Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 24 550
  • 261
  •   1
Отговори
# 135
И на Кошница сме били, и на алпийската люлка, и в Надарска. В Смилян не помня къде ядохме, защото бяхме организирана група, ама беше много вкусно. Ще разгледам Мурсалица и Белвю - лукс не ми трябва, да е чисто и да има вечеря на бюфет, че синът ми е сложен с яденето. И басейн, за да има с какво да се занимава през малкото време, през което ще бъдем в хотела, а не да цъка щуротии на таблета и конзолата.

# 136
Nedinka то басейните  планинските хотели са с размер на локва - ама те имат друго предназначение.Ако искате планински хотел с хубав басейн - напр. Баня, Добринище, Чифлик - те са планински хотели с минерална вода - но още веднъж те пък са със съвсем друго предназначение .Направо ме учудвате с организирната група- аз от 15-20 год където и да ходя винаги е самоорганизирано (вчера се  върнах от Тоскана Италия  и пак самоорганизирано  ), защото  групово винаги се ходи на по -малко места и винаги на аламинут (организираните ми почивки са веднъж до Пампорово -тотално разочарование от хотела и прибиране в 12,30 посреднощ, което не е моето и в Турция - там пък директно отпадна един обект, та после сама се организирах и ходих ) . Аз страшно харесвам Родопите - живея на 300км от тях но поне 2 пъти годишно съм там и общо взето отсядаме в Пампорово, Доспат/Девин, Велинград, Кърджали- където хем ще имате някакви удобства, хем ще сте близо до забележителностите. Посочените от мен хотели както писах, да поовехтели са,  но чисти , имат и вечеря - последно бях миналия август в Мурсалица.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 16:16 от tky

# 137
На скоро и ние бяхме в района на Пампорово и посетихме същите места. Обсерваторията в Рожен за дете според мен е скучна , голяма част от нещата даже няма да ги разбере. Екопътеките в района са прекрасни - Невястата, орфееви скали, смолянските езера, каньона на водопадите. Ние бяхме отседнали в село Стойките, в много хубав апартамент с хубава гледка. Широка лъка също много ни хареса. Имаше едно кафене с с страхотни десерти. Района е толкова красив и живописен , че където и да иде човек ще му хареса. До Кулата Снежанка ние се качихме с кола . Не знам ли на дали ще работи авгус.

# 138
Nedinka то планинските хотели са с размер на локва - ама те имат друго предназначение.Ако искате планински хотел с хубав басейн - напр. Баня, Добринище, Чифлик - те са планински хотели с минерална вода - но още веднъж те пък са със съвсем друго предназначение .Направо ме учудвате с организирната група- аз от 15-20 год където и да ходя винаги е самоорганизирано (вчера се  върнах от Тоскана Италия  и пак самоорганизирано  ), защото  групово винаги се ходи на по -малко места и винаги на аламинут (организираните ми почивки са веднъж до Пампорово -тотално разочарование от хотела и прибиране в 12,30 посреднощ, което не е моето и в Турция - там пък директно отпадна един обект, та после сама се организирах и ходих ) . Аз страшно харесвам Родопите - живея на 300км от тях но поне 2 пъти годишно съм там и общо взето отсядаме в Пампорово, Доспат/Девин, Велинград, Кърджали- където хем ще имате някакви удобства, хем ще сте близо до забележителностите. Посочените от мен хотели както писах, да поовехтели са,  но чисти , имат и вечеря - последно бях миналия август в Мурсалица.

И ние ходим сами навсякъде - обикновено в състав баба, дете, аз и куче (които са адски сложни за организиране, особено бабата), но това преди три години ходихме на организирана планинска почивка с Бюро за приключения и пътувания ‘Пълдин’ и техен водач и посетихме всичко, което тук беше предложено + още няколко неща. Бяхме около 20 човека група, от които едно почти бебе, 6-7 деца и едно куче. Запознахме се със страхотни хора. Водачът ни, родом от Могилица, също беше много сърцат човек. Изобщо препоръчвам с две ръце. Покрай това ходене и аз, и синът се запалихме по Родопите и сега за четвърта година ще ходим. Няколко приятелки ходиха пак на същата почивка по моя препоръка и останаха много доволни.

Разгледах Мурсалица, много добре изглежда

# 139
  • Асеновград
Преди две седмици младежа беше с мен в Планетариума в Смолян, не остана възхитен. Преди години беше атракция, сега в по големите градове има такива зали и ако е ходил там, няма да му е интересно. В Пловдив в Природонаучния музей на мен прожекцията ми беше доста по интересна. Обърнах внимание,че от публиката възрастните бяха по впечатлени от децата и младежите по време на прожекцията.
Преди години съм ходила на нощно посещение в обсерваторията на Рожен, уникално преживяване.

# 140
Ходили сме в кралската обсерватория и планетариум в Гринуич и то сравнително скоро, преди година. Но видях, че в планетариума в Смолян има филми на английски. А и така и така ще се разходим до града да го разгледаме. Мерси за инфо-то за Природонаучния музей в Пловдив - колебая се дали да посетим града, докато сме в Хисаря.

Мисля, че в Рожен в момента няма нощни посещения - нещо такова ми се мярна на сайта им. Като ви чета, май ще пропуснем обсерваторията.

# 141
Няма нощни посещения за номента, и аз това видях.
аШирока лъка също много ни хареса. Имаше едно кафене с с страхотни десерти.
Може ли да споделите кое е заведението?

# 142
Няма нощни посещения за номента, и аз това видях.
аШирока лъка също много ни хареса. Имаше едно кафене с с страхотни десерти.
Може ли да споделите кое е заведението?
За съжаление забравих името. Беше Арт кафе …. . То изглежда малко и невзрачно, но беше много интересно . До него има магазин за сувенири и магазинчета и хранителен магазин. Според мен ще го откриете лесно, там всичко е на близо.

# 143
Благодаря!

# 144
По надписа на салфетките трябва да е Арт Кафе "Дюкянь"

# 145
Здравейте на всички.
Искам да организирам семейна почивка за 1 или 2 нощувки в Родопите. Аз лично за първи път ще ходя там като възрастен човек. Идеята ми беше да тръгнем от София, през Пловдив към Смолян, да посетим Обсерваторията на в. Рожен и някоя пещера в района. Като малка съм посещавала планетариума в Смолян, Обсерваторията на в. Рожен, Асеновата крепост и бях много впечатлена. От предишни коментари виждам, че май в момента не се харесват. Ще пътуваме 7 възрастни с 2 деца на 5 г. и едно бебе.
В тази връзка моля за препоръки за маршрут, които да се хареса и на децата и на нас; места за настаняване (не държа на супер лукс, а по-скоро на нещо чисто, спретнато и спокойно) и места за хранене (държа на хубава и прясна храна, най-вече заради децата). Обичаме да пробваме местни специалитети.
Благодаря предварително на отзовалите се 🙂
П.п. предпочитам маршрути с не много голямо разстояние между обектите, за да не се изморяват много децата от пътя, а и за да не отиде цялата екскурзия  в път.

# 146
Здравейте на всички.
Искам да организирам семейна почивка за 1 или 2 нощувки в Родопите. Аз лично за първи път ще ходя там като възрастен човек. Идеята ми беше да тръгнем от София, през Пловдив към Смолян, да посетим Обсерваторията на в. Рожен и някоя пещера в района. Като малка съм посещавала планетариума в Смолян, Обсерваторията на в. Рожен, Асеновата крепост и бях много впечатлена. От предишни коментари виждам, че май в момента не се харесват. Ще пътуваме 7 възрастни с 2 деца на 5 г. и едно бебе.
В тази връзка моля за препоръки за маршрут, които да се хареса и на децата и на нас; места за настаняване (не държа на супер лукс, а по-скоро на нещо чисто, спретнато и спокойно) и места за хранене (държа на хубава и прясна храна, най-вече заради децата). Обичаме да пробваме местни специалитети.
Благодаря предварително на отзовалите се 🙂
П.п. предпочитам маршрути с не много голямо разстояние между обектите, за да не се изморяват много децата от пътя, а и за да не отиде цялата екскурзия  в път.
В близост до обсерваторията в Рожен мога да препоръчам Санта Краус БГ - за децата е страхотно , има много вкусни бургери, могат да се хранят и животните срещу заплащане.
Асенова крепост и Бачковски манастир за нас бяха интересни и за детето също - на 5г.
Ние в смолян посетихме екопътека Смолянски езера и също ни хареса.

# 147
Аз препоръчвам да посетите музея на Ненчо Илчев в село Момчиловци.

# 148
  • Пловдив
Някой да е отсядал в хотел-ресторант Българче, Смолян?

# 149
  • Русе
Може ли препоръка за хотел в района на Чепеларе и Смолян ,може и къща с опция закуска и вечеря?

Общи условия

Активация на акаунт