Априлче 2025

• 43 707
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Ние си пазим количките и столчетата и нещата от момиченцето. Моят съвет е да отидете на място в някой голям магазин и  да пробвате. На всяка майка различни неща търси  и й са удобни.
Къде в София препоръчвате и как вървят часовете за фетална ехокардиография? Тук са около 3 седмици напред и затова гледам да се ориентирам от по-рано.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 12:48 от Gery666_

# 631
Гери в другата темичка препоръчват Маринов, който преглежда на няколко места. Аз мисля да запиша час при него в Марковс. Доколкото разбрах поетапно пускат часове при него.

Кактусче Всичко ще е наред с плацентата ❤

# 632
Момичета, аз също имам ДЗО към Булстрад. При нас се води лукс и има покритие за бременност 500 лв. Аз се възползвах от него вече. Събрах си фактури и амбулаторни листи от прегледите и им ги изпратих. Изплатиха ми 500 лв., те моите надвишаваха 500. Скоро предстои да подновяваме договора и не знам дали отново ще имам право на 500 за проследяване на бременност. Има ли някой с такъв опит?☺️

# 633
Пълнолуние, благодаря. Ще следя тогава. Ще обсъдя с мъжа ми, защото при него отпуските са голям проблем, а аз не се виждам да се ориентирам в СФ, за да се закарам сама... Sad
Въобще доста фактори има...

# 634
С първата бременност начравих фетална ехокардиография чри Маринов и го препоръчвам с 2 ръце . След тояа годихме пак контролно и съм сууууууупер доволна!

# 635
Vanilias Няколко поста по-нагоре обясних за случая с моята колежка. Най-добре звънни на фонда да ги питаш, след като ти подновят картата.

# 636
Здравейте, мами 🌸
Да се разпиша и аз най-накрая повече.
От днес вече съм в 13 седмица, минахме ФМ, БХС даже и вече имаме резултати от Прена теста, следя се при Доктор Амалиев, който каза че резултатите ми са супер, очакваме момченце 💙, както ни каза на ФМ и прена теста го потвърди.
Искам да Ви кажа ,че аз съм в болничен от 7-8 седмица, нямаше как просто да работя с това ужасно повръщане, гадене, главоболие , болки в корема и кръста 😀 от последните 2 седмици, повръщането значително намаля, следя го че е през ден, докторът значително много ме успокои, като ми каза че щом ми е лошо, значи всичко е наред и сега твърдо следя тази политика 😀.

# 637
Здравейте, момичета, тази седмица имах ужасни болки два дни подред, доста се изплаших, защото си бяха направо като менструални. Чаках с нетърпение днешния преглед, да видим всичко наред ли е. Казаха, че всичко е наред, бебче не мърдаше, стоеше си, предполагам, че е спинкало, имаше си пулс, и това ме успокои. Вече е пораснало. Водя се 11+5, а го измериха 12+1. Днес ме записаха вече и за ЖК, пуснаха ми изследвания и сега ще чакам резултати. Забраниха ми каквото и да е движение, защото от време на време още прокървявам, от полипа.
Аз съм в болничен от 9-та седмица, защото преди това си бях в отпуск и реално изобщо не съм се връщала на работа. По принцип има причина да съм в болничен, но и да нямаше, щях да съм в неплатен. Така го почувствах още в началото, а вярвам, че е добре да се доверяваме на инстинктите си. Понякога не знаем защо, но отговора никога не закъснява. Реално аз доста се колебаех, дали да изкарам един месец на работа, но мъжа ми и той не искаше да се връщам, оказахме се прави, защото още 6-та седмица започнах да кървя, и уж нямаше причина, но няколко седмици по-късно установиха проблема.

# 638
Здравейте, преди два дни беше и моята първа ФМ ☺️ бебчето доста е пораснало, даже имаме предположение и за пол. Чакам другата седмица резултатите от БХС. Плацентата за момента е ниска и покрива цялата шийка. Трябва да се пазя, но най-вероятно ще се вдигне, дано 🙏 Шийката ми е 36,5мм и трябва да я следим изкъсо да не пада под 30мм, иначе ще трябва серклаж. Гаденето и повръщането продължават, а вече съм в 12+1г.с...... 🥺 Вие как сте? Мериха ли ви шийката и казаха ли каква е плацентата?

# 639
На мен днес на прегледа ми казаха, че шийката е добре, няма от какво да се притесняваме. Не ми каза, реално размер. Аз на 11.10 ще съм на ФМ. А за плацентата, каза , че се е образувала, не коментира дали е предна или задна. Предполагам, че на ФМ ще кажат по-подробно.

# 640
Здравейте , мили бъдещи мами. Желая ви здраве !

Ние сме … момиченце Simple Smile))

Влизам  в 14та гестационна и това се видя , срамни устни - май се оформят, едва ли да може да се сгреши Simple Smile) Мислех, че е рано, но… иначе избрах морфология и биохимичен - пренатален не.

Хапва ми се доста сладичко и пулсът винаги е над 150. Това е от “ митовете “ при мен.

Лека бременност на всички 😍

# 641
  • Варна
Здравейте,
и аз днес правих ФМ в 13гс. Шийката ми я измериха 35,1мм и лекарката каза, че е много добре. Питах я, дали има риск да се скъси и тя ми каза, че щом в съответния срок е ок, няма какво да се мисли. Не ми е казвала, че има възможност да се скъси.
Заради размерите на плода обаче ми излезе, че имам повишен риск от гестационен диабет, но като излезе и БХС ще видим дали няма да се променят числата.
Иначе за плацентата - висока предна.
За пъпната връв ми каза каква е, но не разбрах това добре ли е или не - Ексцентрично разположена в долен полюс, странично прикрепена.

# 642
Сега видях в документа, че шийката е 40мм, което не знам как е на размер. Но Сенкова каза, че е наред за сега.

Честита девойка Дрийм.

За плацентата на мен ми казаха още 8ма седмица мисля.

# 643
Сега видях в документа, че шийката е 40мм, което не знам как е на размер. Но Сенкова каза, че е наред за сега.

Честита девойка Дрийм.

Благодаря . ❤ Доста неща му гледаха, толкова много цифри и неща, но за шийката не съм чула да ми я мери . Хм … а знам, че е важно. Късно ли е да се измери към 17та седмица, чак след три седмици ме вика..

# 644
На мен до сега на всеки преглед ми я мерят, но с вагинален ехограф. Не знам на по-късен етап дали е ок. Виж в документите от песните прегледи дали не пише за размер на шийката.

Общи условия

Активация на акаунт