Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 555
  • 235
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Е тя трябва да е много тъпа, ако не си е отделила някой лев настрани.

# 121
Е тя трябва да е много тъпа, ако не си е отделила някой лев настрани.

😂 С отделяне на някой лев не става. Къде ще стигне?.. до градския транспорт.
Въпросът е легално да се възползва от постигнатото по време на брака. Колкото и да е болен, той би трябвало да знае, че децата имат нужда и от пътуване, и от харчене, от опознаване на света.
Ако й тежи липсата на пътуване де. Но на нея мисля, че й тежат много неща.

# 122
  • Пловдив
Била съм и от двете страни. И болен, и болногледач. Във всеки случай, когато положението е толкова сериозно, за мен е неприемливо някой да мрънка за нещо толкова маловажно като някаква си екскурзия. И преди някой да е изтъкнал, че мъжът тормози семейството като държи да "контролира" менюто, честно е да отбележим, че това е едно от малкото останали му неща, които може да определя. Когато се случват неща извън твоя контрол, които пряко те засягат, а ти никак не можеш да им въздействаш, естествено започваш да се чувстваш безпомощен. И се хващаш за нещо, което може да е съвсем дребно, но знаеш със сигурност, че зависи от теб и там се чувстваш полезен и значим. Който не го е изпитал лично, едва ли ще го разбере.
Да, ама изглежда състоянието е хронично и докато на него екскурзията му е маловажна, за останалите животът си върви и годините минават. И все няма екскурзии, излизане, и все се ядат моркови под брой.

# 123
Да оставим настрана екскурзиите и морковите. Тя пише, че и двамата обичат да се налагат. Защо е избрала точно този мъж и защо стои с него години, след като съвместният им живот не е никак лесен? Както някой вече писа, може би на нея всъщност й харесва тази динамика в отношенията на постоянни кавги и сдобрявания. Има си хора, на които им е скучно, ако няма драма.

# 124
Отчитайте и това, че тя го идеализира и му намира невидими за останалите плюсове.
Но не са само двамата, имат и малко дете, за което трябва да помислят как му се отразява тази семейна атмосфера на скандали за половината морков и всичко останало.

# 125
Отчитайте и това, че тя го идеализира и му намира невидими за останалите плюсове.

Да, и какво от това?

# 126
Не сте ли чували, че има хора, които се развеждат защото след време започват да се дразнят от всичко у партньора, дори от незначителни неща. Например кой как борави с пастата за зъби - единият натиска винаги по средата на тубичката, другият - винаги отдолу нагоре. Първият се чувства подтиснат да го командват за такива несериозни неща, а вторият вижда тубичката като "грозно натисната смачкана жаба" 😂
Истински случай, разказан ми от приятелка адвокатка. 1/6 морковът може да е нещо такова, спорът с готвачката да е преувеличен (ако напр. е новопостъпила и не е разбрала значението на количествата при неговата диета.)
Така или иначе двама интелигентни, обичащи се и търсещи решение на проблемите си хора едва ли изпадат в абсурда на тази двойка. Нещата там са тръгнали може би с погрешния крак още от началото на брака. Финансовата неравнопоставеност също утежнява позицията на единия. Отделно идва и болестта, но не мисля, че тя е тази, която прави положението нетърпимо, а по-скоро първите две.

# 127
Да си хване авторката един млад любовник. Ни моркови ще я вълнуват, ни толкова екскурзии, ни болен съквартирант.
Хем ще си търпи положението вкъщи “по-леко”, хем пред хората ще са идеалното семейство, хем ще разпуска поне от време на време.
То от толкова защита и борене за тази връзка - аз друг вариант не виждам.

# 128
Според мен проблемът идва от това, че той не работи. Съответно иска да оказва пълен контрол, защото няма нищо друго, което да управлява и контролира по някакъв начин. Ако имаше работа, щеше там да упражнява властта си по някакъв начин и вкъщи после да е айляк както казвам аз... Моят съвет е да му намерите ако не работа, то поне някакво начинание/хоби извън домашната атмосфера.

# 129
Тя над неговите действия няма никаква власт. Той,  ако не иска - какво хоби да му намери?
Единственият вариант е тя да си намери отдушник за кавгите и сръдните. Най-вероятно също под контрол.

# 130
Аз мога да разбера той защо се пази. Но пък на негово място, ако виждам, че на нея ѝ се ходи, ще ѝ предложа да върви с приятелка. Всеки за себе си е прав, а тя на почивка няма да има нужда от мрънкащ мъж. И без това той се оправя с домакинството. Да си седи дома и да си...домошари.
 Също не разбрах защо и детето се подлага на толкова стриктен режим, та 1/4 морков повече или по-малко да е от такова значение.

# 131
Аз реших в началото, че детето е 15- годишно момче и може би спортист, та затова е драма с моркова, то било на 3.
Предната тема също изчетох по диагонал, за такъв мъж и пръста не бих мръднала, камо ли да му се превръщам в заложница на егоизма.

# 132
Отделно мисля, че освен болестта, която го спъва и изнервя, на този мъж му е изклкючително скучно. Затова и измислените морковени драми. Трябва спешно да си намери хоби или да пропише пак.

# 133
Който не е бил сериозно болен или не е имал такъв член на семейството, трудно ще разбере мъжа. Аз му съчувствам. Здрав човек не може да разбере как болестта променя болния. Може да те докара до състояние, в което сам себе си не харесваш, и въпреки това се чувстваш безсилен да го промениш. А тя реве, че й се пътува. Съжалявам. Може да е грубо, обаче на мястото на мъжа не би ми пукало за тъпите екскурзии.

# 134
Е, хайде. Човекът е с лаймска болест. Има сигурно кризи, но в повечето време не си на легло.
С хронична болест съм от 11 години. Поддържам си състоянието, ходя на работа, грижа се за семейството и сама си слагам морковите в супата. А и веднъж годишно си правя екскурзии със самолет.

Общи условия

Активация на акаунт