Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 150
  • 235
  •   1
Отговори
# 225
Как точно възпитават като мъж това голямо вече, 15 годишно момче , при положение, че бащата брои хапките му? За мен нещата са много притеснителни в това семейство. Поведението на мъжа е оправдавано и наричано ''труден, неотстъпчив характер'', но в същото време жената и момчето са заложници на прищевките му - ядат неща по грамаж, други избягват, не ходят на екскурзии и не излизат, защото той не искал...Дано детето не отключи някакво психично заболяване от този контрол. А и бащата е чудесен пример за подражание на подрастващия!
Този мъж е насилник, класически насилник, пък госпожата нека вярва в любовта и в светулките в лятна лунна нощ.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 17:42 от Карла_Карла

# 226
  • Лавал-Пловдив
Как точно възпитават като мъж това голямо вече, 15 годишно момче , при положение, че бащата брои хапките му?
Детето е на 4.

# 227
Авторке, предполагам, че когато той е ръководел бизнеса е бил по-мек вкъщи, а там се е проявявала контролиращата му страна? Според мен адски му липсва ръководната роля, не може да се примири, не се чувства мъж и го е пренесъл в домашен контрол, който обаче е вреден за вас и с годините ще стане вреден за детето.
Аз съм на мнение, че винаги има начин, ако и двамата искат да си запазят семейството. Ти го познаваш най-добре, поговорете и потърсете нещо друго, с което да се занимава и контролира. Тогава може и да се успокоят нещата вкъщи.

# 228
Употребата на хранителни добавки следва да се разглежда комплексно, защото имат положителни и недотам страни. Все пак, силата им е в превенцията и профилактиката, какво толкоз странно има? Да не говорим, че в масовия случай, човек се сеща, като се обърне колата.
Кой накъде избил - към езотерика или друго, изобщо не намирам нищо чудно в динамиката на тези процеси.
Ако това с добавките е към мен, не го споменах с лошо, напротив. Правя аналогия със здравословния начин на живот, който започва да води съпругът.

# 229
Коментарът за добавките е към мен. Имах предвид залитане в тази насока, когато виждаш 20-30+ пликчета и шишенца. Без да съм се задълбочавала - протеин на прах /за да прави мускули/, колаген /за ставите/, за подсилване на вените, за потискане на апетита и отслабване, Mg /срещу крампи/, селен, цинк, всякакви витамини, за регулиране на кръвното /в добавка към лекарствата, които взема /, всякакви продукти на база алое, пробиотици и симбиотици за храносмилането и т.н.т.Ами не мисля, че човек, който има възможност да се храни разнообразно се нуждае от един куп прахчета и таблетки. С което не искам да кажа, че ги отричам и че и аз не вземам някои, за да компенсирам доказани дефицити.
А вторачването в тази насока, отделянето на голям финансов, времеви  и интелектуален ресурс определено не минава без последствия за околните.

# 230
Храненето отдавна не може да попълни и балансира нуждите на организма. Без суплементация трудно постигаме резултати във фармакотерапията, профилактиката и превенцията. Хората се ориентираха към добавките, защото им омръзна да пият по две рецепти медикаменти без съществен резултат. Обаче. Изпаднаха в другата крайност - монодобавки с шепите. У нас много малко лекари имат идея как се подбират и съчетават хранителните добавки така, че да се получи синергия и дългосрочен резултат. Не са виновни пациентите!

# 231
Брои морковите на дете на 15 години .....WTF?!?

# 232

Хора, четете темите, преди да пишете. Детето е малко, на 3-4 години.
Мъжът има заболяване, от което идват мозъчни и неврологични последствия. Заради това заболяване трябва да прави непрекъснато диета (което не оправдава, но обяснява безизходицата му).

# 233
Ами то и аз се подлагам на специален режим, но не карам семейството ми да го спазва. Аз и да ги накарам и да спра да готвя отделно за тях, пак не мога насила да ги накарам.

# 234

Хора, четете темите, преди да пишете. Детето е малко, на 3-4 години.

Сори,сори ...не го пише в началото и се подведох по други постове ...сега го виждам това ,а също ,че е "разглезено" ,не социално ,обсебено от баща си ...явно не ходи да детска, градина ,което е дори по-лошо от 15 годишни дете с оформен характер ...има мегдан да се моделира психопатски с това мерене на порции в пълна изолация.  3-4 годишно трябва да се е родило по ковида или малко преди това когато мистър Драма не е излизал от къщи ...
Между другото майка ми е с лаймска и никога не и е хрумвало да спре работа или да става вегетарианка ...напротив казаха и да си държи на качествен  протеин и да спазва средиземноморска диета....
Изобщо каква в идеята с това оттегляне от активен живот и работата на тази възраст ,според мен се фиксира прекалено върху болестта си и е развил някакви неврози ,пък може и преди да си е бил  такъв наставник и киселяк и сега да се  е обострил.

# 235
Здрав човек да го затвориш в къщи ,ще се разболее.
Голкото дете! Дано майката прояви разум и го изпрати на градина,където да общува с деца и с други възрастни освен с бащата.

Общи условия

Активация на акаунт