"Системата - 60" - тема 55

• 20 281
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
de3demonka, скоро да се прибира и да имате цялото време на света един за друг! За мен, също, минус през декември си е направо чудо, знам, че сега започваш и искаш да е стремглаво отслабването и то ще е, но с малко забавен старт, януари ще видиш хубав сочен минус от -5кг!

мама барба, когато съм в хармония със себе си и пазя пламъка на щастието си - всичко ми е интересно. Пожелвам ви, да намерите отново страстен път един към друг, през тази година!

Ден 17 (10) - на работа от вкъщи
з: много, но малки сандвичета с масло и салам
о: качамак с масло и сирене + шамфъстък и 1/2 парче баклава
в: е... киселото мляко беше дало фира, та... мандарини с шоколадов бонбон Joy

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:07 от Лебед

# 571
  • в реалния свят
Днес първи полусистемен ден от тази година:
З - печена тиква с орехи
О - (към 15ч) -ресторантски. Баба, дядо и внуче. Освен нашите порции, с мъжа ми доизядохме храната на младежа(почти 4 годишен), докато той гледаше от телефона ми филми за годзили😃
Лебед, благодаря. Ама след 34 години брак, тази работа със страстта и взаимния интерес е трудно постижима. Не само мой опит, а и на всички познати около мен с толкова дълго съжителство. Важното е, че днес не се кривя на съпружеското тяло, но има време до края на вечерта. 🙂

# 572
За много години, мили момичета! Бъдете здрави и много щастливи! Нека Новата година сбъдне най-свидните мечти на всяка от вас! Любовта и късметът да бъдат с вас през всичките365 дни.
Менюто за днес-полусистемен ден:
З: парче баница, руска салата, чай. Едно киви.
О: две сърми с кайма и кисело зеле, филийка хляб Живена. Портокал.
В: портокал, ябълка и парче Гауда.
Хубава и уютна вечер на всички.

# 573
Здравейте, ситемки.
Ето го и моето меню за ден 2 (3):
З: двоен сандвич с масло и домашен суджук, малко парче от домашната торта на мама, 1 банан
О: 1/2 домат и няколко колелца от домашния суджук. След обилната закуска не бях много гладна
В: зелена салата и риба тон в собствен сос
Това ми е любима комбинация, макар и несистемна дава резултат при мен, защото ме засища.
Между другото втория вариант на системата - 60 е по- либерален. Вечер за вечеря може комбинация на салата+  месо/риба. Също така всички плодове за разрешени. Мириманова препоръчва кремче от банан и извара. И да ви кажа честно смятам да се придържам към по- либералния 2ри вариант, но ще задрасквам, за да не объркам някой.
Тази вечер правих любимата ми паста с пушен кашкавал и сьомга, но не ядох. Устоях. Сегачакам да ми втаса безглутеновия хляб и да си го опека.Та утре ще имам прекрасна закуска и това ми помага да не хапвам вечер. Знам, че първите няколко дена ще ми е по- трудно, докато вляза пак в ритъм, но ще си поставям малки цели. Да изкарам един ден, после още един и така. Ще следавам съвета на Лебед.
Лебед, ти достигна ли желаните си киограми?

# 574
cvetnaS, не знам - дори вече не знам кои точно са желаните от мен килограми.

Вярвам, че е добре за мен да съм под 75 кг, но целта ми не е просто да достигна едно число -  вече изглеждам добре - бих искала да задържа, колкото може по-дълго време по-нормални килограми. Целта ми е да продължавам без сривове, без да се ограничавам, но и без да прекалявам по възможност още един ден, на следващия още един и така, това което ти написа по-горе е все още вярно и за мен. По-мек вариант на системата за по-дълго време, ще дадат по-добър и дълготраен ефект.

Надявам се, ще видим.

Относно килограмите, ще се претегля скоро, вероятно ще чакам да ми дойде и чак като приключи и се освободя от задържаната вода, тогава ще се кача на кантара, но е само за отчет. Много е важно за мен, че нямам вътрешна потребност да го правя. Това е голямата ми победа от това системстване.
Предполагам къде съм в момента, поглеждам се в огледалото - на добро място съм. Няма я фикс идеята за теглото.

Браво за терапията (на мен поне така ми действа) с хляба и аз искам да го върна в графика и да пека поне веднъж седмично - хрупкав хляб. Заличих си хубавия квас и сега или ще хващам нов или ще видя от кого да си взема... Последно ползвах нещо, което уж има сух квас в него, но не мога да отгледам нов. Само за един хляб става. Ще пробвам още веднъж да прихвана, защото така и така имам още едно пакетче и ако пак не стане, ще тръгна с бурканче по пекарните - нямам никакви задръжки в това отношение Joy Обичам хляб и ми е важно, да е редовна част от закуските ми.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 01:00 от Лебед

# 575
  • ВАРНА
Добро утро 🤗
Отчитам вчерашния Ден 4 (2)
з: малко парче баница, парче домашна бисквитена торта
о/в: (16:30) печено пуешко месо, картофена салата и лъжица лютеница

Направихме вчера с детето (малкото) една хубава разходка из Морската градина и кафенце на плажа, времето беше чудно. Обаче на края ѝ ми се случи нещо много странно. Както си вървяхме, изведнъж започна да ми се размазва погледа и да ми се подкосяват краката, така на два пъти за по някакви секунди. Сякаш захарта ми рязко спадна. Стреснах се много и като се прибрахме реших, че ще се нахраня, затова обядо-вечерята ми беше такава.
За днес отново сме планирали подобна разходка с приятели и хапване някъде.
Хубав ден пожелавам на всички 😘

# 576
Бърз отчет. За да се освестя малко. Клатя се в полярни състояния.

Ден 18 (10) - на работа от вкъщи - само съм отворила проекта и го гледам...
з: много, но малки сандвичета с масло и салам, кексче от леща и шоколадов бонбон
о: качамак с масло и сирене + две кръгчета тиква цигулка с мед
в: мисля си за кренвирши от месо + шоколадов бонбон

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 19:13 от Лебед

# 577
  • в реалния свят
Днес много натоварен работен ден:
З - печена тиква
О - котидж +кисело мляко
В - моцарела с домат трябваше да бъде. А стана моцарела с топъл хляб-крайче
Малко трябва да затегна дисциплината този месец, че с нетърпение чакам да видя първа цифра 6 на кантара. Ама някой друг кг трябва да смъкна за да стане това. А съм си поставила за цел тази година - 7 - 8 кг.

# 578
Хайде и аз на отчет.
Ден 3 (3)
З: 1 и 1/2 филия с майонеза и домашна пастърма, няколко хапки от кето тортата и 1 мерси с вкус на кафе
О: суджук и 2 мандарини
В: айсберг, 1 портокал и 2 мандарини.
Вкъщи за вечеря имаше печено агнешко и домашно кисело биволско мляко та бях в голяма дилема каква да е вечерята, но накрая се спрях на варианта зеленчуци и плодове.За закуска днес пък пекох много вкусна баничка и едвам и устоях. Трябва сериозно да се захвана с елиминирането на глутена от менюто си. Получих остра криза на стомаха. Когато ям лимецов хляб с квас нямам проблеми, но с обикновения хляб.....А толкова много да обичам тесто. Ще трябва да си купя оризови кори за баница, за да имам и аз алтернатива. Направих си и първата тренировка за тази година. И този ден го броя за успешен.
Мама Барба, успех в отслабването. Убедена съм, че ще я видиш тази 6 и ще ни се похвалиш. И аз я мечтая, но първо трябва да видя 7
Лебед, напредна ли с проекта? И бързо да се оправя емоционалното ти състояние Heart

# 579
  • ВАРНА
Здравейте, Системки 🤗
Бърз отчет от мен.
Вчера Ден 5 (2)
з: една палачинка със св. филе, кашкавал и кетчуп
о: пиле Терияки с ориз
в: 3-4 хапки домашен сладкиш с ябълки малко преди 17ч.

Направихме хубава разходка следобеда с детето и приятели.

Днес Ден 6 (2)
з: 2 пържени филийки със св. филе и кашкавал, 1 пърж. филия с мед и сирене
о: 1 плодово мляко
в: печени св. и тел. пържолки

Опитвам се да се върна на трикратно хранене. Малко със зор ми се получава обаче.

# 580
  • в реалния свят
Днес:
З - крем брюле
О - варени яйца и 2 пълнени гъби
В - пилешко бутче.
Днес около обяд реших да си премеря кръвна захар с глюкомера ни(от 3 месеца не съм се сещала) и се притесних. То след коледно - новогодишната ми въглехидратна оргия, диабет ще пипна.
Та от утре за седмица - две минавам на нисковъглехидратен режим - кисело мляко, яйца, месо и зеленчуци. Хляб, сладко, ориз и картофи ще забравя временно.

# 581
Здравейте момичета!
Менюто за вчера:
З: кус-кус със сирене.чай. две кивита
О: прясно постно зеле. филия хляб Живена.
В: ябълка и парче сирене.
За днес:
З: парче баница, чай.
О: свинска пържола с гъбен сос.
В: ябълка с няколко лъжици котидж.
Хубава вечер на всички!

# 582
Лоритта, чудесни менюта!

мама барба, здравето е над всичко, щом трябва, ограничавай.

de3demonka, от понеделник ще върнеш трикратното хранене с лекота, а утре ти е позволено и 4 кратно Bowtie

cvetnaS, много лошо с този глутен - хубавото е, че знаеш за проблема, а... за проекта... Нищо не пипнах... В понеделник ще се опитам да съм по-съсредоточена...

Днес мислех, че ще си остана гладна - късна никаква закуска, но вечерта измрънках и отидохме на суши и сега мрънкам, защото не мога да дишам от преяждане, пак се обажда цистита (много малко вода пих и се намръзнах), чакам цикъл (ама само ме дразни - още чистя лекарствата и вероятно още съм с високи стойности на хормоните) и изобщо... не си е работа да си около мен.

Ден 19 (10)
з/о (12:30): овесена солено-сладка курабия, банан и ядки с боровинки
в(18:30-20:00): суши на корем.

# 583
  • София
Позагубих се малко аз, но все за хубави емоции.
Отчетът ми за Декември е минус 1кг и не мога да съм по-доволна след всичките изкушения по трапезите.
Усещам как в скоро време ще трябва да си понакупя малко нови дрехи, най-вече панталони, че взеха да ми стоят смешно, въпреки колана.

(5) Ден 5
З: шоколадова бисквита, запечена филийка с кашкавал, кафе
О: кюфтета, краставица
В: ябълка или мандарини, айрян

Мама Барба, с теб започнахме почти по едно и също време, но ти си много по-близо до целта си от мен. Първа цифра 6 за мен е толкова невероятна, колкото е да видя Христос да паркира летяща чиния на площадката пред блока. Радваш ме много, да знаеш! И съм щастлива, че сме тук заедно, както с другите момичета и сме си подкрепа.

Лебед, как обичам сушиии !!! Забелязала съм обаче, че след него задържам вода и гледам да го избягвам.

cvetnaS, права си, че вторият режим на Системата е по-либерален. Аз за себе си съм решила да се придържам към първия, докато не постигна целта си от 70-72 кг. После ще премина на втория, който да ми бъде като поддържащ килограмите. Но всеки познава себе си най-добре и което да избере, няма да сбърка.

Дезди, минус 3 е чудесен резултат! Щом през декември си го постигнала, януари ще ти е още по-успешен.

# 584
Момичета,къде мога да прочета вторият режим?

Общи условия

Активация на акаунт