Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 24 511
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
  • Асеновград
Някой с актуално инфо за пътя към Марциганица ? Имаше подобрения около хижата и казаха , че е плануван ремонт и от селото.
Не е оправян. Останало си е само план.

# 91
  • Пловдив
Не е толкова зле пътя, качвахме се няколко пъти през декември и януари. Лошото за зимните условия беше, че ако има някой льольо тръгнал с неподходящи гуми и става колона, докато избутат колата. До селото си е нормален асфалт.

# 92
  • Асеновград
Не твърдя ,че не може да се качи човек. Въпроса беше дали е оправен пътя. А той не е пипнат от много години и става все по зле. И също така след Орешец от разклона нагоре, почти не се чисти до Добростан, а нагоре пък съвсем.
Ако собствениците на хотела искат посетители, трябва да се погрижат пътя да се почиства редовно минимум, и да задействат Общината да търси начин да се оправи пътя и разшири.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 08:48 от Panayotu

# 93
  • Пловдив
Хотелът има достатъчно поситители, пътят изобщо не е фактор, за желаещите да се качат, при все че този път е сравнително приличен.

# 94
Хотелът има достатъчно поситители, пътят изобщо не е фактор, за желаещите да се качат, при все че този път е сравнително приличен.
Ние сме с ниска кола и доколкото разбрах от други постове , пътя не е удачен за нас. Иначе желание има…

# 95
  • Пловдив
Едните хора, които се качваха с нас зимата бяха с Хонда Акорд /с вериги в онзи момент/, но си се качиха до хижата без проблем.

За мен специално в зимни условия, водещ е шофьорът, след това гуми и всичко останало. Мъжът ми примерно е много по-адекватен от мен, ако колата поднесе на лед, забоксува и т.н., при все, че нон-стоп шофирам, включително и в зимни условия, и по непознати за мен маршрути.

# 96
Честно казано не знам къде ще отседнем. Това щеше да е другият ми въпрос. Къде ще е най - удобно да бъде изходната ни точка? Самия град или някое от селата наоколо? Не търсим лукс, просто чиста тройна стая.
къщи за гости в Горни воден.Селото е високо ище ви хареса природата.

# 97
  • Пловдив
Предложение за нощувка с вкусна вечеря и чудна гледка диря Simple Smile нейде около смолянските езера, Момчиловци.

# 98
Здравейте, ще отседнем в Сърница 5 нощувки, началото на май.Не сме били досега в Родопите, иска ми се да посетим пещерите, Орлово око, екопътеките около Сърница , както и Струилица-Калето.От Сърница до пещерите пътува ли се много, на   мапса го дават около час път, ама завои, тесни пътища?Мисля единия ден да Ягодинската пещера и Орлово око, а другия Дяволското гърло и триградското ждрело.По колко обекта е възможно да се посетят, без да се отрепваме от път Simple Smile

# 99
В ждрелата (след Тешел) е еднолентов път с много завои (отбивате на места като идват насреща автомобили). Другото е обикновен планински път.
Много е красиво по пътя, само да не се панирате лесно Simple Smile
Може да се разходите и по Дяволската екопътека, от Борино.
Сърница е малко по-отдалечено, аз бих спал направо в Ягодина или Триград, но не  мисля, че е много път.

# 100
Около вила Армира има ли други интересни места за посещение ? Също бих помолила за места за спане.

# 101
  • Стара Загора
Преди около две седмици бяхме в района на Свиленград и Ивайловград, нощувахме в Ивайловград (мога да дам отзиви за къщата за гости, в която бяхме отседнали). На Вила Армира не ходихме (бях потресена от входната такса), но пък три дни пообиколихме в района с един малък турист на година и три месеца.  В Свиленград видяхме моста на Мустафа паша, ядохме Свиленградско малеби, посетихме Мезешката гробница и крепост Мезек (Неутзикон), качихме се до врух Шейновец, посетихме Глухите камъни, в Ивайловград се качихме до кръста над града, отидохме до Атеренски мост, направихме прехд до крепост Лютица, посетихме село Долно Луково и 200 годишната църква там, посетихме единственото албанско село в България, видяхме меандрите на Арда и местност Кован кая, отидохме до кромлех при село Долни Главанак. В Ивайловград има музей и къщи музеи.  

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 13:32 от ❇Sisi_91❇

# 102
  • Велико Търново
Сиси, страхотни снимки и разходка!
Интересува ме малкият турист😍 В раница ли беше и ако да, каква? Ако не бъркам той от малък е в раница, нали?
Нашата туристка е на 1.5, с доста километри зад гърба си като пътуване, но не и по пешеходни преходи. Не е носена в раница. Обмислям да вземем подходяща за преходи.

Също да питам останалите, които имате опит- на каква възраст според вас детето може да ходи самО на кратки преходи? (Тя ходи от 5м и е супер стабилна и активна).

Нямам търпение вече да тръгваме нанякъде 😋

# 103
Вила Армира е много красива. Колко е станала входната такса?

# 104
  • Варна
Вила Армира е много красива. Колко е станала входната такса?
Работно време:
от 09:00 ч. - 18:00 ч. без почивен ден
Входни такси:
ПЪЛЕН ПАКЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ Посещение на Вила "Армира"с включена беседа, панорамна кула, интерактивен център и стопанска част  :  25.00 лв.
ГРУПА НАД 20 ЧОВЕКА: 20% отстъпка от общата цена при организирани туроператорски посещения
Лица от 7-18 години: 10.00лв.
ПЕНСИОНЕРИ: 10.00лв.
ЛИЦА С РЕШЕНИЕ НА ТЕЛК Необходимо е представяне на документ
ДЕЦА до 7 години: БЕЗПЛАТНО

Общи условия

Активация на акаунт