"Системата - 60" - тема 55

• 19 534
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Искам да ям 😄 По принцип имам такова намерение, обаче като се знам бързо ще ми омръзне. Вероятно ще предпочета да стоя гладна, от колкото да смятам нон-стоп калории.
Ще правя 2-3 дни в седмицата на 5-6 яйца с малко масло, а другите дни да се храня по правилата на системата, макар и вероятно с по-късна вечеря. И ще намаля въглехидратите, че нещо започвам да вдигам кръвно и се чудя дали не е от качването на КЗ и инсулина.

# 31
  • София
Това с броенето на калории ми се струва важно за хора, които са активни спортисти. Ако целта е отслабване - намаляваш калорийния прием; ако целта е качване, за да натрупаш мускулна маса - увеличаваш калорийния прием, но тренираш повече. Там и видът на храната играе ключова роля, защото магнезият е най-важният за мускулите, съответно трябва да се приемат храни с по-високо съдържание на магнезий. Също е важно за тях кога тренират - сутрин, следобен, вечер - и на базата на това разпределят калорийния прием. Може вечерята да им е най-обилна, което тук не правим. Аз дори и да исках да смятам калории, като една активна (спортистка) панда, която не слиза от колата си, няма как да ги разпределя правилно, след като ми липсва активно движение. А пък като един типичен представител на зодията си - не търпя на глад... и затова сигурно съм на това дередже. Установила съм за себе си, че най-важното е планирането на менюто поне от предишния ден, ако не и за цяла седмица. Като знам какво ще ям, мозъкът ми е спокоен, че няма да има глад и по-лесно спазвам дори и с по-малко храна.

Ден 14
З: две бонбончета "Мерси", краставица, кашкавал, билков чай
О: Суши
В: Таратор

# 32
Днес ми е първи ден, личи си по сладоледите вчера и бонбоните днес. Сравнително леко и без много болка тръгна деня и за това храната не е намалена (даже напротив).

Ден 27 + 150
з: два големи двойни сандвича с кашкавал, топено сирене и лютивка (един двоен ми стигаше, но моят човек, реши, че са му прекалено твърди и дебели филиите на сандвича, за да ги яде...) + Розов Линд бонбон и един Киндер
о: хрупкави крокети от картофи... със свежа салата и млечен сос
в: домат + грейпфрут (малко засили болката и мисля да не ям повече, ама... ще видя).

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 19:49 от Лебед

# 33
  • в реалния свят
Здравейте, момичета!
Приемате ли нова кандидат - отслабваща системка😃От началото на седмицата си припомням режима, като чета доста стари темички, където и аз несериозно съм се включвала преди доста години. Пак имам да свалям килограми, но първо искам да превключа храненето на дневен режим. З - 8-9ч, О - 12-13ч, В - 17-18ч. И да забравя яденето по нощите, от което дебелея. Този часови диапазон ми е перфектен за работния график.
Днес ми е втори ден:
З - кетобаница с кисело мляко и канела
О - пиле на грил+краставица
В- котидж чийз +краставица или праскова с прясно мляко.
А, да. Току що прочетох в официалния руски сайт на Мириманова за версия на режима - 2.0.По нея ще бъда😃Ако желаете ще напиша какви са измененията за храните.
Приятен ден на всички, с аз ще продължа да си чета старите темички за мотивация(в отпуск съм до края на седмицата).

# 34
Здравейте.
Днес вече съм човек. 3 дена много ме мъчи МЦ. Смятам днес да включа и тренировки.
З: 5 пурички с млечен крем, кафе с мляко.
О: салата зеле и моркови, султан кебап
В: чаша мляко с разтворен колаген, и плод. Още не съм решила какъв ще е. Имаме нектарини, праскови, ябълки, круши, диня, смокини....
И аз гледах  версия 2 на системата, която направо си ми пасва. Така няма да задрасквам менюта и ще се чувствам по-добре. Някак ми е натоварващо като задрасквам Simple Smile
Скрит текст:
Тази диетична опция по системата Минус 60 съществува от година и половина и се е доказала като ефективен, удобен и вкусен начин за отслабване с ползи за здравето. Резултатите от проучване в канала Telegram обаче показват, че не всеки знае за това. Версия 2.0 определено си струва да се провери!

#1 Всичко е възможно!
Това е един от основните принципи на системата Минус 60, която ви позволява да избегнете сривове, типични за диети като „нищо мазно“, „без картофи“ и „без сладко“. Когато няма забрани, няма и желание да ги нарушаваш.

#2 Паста и месо за обяд? да
Ако сте запознати с класическата версия на Системата, която вече е на повече от 15 години, тогава не забравяйте, че не се препоръчва да комбинирате паста и картофи с месо за обяд. Новата опция ви позволява да ядете картофено пюре с котлет и да отслабнете. Наистина работи!

#3 Месо и зеленчуци за вечеря? може!
Друг момент, който винаги предизвиква противоречия, е месната версия на вечерята според системата минус 60, където е разрешено да се добави само малко зеленина към месо или риба. Трудно ли ви е да ядете месо без нищо? Опитайте нова версия на хранене, яжте месо или риба за вечеря с всякакви зеленчуци и плодове и гледайте напредъка на кантара!

#4 Овесени ядки, сър!
За обяд. може. Овесени ядки с банан и ягоди. Според системата минус 60. Изненадан ли сте? Но това е вярно. Във версия 2.0 можете да ядете всякакви зърнени храни за обяд. Да, това не е печатна грешка. Вече не е необходимо да редувате елда и ориз в продължение на няколко седмици, но можете да изберете гарнитура по ваш вкус.

#5 Зеленчуци и плодове без ограничения!
Според новата версия на системата можете да ядете всякакви зеленчуци и плодове за обяд и вечеря. Няма нужда да помните някакъв специален списък, да се отказвате от сезонни горски плодове или любими зеленчуци. Между другото, извара с банан за вечеря е просто бомбата!

#6 Не само червено!
Във версия 2.0 са разрешени шампанско, сухо бяло и сухо червено вино. Така че, ако сте алергични към червено вино, тази нова версия е за вас.

#7 Ползи за стомашно-чревния тракт.
Версия 2.0 има благоприятен ефект върху тялото и помага за решаването на много здравословни проблеми. Можете да адаптирате препоръките към вашите предпочитания, нужди и вкусове, като по този начин помогнете на вашия стомах и черва да се възстановят и функционират перфектно.

#8 Порциите могат да се увеличат.
Гладът и умората са най-честият проблем на отслабващите. И може да бъде решен много просто във версия 2.0. Ядете, докато не сте сити, балансирано и вкусно, а вероятността от разстройство е сведена до нула. Това се потвърждава от участници в маратона.

#9 Ефективна загуба на тегло.
Повтарям ли се? Но това е вярно! Успехът не зависи от това колко сте намалили диетата си или колко дълго можете да издържите без шоколад. Успехът се определя от това колко дълго можете да се придържате към вашата диета за отслабване без рецидив или неуспехи. Какъв е смисълът да отслабнете с 5 кг за една седмица и след това да качите още 7 кг след седмица? System Minus 60 2.0 е опцията, която неминуемо ще ви доведе до успех.

#10 Запазване на резултатите.
И още нещо - не е достатъчно да отслабнете до желаната фигура, важно е да запазите резултата. Формирането на правилния начин на живот при отслабване според Системата помага да се реши този проблем и да останете във форма през целия си живот. Идеално, нали?
https://mirimanova.ru/tpost/xshfe6ctv1-10-faktov-o-sisteme-minus-60-versii-20
Използвала съм гугъл преводача.

Накратко промените са, че може всякакви плодове и зеленчуци за вечеря, може комбинация месо+зеленчуци, за обяд може месо с гарнитура картофи, може и спагети с месо
мама барба, добре дошла при нас. Приемаме с отворени обятия всеки. С компания е по-добре.
Лебед, днес как си?
Kally, какво е менюто ти за днес? Пиши, че като те прочета се мотивирам да съм стриктна и организирана.
Frozenn, имаш ли проблеми с кръвна захар и инсулин. Че те вървят ръка за ръка с хипофукция и хашимото. За мен е важно да комбинирам въглехидратите и така не се вдига рязко кръвната захар. Преди години бях на кето и това се отрази много зле на щитовидната ми.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 12:39 от cvetnaS

# 35
  • ВАРНА
Не мисля, че това е нова версия на Системата, просто някой я е адаптирал според мен.
Половината от ‘новите’ правила сме ги правили и преди.
Спомням си през 2012-2013 година, когато и аз бях редовна и имах чудни резултати, тук в темата се бяхме разбрали относно подовете, че не е грешка да се хапват сезонни дори и вечерта. Така и правихме тогава.
Относно вечерята аз и тогава хапвах месо със салата.
Да не говорим, че в плодовата вечеря добавях банан в първите 2-3 месеца, докато се усетя, че не може.
Единствено картофи и паста не съм комбинирала с месо.
Отделно пия кафе малко подсладено и с мляко, по всяко време на деня, е и въпреки това пак се сваля.
И при всичко това пак се сваля.

# 36
Цветна, имам проблем с КЗ и инсулин, да. Не мисля да минавам на кето, по-скоро палео хранене. Не се чувствам добре с много въглехидрати, още повече ме карат да ям. Отделно - определено имам и непоносимост към глутен и/или млечни. Започват да ми се образуват сухи участъци по ръцете, започват да ме болят и ставите.

# 37
Цветна, имам проблем с КЗ и инсулин, да. Не мисля да минавам на кето, по-скоро палео хранене. Не се чувствам добре с много въглехидрати, още повече ме карат да ям. Отделно - определено имам и непоносимост към глутен и/или млечни. Започват да ми се образуват сухи участъци по ръцете, започват да ме болят и ставите.
Много добре те разбирам. Миналата година бях месец и нещо на АИП така открих, че нямам проблем с млечните, но с глутена определено не се разбираме. Затова си купувам хляб с лимец и квас, но не винаги успявам да ям без глутен. То и затова нямам развитие няколко месеца, защото все правя компромиси......

# 38
  • София
Kally, какво е менюто ти за днес? Пиши, че като те прочета се мотивирам да съм стриктна и организирана.
Тук съм, тук съм Hug
Но от ранни зори ми се наложи скоростно да променя един проект, за който отговарям и това трябваше да се случи преди физически да тръгна за работа.

Ден 15:
З: Топъл сандвич с кашкавал, 2 шоколадови бонбона, кафе
О: Моркови, 2 сварени яйца, сирене
В: Ябълка, айрян

Благодаря, че сподели подробности за Система-2. Стана ми любопитно, защото не знаех, че има такова нещо. Ще прочета подробно довечера, като се прибера.

Успешен ден, момичета!

# 39
Обзаведох се с нещо ново, което вдига от 0 до 100 за 1 секунда 🤣🤣🤣
Няма голяма разлика със стария механичен. Вече ще следя и грамовете 😁
Цветна, аз от доста време забелязвам проблеми, но все ги игнорирам. Преди 2 или 3 години бях сишно възпалена, с болки абсолютно всички стави. Ходих на ревматолог, имах тогава и все още имам съмнения за второ автоимунно. Изследвания уж наред, отшумяха нещата. Преди 4-5 месеца пак така, страшни болки, чак лекарства пих защото не се търпеше. Мисля, че няма смисъл да си го причинявам това. Неслучайно хороса казали Гъз глава затрива.

# 40
Чета ви, мили момичета, но не пиша, защото не съм системна. След последната почивка отново ще съм на линия.
Мама Барба, добре дошла в нашето уютно системно семейство!
Къде мога да прочета повече за вторият вариант на системата?

# 41
  • в реалния свят
Лоритта ето линк:
https://mirimanova.ru/tpost/xshfe6ctv1-10-faktov-o-sisteme-minus-60-versii-20

Лоритта, това не е втори вариант, а са изменени някои забрани за комбинация на храни.Прочетох, че платените маратони Мириманова ги прави последните две години по версия 2.0.
Цветна ги е превела в скрития текст в поста си.
Благодаря за приема, момичета. И втория ден мина без драми с храната и часовете. Харесва ми за сега режима.

# 42
От сърце благодаря, мама Барба! И на Цветна също!

# 43
Влизам за бърз отчет. С две думи всичко е наред с мен.

Ден 28 + 150
з: халва и два големи филии с кашкавал, топено сирене и лютивка
о: порция булгур и порция ориз
в: 10% кисело мляко+ замразени малини с канела

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 16:16 от Лебед

# 44
Добро утро.
Новият кантар ме изненада неприятно - малко над килограм нагоре, сравнен със стария.
План за днес
З: варени яйца, кекс негърче без глутен
О: свинска вратна пържола, айвар, корнишони
В: вероятно пак пържола, или ще редактирам 😁

Общи условия

Активация на акаунт