Местене на дете в друг град и училище

• 3 143
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Авторе, адвокат ти трябва.
Ако жена ти е влюбена, като нищо ще помъкне детето със себе си и ще го принуди да преживява не само вашата раздяла, но и смяна на среда, приятели, училище. И на всичкото отгоре, и някакъв нов чичак ще се върти около него.

# 31
Елунария, за дете 2 клас е по добре да бъде с майка си, щом са решили да се разделят с бащата. Пък и нали другото остава при него. А и не се знае каква леля ще се върти около голямото.

# 32
Елунария, за дете 2 клас е по добре да бъде с майка си, щом са решили да се разделят с бащата. Пък и нали другото остава при него. А и не се знае каква леля ще се върти около голямото.

Кое го прави "по-добре", ако майката взима неадекватни решения?

# 33
  • Далечният изток
Искаш майката да тръгва към някъде си сама, без детето. А защо мислиш, че за детето ще е зле или проблемно да бъде с майка си в друг град?! Все пак е със собствената си майка. Тя безотговорна ли е, предполагаш, че няма да се грижи за детето ли?

# 34
  • София
Как точно с 11 часа на ден работа и без помощ ще успееш да се грижиш за 2 деца, едното дори на възраст, на която му трябва повече внимание?

# 35
Елунария, ти познаваш ли жената на Петър и от къде знаеш, че взима неадекватни решения? Според теб, е по адекватно да остави и двете деца при бащата ли?

# 36
Училищните власти не са разследващи. Ти също можеш да преместиш детето си, да. Дали е редно, сигурно не е и в другите държави може и да е решено по друг начин.
Може би биха звъннали на другия родител, ако този който идва да го мести не се е появявал никога и не го познават. (работила съм с няколко училища и по-точно децата учащи там и е имало подобни казуси, както и на мен са ми звъняли, когато бащата на детето ми нещо е искал, заявявал, прибирал го е, а те не са го виждали често и знаят, че го отглеждам аз).

# 37
Според мен е по-адекватно да не ходи да живее с непознати за детето мъже, докато то преживява раздялата на родителите си, и трябва да се справя с нова среда.
Не ми е нужно да я познавам, за да знам, че в тази ситуация мисли за себе си, а не за детето.

# 38
  • Далечният изток
Това щях да питам. От къде дойде това за неадекватните решения на майката?
Майката иска да се раздели с бащата и най-нормалното е да си тръгне заедно с децата. Доколкото разбрахме, едното е достатъчно голямо, може да е и пълнолетно, докато малкото ще си бъде с майка си, какъв е проблемът?!

# 39
Е, как откъде? Не ти ли звучи малко неадекватно да измъкне детето от вкъщи, да го заведе в друг град, в ново училище, нова среда, нов мъж, всичко това едновременно? В какво точно се изразява грижата й, ако детето ще преживява всичко това?
Това щях да питам. От къде дойде това за неадекватните решения на майката?
Майката иска да се раздели с бащата и най-нормалното е да си тръгне заедно с децата. Доколкото разбрахме, едното е достатъчно голямо, може да е и пълнолетно, докато малкото ще си бъде с майка си, какъв е проблемът?!

# 40
Ние няма как да знаем дали на твоята жена няма да и се разтурят нещата и да се откаже. Как да ти кажем дали наистина ще опита? Ако реши, ще може - отговорихме ти вече.

Тоест голямото е момиче и ще поеме битовизмите и отглеждането на по-малкото?

# 41
Няма какво да опитва да го мести. Хваща го и го мести. Още повече ако работи в града, явно ще живее и там - лесно ще си извади и настоящ адрес. Проблем до тук никакъв.
А голямото дете ще чисти и ще готви, много добре... Сигурно ще го превърнеш без време и в майка на малкото...
В момента си под стрес и действаш на инат.
Най-нормалното нещо е майката да се премести с детето си. + Това е твоята версия. Нейната може да е много по-различна... За раздялата защо и как.

# 42
Ние няма как да знаем дали на твоята жена няма да и се разтурят нещата и да се откаже. Как да ти кажем дали наистина ще опита? Ако реши, ще може - отговорихме ти вече.

Тоест голямото е момиче и ще поеме битовизмите и отглеждането на по-малкото?

Явно не се изразявам ясно.
Не знам дали майката ще направи това ,което казва , може само да говори ,но може и да действа .
Ако действа не знам дали няма да е късно за адвокат.  Ако не действа и активирам адвокат ей така, ще стресирам децата . Може би беше грешка тази тема. Писах в Гугъл и в този сайт ми излязоха само резултати ...

# 43
Никой няма да разбере, че си се консултирал с адвокат. Консултацията не е равнозначна на завеждане на дело.

# 44
Това е лично твое решение дали да се задействаш с адвокат. Ти знаеш какви са ви били отношенията и дали би го направила, жена ти е, познаваш я предполагам. Ние ти отговаряме това, което знаем - няма да има законови пречки да го направи, ако реши.
Можеш да се консултираш, за да знаеш какво да правиш. Аз предлагам да преспиш и да успокоиш топката, защото ми се струваш объркан.

Дописвам: Ако действа, няма да е късно да си потърсиш правата като родител.

Общи условия

Активация на акаунт