Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 24 511
  • 261
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Моето дете от след годината го мъкнем по разходки, понякога се е случвало да го носим /на Момчилова крепост например се сещам на прима виста в онази възраст/.

# 106
  • Стара Загора
Сиси, страхотни снимки и разходка!
Интересува ме малкият турист😍 В раница ли беше и ако да, каква? Ако не бъркам той от малък е в раница, нали?
Малкият турист се вози в самар по преходите. Бяхме взели и ергономичната раница, но в случая я използвахме само до касата на Мезешката гробница, тогава не пожела да стои в нея и вървеше с някой за ръчичка. Иначе е с нас по разходки и преходи от четири-петмесечен. Не мисля, че дете на 2-3 години може да ходи само по преходи.

Аз ли не можах да намеря информация за входна такса в официалния сайт на Вила Армира или го има някъде написано? Бях чела някъде като коментар колко е, но звъняхме и по телефона за да попитаме.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 14:54 от ❇Sisi_91❇

# 107
  • Пловдив
Ходят някои, на 3 години беше правихме Фотински водопади, на връщане чак се измори много и заспа на баща му на врата.
Тази година правихме Каньона на водопадите не му беше много ок, пак го носихме на моменти /на 4 и половина е вече/.
Но това са дълги преходи и няма как да не се измарят.

# 108
Здравейте. Копирам си поста от една друга тема, защото установих, че съм объркала темата.

Миналата година, благодарение на вас, успях да организирам прекрасна обиколка из Родопите и малко Рила. Сега ще ви помоля пак за малко идеи. Миналата година бяхме отседнали в Огняново и посетихме Лещен, Ковачевица, Хаджидимово, комплекса Градище и по пътя Рилския манастир, Рила фън парк и Стобските пирамиди, преди да се покатерим на Седемте рилски езера.

Тази година ми се иска да посетим Долен (беше ми в списъка миналата година, но не стигнахме) и да отидем още веднъж до Седемте рилски езера и до парка за мечки Белица. И чуденката ми е с какво мога да комбинирам Долен и къде бихме могли да отседнем за 3 нощувки в района. Иска ми се да има басейн с минерална вода, евентуално Банско, Баня, Разлог, но кое от трите? До час път в посока е приемливо. Ако пък знаете и хотел, приемащ кучета (малък 3-килограмов малтиец), сте съм ви още по-благодарна.

Ще се радвам на всякакви идеи и съвети, тъй като конкретен план нямам. Но искам да си довърша започнатото от миналата година с Долен. Рилските езера и мечките ще ги вместя на отиване/връщане. Мерси предварителнo.

# 109
Здравейте. Копирам си поста от една друга тема, защото установих, че съм объркала темата.

Миналата година, благодарение на вас, успях да организирам прекрасна обиколка из Родопите и малко Рила. Сега ще ви помоля пак за малко идеи. Миналата година бяхме отседнали в Огняново и посетихме Лещен, Ковачевица, Хаджидимово, комплекса Градище и по пътя Рилския манастир, Рила фън парк и Стобските пирамиди, преди да се покатерим на Седемте рилски езера.

Тази година ми се иска да посетим Долен (беше ми в списъка миналата година, но не стигнахме) и да отидем още веднъж до Седемте рилски езера и до парка за мечки Белица. И чуденката ми е с какво мога да комбинирам Долен и къде бихме могли да отседнем за 3 нощувки в района. Иска ми се да има басейн с минерална вода, евентуално Банско, Баня, Разлог, но кое от трите? До час път в посока е приемливо. Ако пък знаете и хотел, приемащ кучета (малък 3-килограмов малтиец), сте съм ви още по-благодарна.

Ще се радвам на всякакви идеи и съвети, тъй като конкретен план нямам. Но искам да си довърша започнатото от миналата година с Долен. Рилските езера и мечките ще ги вместя на отиване/връщане. Мерси предварителнo.
Басейни с минерална вода има само в село Баня. Иначе аз предпочитам Банско.

# 110
  • Велико Търново
Нединка, за настаняване мнение не мога да дам. Относно съчетаването наблизо е зоокът Дъбница, както и Никополис ад Нестум в Гърмен. И двете места според мен са точно за съчетаване, защото не изискват прекалено много време и не са нещо, без което не можеш, а да съчетаеш ако си в района.
От другата страна на Долен (ако Банско е изходна точка) е село Делчево, спряло и то във времето, много красиво, не пропускайте Шапковата механа. Пътят до него е красив, има места да отбиеш колата и да се наслаждаваш на панорама. Аз по скоро бих заложила на Делчево плюс Гоце Делчев по път (също много ни хареса градът, паркът) и после Долен. Имай предвид, че Долен е абсолютно автентично, нетуристическо място.

# 111
За настаняване в Банско, мога да препоръчам Гранд хотел Банско. Басейните бяха топли, а храната разкошна. Настаняват те и веднага може да ядеш. Много приятно се впечатлих, бяха супер любезни.

# 112
Благодаря ви, ще разгледам местата. А хотела ще го избираме според това дали приемат кучета. Бохема в Огняново беше идеален - басейн с минерална вода, приемат кучета и имаше стая за четирима души, която беше изключително просторна.

# 113
Може да проверите и Св.Иван Рилски. При последното ни посещение през априлската ваканция имаше гости с малки кученца. Изхранване и басейни също са на много добро ниво.

# 114
Давам един положителен отзив за "Главатарски хан" в Главатарци на язовир Кърджали. За мен това е най -романтичното място на което съм била последните години. Гледката е великолепна, напълни ми душата. Имат външен отопляем басейн и ставаше за къпане за началото май.
Ние бяхме в апарт хотела " Сезони", който е към "Главатарски хан" и е по-бюджетния вариант, но е точно пред язовира, бяхме с огромна тераса и през цялото денонощие се наслаждавах на язовира. Пред нас имаше рибарници и нощем е осветено.
Посетихме: 1 ден: Перперикон, каменните гъби.2 ден: Татул и Златоград. 3 ден: разходка с лодка по язовира и пещера Утробата. До пещерата се стига по доста стръмна пътека и останалите се отказаха, та отидох сама.
Има много приятен ресторант "Емона", който е бил действащ кораб, построен по инициатива на цар Борис и е единственият кораб, който е прекаран по сушата от Варна до Кърджали. Вписан е книгата на рекордите "Гинес".
Навсякъде сервират прясна риба от язовира. Препоръчвам и ресторанта на хотел "Моби Дик", който се намира под "Главатарски хан".

Нединка, за Добринище мога да препоръчам хотел "Орбел". Аз не съм го посещавала лично, но детето се върна от Зелено училище. Имат боулинг, въздушен хокей, правили са им дискотека ( от зеленото училище), посетили са паркът на танцуващите мечки, въжен парк, тип Коколандия в София, Рила фън парк, изкарали са си страхотно, има външен и вътрешен топъл минерален басейн.

# 115
Мерси за идеята за Добринище.

# 116
  • Plovdiv

Препоръчвам комплекс "Боже Име", в село Балдево е, веднага след Огняново. Имат си басейн с минерална вода, приемат кучета, много сме доволни. Също така сме изключително доволни и от хотел "Свети Георги", пак е в Балдево, имат и вътрешен и външен минерален басейн, но трябва да попитате кучета приемат ли.

# 117
  • Стара Загора
Здравейте, на 04 и 05.05.2025 бяхме за две нощувки във Велинград, хотел Аква Вива Спа. Препоръчвам го , лично ние отсядаме там за пети път. Топло, чисто, уютно, топла вода в басейна (сутрин 37 градуса, следобед 35,5 ). Работещи постоянно сауна и парна баня, вкусна храна. Освен обичайната разходка до ез. Клептуза, ходихме и до Пашови скали. До тях се стига от Юндола. Идвайки от Велинград , на разклона за Банско в ляво има огромна поляна. Минава се поляната, в края й има един параклис и от там за почва заградено стопанство (развъдник) за муфлони и прасета. Върви се покрай оградата в дясно . Времето е 40 минути в посока (общо 80 минути), стига се до малка беседка и там са самите скали. Гледката е прекрасна.

# 118
  • Пловдив
Другата седмица ще бъдем във Велинград и може и ние да се разходим до Пашови скали.
Маршрутът лесен ли е? Колата къде се оставя?

# 119
  • Пловдив
Лесен е, около 30 минути. колата оставяте някъде около центара на Юндола /пазарчето/, пътеката тръгва от там.

Общи условия

Активация на акаунт