Априлче 2025

• 43 783
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, момичета. Чувам, че отказвали Бустрад почти всичко на колежки и много ме е  яд, че ни го смениха, но каквото такова. Ще си взимам и аз документи и ще ви пиша, като дойде време.  Нашето покритие се води Лукс и покрива бременност и раждане, ама кой знае какъв лукс ще е...

# 616
Гери, аз на 11ти съм на БХС и ще подам после документи. Другата опция е да ги ползвам за прегледите при лекаря. А споделиха ли колежките поради каква причина е отказа от страна на Булстрат ? Иначе през приложението им следя какви покрития има планът ми.

Кактусче А дано ❤ Но в 12та седмица дали няма да е раничко за пол? Някъде четох, че около 14та седмица се вижда най-добре. Но ние все пак не сме се отказали от пренаталният тест, но искам първо да видя какво ще излезе на БХС. Но заради възрастта ми …

# 617
Супер, ще чакам инфото.
Ами обикновено нищо не е обхвата на договора. Примерно не покрива някои неврологични  заболявания и тн
Общо взето пък бременност се води висок застрахователен  риск и кой знае как го оценяват. Пълнолуние, пренатален ще правиш ли?
Аз знам, че там има днани за пола също.

# 618
Благодаря, момичета. Чувам, че отказвали Бустрад почти всичко на колежки и много ме е  яд, че ни го смениха, но каквото такова. Ще си взимам и аз документи и ще ви пиша, като дойде време.  Нашето покритие се води Лукс и покрива бременност и раждане, ама кой знае какъв лукс ще е...
Гери, и аз съм на Булстрад. Като видях лимита и изпаднах в ступор 😂 И аз съм Лукс, но в приложението им пише, че лимитът за следене на бременност е 500 лв, а за раждане 900 лв… за сега съм им запратила едни фактури за изследвания, които ми назначи ревматолог във връзка с установяване на автоимунно заболяване. Разбира се, докторът не успя някак да пропусне да напише в амбулаторния лист, че съм бременна, та очаквам да ми набият отказ без никаква логика, но бяхме подготвени 😏 Тепърва ще им пускам фактури за прегледи, защото се следя в частен кабинет. Ще ги видим какво ще направят.
А за отказите: знам от моя близка, която е HR в голяма компания, че, ако има нередности с ДЗО не е лошо да го отнесете към работодателя, защото, в края на деня, особено големите работодатели , плащат не малко застрахователна премия за служителите си, и е хубаво да е обосновано. Ако е читав работодателя може да повдигне въпросът и да се раздвижат малко, поне по отношение на техните служители 😏
Бях го направила това преди години, но отварям скоба, че бях с ДЗО, сключено с един от най-големите работодатели в България. Чаках ги доста повече от посочения срок, за да ми отговорят на претенцията за възстановяване на разходи. После ми отказаха без никакво основание с глупаво уведомление, подписано от общопрактикуващ лекар, което е несериозно. Дето се вика, нека всяка жаба да си знае гьола. Общопрактикуващ лекар да ми спори с АГ, че процедурите и изследванията , които са ми правени били репродуктивни и т.н. Това е несериозно. Спомням си, че доста се бях ентусиазирала да ги поставя на мястото им. АГ писа становище-опровержение на тяхното, а аз се обадих на HR ни и обясних как стоят нещата и, че съм много разочарована. Обратната връзка от страна на HR отдела ни беше доста добра, защото те всячески се опитваха да накарат служителите си да използват ДЗО, вкл. кампании на вътрешно ниво за годишни профилактични прегледи и т.н и накрая услугата насреща е нулева. Та, бяха се свързали със застрахователя и бяха казали, че служители се оплакват, че са много разочаровани от услугата и, че сериозно ще преосмислят следващия си договор с тях 😂😂😂😂
В рамките на същия ден получих обаждане от регионален мениджър на ДЗО то ни, за да ми се извинява и да ми каже, че, Всъщност, молбата ми е била разглеждана толкова много време, за да намерят вратичка да я одобрят 😂 Но , в крайна сметка, имало човешки и работни отношения, които били по-важно, затова, видиш ли, лично мениджърката се погрижила да ми одобрят молбата и да ми възстановят разходите 😂😂😂😂
Съответно после получих и писмо в този смисъл, което ще изровя и намеря, защото беше абсолютен прецедент 😂

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 11:42 от Zaria999

# 619
Гери Мисля да правим, защото аз съм на 40г. Възрастта ми не е никак малка и вероятно ще се отрази на % на БХС. Но искам да го коментирам с лекаря след като имаме преглед и резултати. Сенкова също ми каза, че с втората си бременност е пускала за нейно успокоение, с е била на 39.

Иначе според приложението на фонда покрива това и не би трябвало да не възстанови разходи до 500лв на година за такива прегледи
Скрит текст:

Ако откажат и аз бих се обърнала към HRа за съвет какво да се предприеме.

# 620
Тази сума не е за година, а за цялата бременност. Иначе в 12г.с. не е рано за пол 🤗 да видим дали първоначалните предположения за момченца при нас ще се окажат верни 😁 При мен е почти сигурно, но при теб може и да не познаят, че е момче 😁 Кога си на ФМ? Аз нямам търпение за следващия преглед след няма 2 седмици ☀️

# 621
Zaria999 такава занимавка е да ходиш да се разправяш през работодателя. Имах случай с Дженерали и най-накрая се отказах. Знам, че на това разчитат, но наистина нямам време и нерви. По принцип има допълнителна сума за възстановяване ако си над 1 месец в болничен и сумата май беше над 300 лева. Мисля, че не важи за бременност. Един път съм го ползвала и дано друг път не ми се налага.
Иначе сега проверих 600 лв за проследяване и 1100 за раждане. Бре, бре.
Пълнолуние и аз ще кажа като мине БХСто (аз съм на 38) и към кой пренатален съм се насочила. Стискам палци за хубави резултати.
Кактус, зависи от позицията на бебето. С моето момиченце, бях убедена, че е момче, си седеше на д-то и я видяхме мн мн късно. Сега нямам и идея и въобще не искам и да знам, само да е здраво.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 11:43 от Gery666_

# 622
Сега пак питах колежката 😀 На нас картите ни ги подновяват юли месец. Преди юли месец и възстановяват пари за ФМ и прегледи, т.е тези 500лв са били почти изразходени. След юли има още една ФМ и пак са и възстановили парите. До колкото разбрах от нея тези 500 лв са за даден период, но е най-добре да се пита фонда.

Кактусче на 11ти съм на преглед аз. Чакам го с нетърпение за да видим дали всичко е наред.

Гери Сенкова ми препоръча The Vision или някакъв тест на Геника. Според нея няма смисъл да се правят най-скъпите пакети, защото те включвали неща, на които е нисък % на познаваемост. Според нея основните неща трябва да се изследват. Но ще го обсъдя и с лекаря на БХС-то да видим какво ще каже.

# 623
И аз съм на Булстрад и искам да попитам дали сте представяли фактури за БхС и ФМ и да са ви покривали нещо? Преди бяхме на Дженерали и покриваха, но сега?

На мен ми издадоха фактура и един специален лист в който се описва какво ще ми се прави през следенето и каква е цялата сума (понеже плащам на два пъти). Още не съм го пратила към Булстрад, че все не намирам време.

# 624
Същата работа ми обясни докторът и на мен, Пълнолуние. Ще видим и спецалистът, при който съм на БХС, какво ще ми препоръча.
А ще правите ли фетална ехокардиография? Не знам дали в Пловдив  някой прави (проверих няма) и се чудя дали да правя и дали да ходя до София...

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 12:00 от Gery666_

# 625
Луничке, то си пише 600лв за следене на бременност. Няма значение до кога е валидна картата. Няма как да дадат повече от 600/500лв за една и съща бременност 😅 някои отпускат и за прегледи при други специалисти, но при мен хематологът го броят към следенето на бременност, което е безумно.

# 626
На вас колко ви струва следенето? Моето е 800лв за момента.

Също, някоя от вас да има идея каква количка ще взима? Прегледах темите тук за колички, но не мога да реша.

# 627
Кактусче, колежката ми каза, че ги е питала след като са ни подновени картите и са и отговорили, че разполага с нови 500лв и може да ги използва. Ако беше на база бременност нямаше да и възстановят сумата за последната ФМ. Дали е минала между капките, не знам. В ОУ пише, че покритието е за даден период, но не съм ги чела много подробно, а отгоре отгоре.

Гери, Аз мисля да си назнача фетална ехокардиография дори и да не ми кажат, че е нужна. Но до колкото разбрах тя се прави около 20та седмица, а има много време до тогава. Аз обаче живея в София и ще ми е удобно.

Ели, на мен приятелка ще ми даде количка и кошче за кола. Само зимен кош ще поръчаме, че те преди това са ползвали друга количка на техни приятели и са я върнали.

# 628
Според мен е минала между капките 😅 Иначе и аз се замислям за фетална ехокардиография.
Аз на две седмици трябва да следя шийката и плацентата 🙏

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 12:34 от Kactus

# 629
Здравейте!
Не съм писала отдавна в темата. Вече съм в 12 г.с. и за жалост все още ми се повдига..
Във вторник минах БХС и чакам резултати. В събота съм на първа фетална, а днес пуснахме пренатален тест.
Гинекологът ми ме насочи към Geneplanet. Избрах пакет pro, който се води най-разширен. Цената на пакета е 1500 лв.
Докторът направи предположение за пола по време на БХС, но разбира се, не е сигурен, тъй като каза, че е рано. Има вероятност на феталната също да направят предположение /ще ходя при друг лекар/, но като цяло пренаталния тест ще даде точен отговор, като пола в случая не ме вълнува толкова, колкото здравето на бебчето.
 Дано всичко бъде наред за всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт