"Системата - 60" - тема 55

• 19 536
  • 746
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Лебед,
Скрит текст:
От всичкото това, което ти се е случило вчера, единственият "проблем", който видях, е забравената котка. Но тъй като това по принцип е най-самостоятелният домашен любимец, едва ли и това е било проблем. Всичко останало са обстоятелства, които не са зависили от теб. За пътуването до морето - да, може и да не ти се получи плажът, но пък човек се чувства съвсем по друг начин, щом излезне след табелата за София. Въздухът е друг, смяната на средата, разнообразието, дори и само да гледаш през прозореца на колата, докато пътуваш, зарежда. Мисля, че имаш нужда да поглеждаш малко повече от друг ъгъл на създалите се обстоятелства около теб. Не да се фокусираш върху негативите. Чувството за хумор много помага, а по спомен твоето го има и е уникално. Обръщай внимание повече на дребничките, но хубави неща - чашата кафе сутрин, ароматът от нея, сладостта на бисквитките, зелените дървета (само след месец няма да са вече такива), музиката в колата, любима колежка, която си видяла, въпреки че си в отпуск, помощта, която си получила в даден момент от някого или приятен телефонен разговор с човек, когото не познаваш (доставчик, служител), който ти е пожелал "Хубав ден!".... или мъркащата котка. Мога да изреждам до утре, защото хиляди такива неща ни заобикалят ежедневно, важното е да имаме очи да ги виждаме и най-важното - да им се радваме. Радостта е състояние на ума и се възпитава, за да я изпитваме. Негативните емоции връхлитат и от нас зависи дали ще им се поддадем или не. Аз вярвам в твоята сила и знам, че ще успееш - не само с килограмите, които са ни събрали тук, а и с всичко останало, за което писах досега.

Ден 10
ОТЧЕТ: минус 4 кг
И понеже много се зарадвах, реших да се поглезя със закуската.

З: бисквитки и 2 парчета пица, кафе
О: пилешки крилца, моркови
16:30 - кафе с мляко
В: таратор

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 17:13 от Kally May

# 16
Kally, поздравления. Чудесен резултат! 🌼
Лебед, аз също  си пиша чувствата и емоциите и това е по-скоро като водене на електронен дневник. Когато след време се върна назад да прочета виждам много по- ясно цялата картина. Не знам дали си с обилен цикъл, но аз съм ходила на плаж с тампони. Гледам да има наблизо читава тоалетна и след всяко излизане от водата си сменям тампона. Със сигурност не е като да си без, но е някаква алтернатива. Днес няма да си пиша менюто, защото забравих да погледна какво ще ядем, но то и без това не е системно 🙂
Да споделя, че лимфодренажните масажи,мазането с кал и луга ми се отразяват много добре на кожата. Такава мека и гладка е. Като бебешка. И в тази връзка се замислих да подновят скраба с кафе. Обаче имам една чуденка. Аз нали съм с хипо и хашимото и сутрин като стана пия хормон. Хормона обаче трябва да има поне час отстояние от кафето пък аз нямам толкова време сутрин преди работа. Вярно, че кофеина ще навлиза през кожата а не през стомаха, но се чудя. Някой има ли опит и мнение по въпроса?

# 17
Kally May напълно права си. По принцип се наслаждавам и правя всичко, което описваш. Ще се върна скоро към себе си. Благодаря ти.

cvetnaS, това Хашимото ми разказва играта, хем го хванах сравнително в началото.  Спазвам правило 30 мин след хормона да не приемам нищо, но аз приемам само 25 мг. Кафе не пия, но знам как ми се отразява масажът с кафе - не бих го правила в този отрязък от време. Правя така, щом си отворя очите - първото преди всичко останало е хапчето. Така докато се изкъпя, оправя котките са минали 30 мин и ми е време за закуска. Според мен, чист масаж, масаж с морска сол... и каквото и да е друго, бих ти написала, че няма значение, но кофеинът, мен лично, веднага ме удряше от масажът с кафе (защото не пия, ползвах смляно кафе, а не останало от цедката, което може също да има значение). Още се мотам с тези 5 стр наречени книга за Хашимотото, много зле е написана, но има полезни неща в нея. Ще я мина пак и ще пиша...

Ден 23 + 150
з: комат хляб с масло, лютивка и биволско сирене + две шепи бадеми (и вчера имаше бадеми, но забравих да ги напиша)
о: печено пиле
в: (19:30) диня, шопска салата със зехтин, чеснова майонеза и маслини

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 11:21 от Лебед

# 18
  • София
Бързичко да се разпиша и да бягам на работа.

Ден 11
З: топъл сандвич с кашкавал, 2 блокчета бял шоколад, кафе
О: 2 кюфтета на скара, краставица
В: Ябълка и айрян

# 19
Лебед, коя беше книгата за щитовидната, която четеш?
Менюто за днес:
З: 1 двоен сандвич с чисто масло и руле от кашкавал и шунка, чай
О: салата, запеканка с бекон
В: все още неизвестна

# 20
cvetnaS
Ето я книгата, ама не очаквай много от нея. От друга страна е от личен, уж, задълбочен опит.
Скрит текст:

Ден 24 + 150
з: комат хляб с масло, лютивка и биволско сирене
о: шопска салата и пилешка супа
в: пропуснах, но изкатерихме голяма част от една от каменните реки на Витоша

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 23:29 от Лебед

# 21
Цветна
Скрит текст:
Аз минах на течен хормон - акутирокс. Поема се от касата, само трябва ендокринолог да го назначи. По-добре се усвоява от таблетките и не трябва да чакаш 1 час, за да пиеш кафе или да закусиш

# 22
  • София
Ден 12

З: три бонбончета Мерси, филийка с кашкавал, кафе
О: Миш-маш, краставица
В: ябълка, айрян

# 23
Благодаря, Frozenn!

Ден 25 + 150
з: комат хляб с кашкавал
о: свинско с боровинков сос (все едно само захар) и ориз
в: шопска салата 3 сини сливи и 3 смокини

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 21:58 от Лебед

# 24
Здравейте. Аз се завърнах от морето. Изтеглих се и всичко е наред с килограмите: 82,4 От май месец насам все се въртя между 82-83 кг. Вече запратям ръкави и сериозно се захващам. Първа цел да видя отново 7 на кантара, да вляза в часовия пояс на хранене според системата и да намаля количеството на порциите.
Менюто за днес:
З: двоен сандвич с кашкавал на тостера, 3 л. домашно сладко от сини сливи
О: салата от домат, печена чушка, 2 яйца малко кашкавал и сирене
В: още не съм я измислила
Вчера ми дойде и днес няма да тренирам.

# 25
  • София
Ден 13

З: Домат, сирене, билков чай
О: Ризото с пиле, салата домати, краставици и маслини
В: Таратор в 19:00ч.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 20:31 от Kally May

# 26
Момичета, броите ли калории, теглите ли храната. Изобщо следите ли нещо или си карате по правилата?

# 27
  • София
Не броя калории, не премервам порции и въобще, (като човек, който мрази математиката), не се занимавам с цифри. Ям толкова, колкото да усетя, че гладът ми е утолен, без преяждане. Спазвам правилата и отслабвам - това ми трябва. Ако тръгна да смятам, това ще ме затормози двойно, ще си причиня един brainstorming, който за мен ще е крайно излишен и натоварващ. И по принцип гледам да ми е леко на душата и ума, а това знам, че е също много важно, когато се стремиш към някаква цел.

# 28
cvetnaS, вкарай и масажите, те ще раздвижат веднага ситуацията! До края на месеца ще видиш 7-цата!

Frozenn, а аз обожавам математиката, но въпреки това, калории не смятам, не гледам и големината на порциите - силно затормозяващо ми е като на Kally May и това е една от причините да съм тук. Не го мисля и отслабвам. Едно основно правило следя (извън правилата за самата храна като вид) - 3 равно засищащи хранения за деня. Това няма общо с калории и количества, а как се чувства тялото ми след храната.

Ден 26 + 150
з: комат хляб с кашкавал
о: хрупкави кюфтета от булгур, киноа, картоф... със свежа салата, млечен сос и домат
в: сочна голяма сладка праскова с кофичка цедено мляко
(20:00) три вкуса сладолед - сорбе ананас с чия, сорбе ягода с мента и 70% черен шоколад - бях забравила, че са ми прекалено сладки + в жегите се стопиха твърде бързо и не успях да им се насладя, защото обичам всичко да е ледено студено и трудно за загребване с лъжица...

# 29
Здравейте,
И аз не броя калории. Пробвах се, но много ми е затормозяващо. Лебед, ще включа масажи. Имам един масажор вкъщи и е време да го извадя.Вчера вечерята беше риба.
Менюто ми днес:
З: 1 филийки лимецов хляб с квас, краставица, 1 кюфте, няколко парченца пъпеш, 1 с.л лешников крем
О: 2 кюфтета, салата
В: чаша прясно мляко с колаген, краставица
Frozenn, ти искаш да смяташ калории ли?

Общи условия

Активация на акаунт