Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 177
  • 235
  •   1
Отговори
# 210
Ами няма как да стане  bell_87, в началото е искрено и с желание, после омръзва и го правят по задължение. По-често е при мъжете, само няколко месеца до година след като жената се спомине и са с нова. Виж жените си остават по-често сами, по-лесно им е, нямат нужда от нов да го обгрижват. Така , че да не се глезим повече от нужното, най-добре на крак в моментите, когато може.

# 211
Абсурдно е изискването здрави хора, а и детето най-вече, да са принудени да спазват вегетарианска диета. За кафето и виното даже няма да отварям дума.

# 212
Съчувствие и разбиране не е едно и също. Второто е обективност. Ако разпъна емоционалните карти от практиката, набърже ще решите, че не е нужно да съчувствате😀

# 213
Съчувствие и разбиране не е едно и също. Второто е обективност.
Съгласна съм, че не е едно и също, както и че обективност се постига трудно.

# 214
  • Over the hills and far away
Дренка, то хубаво обективност, но как да стане като и двете страни са засегнати? Той е изтеглил късата клечка, семейството какво повече трябва да направи от това, което прави сега? Да подкастри и своите клечки "с искрено желание"? Що за човек би искал подобно нещо (и за двете страни ми е питанката)?
Тя поне има желание да работи по проблема- искала е да се допита до терапевт ( поне с това започва поста ).
Може би ще помогне ако " разгърнеш картите", знам ли. Ако ти се занимава, разбира се.

# 215
Разбирателството (разбирането) в семейството и отношенията  е висша ценност, както и смирението (принципно).
Има различни модели на отношения, малко хора успяват да съхранят живинката, топлотата и уюта край себе си.
Става, когато всяка засегната страна се опита да изслуша и разбере другата. Като не става, има трети лица (не пишман психолозите, които пробутват готови решения).

# 216
  • София
24 часа бях веган, ще заколя някого....

Трети лица, наречени адвокати?

# 217
Медиатори, терапевти, близки. Адвокатите принципно защитават страна, освен ако не са медиатори.

# 218
Преди години имах колеги, семейство англичани на възраст 60+. Бащата бивш състезател,  в този си етап на живота -треньор. Жената цял живот е била в услуга на синовете си, състезатели в същия спорт като баща си- води ги на тренировки, пътува с тях по света. В един момент, на състезание  в Азия големия син, обещаващ спортист, го ухапва някакво насекомо и  едва оживява. Животът му се преобръща и той коренно се променя. Прекъсва връзка с родителите си, променя фамилията си, започва да се занимава с добавки, те се успокояваха  че е жив.
Твоята история много ми напомни тази.  Не знам каква  промяна в характера на мъжа ти е настъпила в следствие на болестта и какъв е бил преди, но е изпитание за всички.

# 219
Това си е чиста патопсихология, не труден характер. Нормален човек два дни вкъщи затворен откача, а мъжът ви толкова време  да не излиза… Намерил е слугиня да му изпълнява ненормалностите… Това е абсурдно и съвсем не е труден характер. Аз с такъв човек няма да изкарам и месец. Рано или късно ще избие по някакъв начин, вземете мерки навреме. Не мисля, че този мъж ви е обичал въобще някога. Защо не сте минали през гражданското за 15 години? Не сте съпруг и съпруга, и това ли ви е внушил, според закона, сте нещо като любовници с дете в момента.

# 220
Няма чак такова значение дали имат сключен брак, или не. Също така не смятам, че е уместно да се определя като ненормално човек да не обича да излиза.

# 221
Или пък, че никога не бил обичал жена си.

# 222
Еее, прекалено груби и нападателни обобщения. Никой не знае как може да се бъгне след тежко заболяване или след загуба. Колежка, съвсем здравомислеща и земна жена, след загубата на мъжа си залетя на тема езотерика. Друг близък, без особени заболявания, дава маса пари за хранителни добавки. Съученик, изключителен математик и майтапчия, последно най -сериозно ми обясняваше как извънземните ще спасят душите на избрани и какво може да се направи, за да си от избраните.

Подобни състояния естествено рефлектират силно върху битието на близките. Могат да се опитат да ги разберат, да опитат да се преборят с тях /и с външна помощ/, да се нагодят към новата ситуация или да се разделят с въпросния човек. И въобще въпросът не опира до това кой кого и колко обича, защото е здравословно да обичаш първо себе си - касае се и за двете страни в отношенията.

# 223
Безумно е да се стои без брак, хайде в началото на връзката става, после води до неподозирани проблеми. Само изброявам, проблеми с частния бизнес и наследяването му, проблеми с общия имот, ако е на името на мъжа, ако имате общи деца, става, ако нямате наследяват племенници и братовчеди, наследствени пенсии и вдовишки няма, просто сте никой/никоя в картинката.

# 224
Употребата на хранителни добавки следва да се разглежда комплексно, защото имат положителни и недотам страни. Все пак, силата им е в превенцията и профилактиката, какво толкоз странно има? Да не говорим, че в масовия случай, човек се сеща, като се обърне колата.
Кой накъде избил - към езотерика или друго, изобщо не намирам нищо чудно в динамиката на тези процеси.

Общи условия

Активация на акаунт