Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 24 510
  • 261
  •   1
Отговори
# 75
Ние ходим през летните месеци в Родопите, защото там заради надморската височина е много по - прохладно.. В Пампорово сме били в различни хотели, но най- много ни хареса в комплекс Неро, през  2022 г. е открит и всичко е все още ново. Бяхме в апартамент с 2 спални, имаше включена закуска, има и плувен басейн.

# 76
В търсене съм на фамилна къща под наем със собствен минерален / топъл външен басейн под наем за началото на месец май.
Първоначално търсех ОИ спа хотел, но след прочетеното мисля че къща със собствен басейн ще е по - уютно за нас.
Благодаря!

# 77
Какво да посетим и видим около Пампорово през зимата ?
Невястата, Ухловица, Мадан, Широка лъка, Кръстова гора, Чудните мостове, Смолянски езера, Планетариум, Музей на Родопския карст - вече посетихме.
Планувани - Ферма Санта Клаус, Агушеви конаци, Исторически музей  и Архитектурен Възрожденски комплекс Смолян, Музей на зимния спорт Чепеларе, Музей на магията Момчиловци, Музей на гайдата Стойките, Златоград, хижа „Момчил юнак“.
Препоръки за пропуски и за места за хапване ?
Удачно ли е в зимни условия Пътеката за Орфееви скали или Момчиловата крепост?
Благодаря !

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 13:04 от donatellla

# 78
  • Пловдив
За Орфеевите скали не вярвам да има проблем, но Момчилова крепост не бих си я причинила при сняг.

# 79
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Трябва да планирам лятната почивка от сега заради отпуската на ММ. Ще бъде на море в Ахтопол и преди това ми се иска да разгледаме района на Асеновград.
Първия ден (тръгваме от Централна северна България) вероятно обиколим забележителностите в самия град. Последния ден ще тръгнем рано за морето. Ще имаме три пълни дни за разходка. Набелязала съм Сливодолското падало, Белинташ и Добростански бисер. Какво още си заслужава да се види и как да съчетаем забележителностите?

# 80
  • Асеновград
Здравейте. Трябва да планирам лятната почивка от сега заради отпуската на ММ. Ще бъде на море в Ахтопол и преди това ми се иска да разгледаме района на Асеновград.
Първия ден (тръгваме от Централна северна България) вероятно обиколим забележителностите в самия град. Последния ден ще тръгнем рано за морето. Ще имаме три пълни дни за разходка. Набелязала съм Сливодолското падало, Белинташ и Добростански бисер. Какво още си заслужава да се види и как да съчетаем забележителностите?
Къде ще отседнете? На база къде ще отседнете, ще си планирате и забележителностите. За Добростански бисер се свържете с ОП Туризъм, за да сте сигурни,че ще има човек да отвори. Белинташ или сутринта или късно следобед, да не в жегата. Сливовдолското падало по всяко време, там е сенчесто. Манастирите около града си струват., Асеновата крепост. Двата музея, Палеонтологичен и Археологически.

# 81
  • Пловдив
Може също и Бачковските водопади и нагоре по пътеката до пещерата и параклиса да се разходите.
Араповски манастир, Кукленски манастир и Горноводенски манастир също са близо до Асеновград.

# 82
  • Някъде по Дунава
Честно казано не знам къде ще отседнем. Това щеше да е другият ми въпрос. Къде ще е най - удобно да бъде изходната ни точка? Самия град или някое от селата наоколо? Не търсим лукс, просто чиста тройна стая.

# 83
  • Пловдив
Според мен да се нощува в Асеновград би било най-добре. Ден за Белинташ и т.н., ден за водопадите и района на Бачково и ден за манастирите, които съм посочила.

# 84
  • Някъде по Дунава
Благодаря за помощта Blush Ще споделя впечатленията си, когато осъществя пътуването.

# 85
  • Асеновград
Честно казано не знам къде ще отседнем. Това щеше да е другият ми въпрос. Къде ще е най - удобно да бъде изходната ни точка? Самия град или някое от селата наоколо? Не търсим лукс, просто чиста тройна стая.
К-с Магията на Родопите Бачково. В Асеновград също има доста хотели.
Комплекс Диана с.Червен също е добър избор като местоположение.
Добростански Бисер и Белинташ са ден ,че и ще остане време. Бачковския манастир и Сливовдолско падало също няма да отнемат ден, с изходна точка района на Асеновград. До Мулдавския манастир пътя в момента се асфалтира. Араповския манастир, може да се включи в деня за Белинташ, по прекия път, Мулдава-Стоево - Златовръх.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 13:26 от Panayotu

# 86
  • Пловдив
Само да кажа, че лятото водопадите вероятно ще са безводна.

# 87
Аз в този район съм си набелязала Червена църква до Перущица и водопад Лястовичи вир.
Може да изкачите връх Кутра до Асеновград. Малко след Асеновата крепост паркирахме колата на една отбивка и продължихме пеша да вървим около 10-15 мин. За върха има и друг маршрут, който започва от самия град.

# 88
  • Пловдив

На Сливодолското падало, съм ходила през 2013г. /края на август или началото на септември/. Беше супер жега, бях със сандали, потник и къси шорти.

# 89
Някой с актуално инфо за пътя към Марциганица ? Имаше подобрения около хижата и казаха , че е плануван ремонт и от селото.

Общи условия

Активация на акаунт