 хиляди неща, които няма да излязат на пренаталния и на мен това ми е пределно ясно, ама каквото можем да направим - го правим. Останалото Господ разполага 🙏🏻

Иначе Gery666 точно процента фракция, тоест ДНк на бебето в кръвта ти, дава възможно най-точния резултат от пренаталния. Колкото по-малка е фракцията толкова по-неточен е резултата. Затова е хубаво някъде между 10-11 седмица да се направи. Аз умишлено изчаках повече, чак до към 12 седмица, за по-голяма фракция. Въпреки, че ме убеждаваха, че не трябва да чакам.

Общи условия

Активация на акаунт