Косопад - тема 26

• 58 107
  • 824
  •   1
Отговори
# 330
Въпрос към тези от вас, които използват стимуланта на Икаров. За колко време горе-долу стига една опаковка (100 мл)?🤔
Дъщеря ми, този месец става на 13 г, "цъфна" с нисък феритин- 16,6 (назначих и' го аз, разбира се, желязо и хемоглобин са в норма). С много дълга коса е и с косопад от няколко месеца /заради дългите косми косопадът изглежда още по-зле/.🙄 Проблемът сега ще е как да вдигнем феритина, че тя не пие нищо в таблетна форма, капсули също. Та остават капки, сиропи, спрейчета (не съм открила досега такива с прилична доза желязо като за дефицит) или дъвчащи таблетки.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 22:03 от dolce miele

# 331
A стрита таблетка в някаква храна?

# 332
Въпрос към тези от вас, които използват стимуланта на Икаров. За колко време горе-долу стига една опаковка (100 мл)?🤔
Дъщеря ми, този месец става на 13 г, "цъфна" с нисък феритин- 16,6 (назначих и' го аз, разбира се, желязо и хемоглобин са в норма). С много дълга коса е и с косопад от няколко месеца /заради дългите косми косопадът изглежда още по-зле/.🙄 Проблемът сега ще е как да вдигнем феритина, пе тя не пие нищо в таблетка форма, капсули също. Та остават капки, сиропи, спрейчета (не съм открила досега такива с прилична доза желязо като за дефицит) или дъвчащи таблетки.
.

# 333
ДХЗ, не съм стривала таблетка (примерно при мен само от Сорбифер имаше добър ефект за феритина, но пък той е с удължено освобождаване, та стрит вероятно ще е с по-висока концентрация). Засега се насочвам към капки и дъвчащи таблетки, че ми се струва, че най-лесно ще склони (тя е доста капризна, ако таблетката е с изразен вкус, няма да вкуси храната). А и повечето сиропи стигат за малко време. Ще се опитам да включа в менюто и' и повече месо, червено цвекло.
Със спрея с вит. Д протестираше, че е ментов, но косопадът и' подейства отрезвяващо и вече сама си го впръсква (по това време миналата година беше с вит. Д 5).
bata, знам за този спрей, но по спомен дозата на желязото в него не е достатъчно висока за повишаване на много нисък феритин (аз успях да вдигна феритина с 300 мг Сорбифер дневно, всичко друго го държеше под 20).

# 334
Дъщеря ми, този месец става на 13 г, "цъфна" с нисък феритин- 16,6 (назначих и' го аз, разбира се, желязо и хемоглобин са в норма). С много дълга коса е и с косопад от няколко месеца /заради дългите косми косопадът изглежда още по-зле/.🙄 Проблемът сега ще е как да вдигнем феритина, че тя не пие нищо в таблетна форма, капсули също. Та остават капки, сиропи, спрейчета (не съм открила досега такива с прилична доза желязо като за дефицит) или дъвчащи таблетки.
Ами аз си го ползвам преди всяко къпане, тоест 1-2 пъти седмично, стига ми за няколко месеца.

# 335
Азара, какъв е резултатът от ползването на стимуланта?

# 336
Относно косопад някой с мнение за Парусан ? - за спрея, маската ,тоник ,пяна питам . 
Ползвала съм Парусан шампоан, маска и таблетките им за косопад. Не бях очарована. Маската не става. Шампоанът ми изсушава много косата. Иначе е хубав, икономичен, но има нещо в миризмата му, което не ми харесва. Предпочитам Ревалид, но той е по-скъп.

# 337
чете се съдържанието...ако пише,че има содиум лаурил сулфат, си е маркетингова заблуда
Има едно приложение INCI Beauty, с което като се сканира баркода, веднага се виждат съставките и кое е вредно, кое е безвредно. Може да се прилага към шампоани, кремове, пасти за зъби, сапуни.... Правя го още в магазина и резултатът е потресаващ! Скъпи продукти, включително бебешки имат вредни съставки, а някои евтини неща нямат. Изумих се, например, че долнопробен сапун от 80 ст.нямаше нито една опасна съставка и няколко натурални, а скъпите по 2 вредни и почти никакви натурални. Разбира се, най-класната и скъпа козметика няма вредни.

# 338
Това приложение, докато го имах, доста подвеждащо правеше анализ, сега не знам.Правила съм тест, четейки съставките, които дава като опасни и болшинството не отговаряха.

# 339
Азара, какъв е резултатът от ползването на стимуланта?
Аз от години си правя само маски с масла, по-здрава, расте добре, не цъфти толкова.  Не гарантирам за уау растеж, моята си расте бързо по принцип.

# 340
Азара, а удобна ли е опаковката за използване?
Колко често използвате дълбокопочистващ шампоан?

# 341
Азара, а удобна ли е опаковката за използване?
Колко често използвате дълбокопочистващ шампоан?
Обикновена бутилка със накрайник спрей, като дезодорант. Това е последният стимулант, който съм взела, преди опаковката беше с дупчица просто отгоре. Не ползвам дълбокопочистващ шампоан, моят измива достатъчно добре дори и маслата както си го ползвам обикновено ( аз слагам два пъти шампоан).

# 342
Благодаря! Като консистенция много ли е мазно?
И аз слагам два пъти шампоан.

# 343
Ползвам 2 пъти месечно ДПШ, преди боя задължително.

# 344
Благодаря! Като консистенция много ли е мазно?
И аз слагам два пъти шампоан.
Ми, масла. Не знам как да ти кажа. По-течно е от рициново масло, нещо като разтопено кокосово. А иначе слагам два пъти шампоан, но самият той измива много добре, дори с първото слагане, но просто за сигурност, че всичко се е отмило ползвам втори път по малко шампоан.

Общи условия

Активация на акаунт