Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 151
  • 235
  •   1
Отговори
# 180
По принцип е така. При здравословни отношения не питаш за разрешение. Обаче има много хора, чиито връзки не влизат в категория "здравословни". Този случай изглежда е от тях.

# 181
  • Пловдив
По принцип е така. При здравословни отношения не питаш за разрешение. Обаче има много хора, чиито връзки не влизат в категория "здравословни". Този случай изглежда е от тях.
Е дай да я окуражим да си седи в тази прекрасна връзка, защото мъжът е хронично болен. До тук това правиш ти. Хронично болен или не - този е задник.

# 182
Тя писа, че не иска раздяла. Никого за нищо не окуражавам. Пиша по принцип от гледна точка на болния.
Какъвто и да е мъжът, тя си го е избрала. Избрала е да остане с него в продължение на години. За толкова време трябва да е разбрала, че той няма да се промени. Обаче тя не иска да го остави.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 08:01 от bell_87

# 183
Тя е типична жертва, дори не може да помисли за раздяла. И за да запази достойнство казва, че го обича.

# 184
Тогава защо изобщо е темата?
Когато е бил здрав и сложил хубави рогца. Сега болен я тормози.
Що за обич е това?

# 185
  • София
А? Какви рогца?

# 186
Тя е типична жертва, дори не може да помисли за раздяла. И за да запази достойнство казва, че го обича.
Ми, ако къщата и бизнеса са само на негово име... Няма голям избор май.

# 187
Тогава защо изобщо е темата?
Когато е бил здрав и сложил хубави рогца. Сега болен я тормози.
Що за обич е това?
И тя самата не знае:
Незнам докъде ще доведе това между нас, след такива сърдения после сме много влюбени , постоянно сме заедно, правим планове , много сме щастливи. До следващото подобно.
Незнам защо пиша, може би да чуя чужди мнения, може би да потърся подкрепа или съмишленик, всичко ще ми е интересно.
Ако даден човек търси изход от личен/семеен проблем, би имал някакво по-активно участие в темата и поне известни опити нещата да се разрешат. Тук жената сама си пише, че всичко се свежда "до следващото подобно". Несериозна работа.

# 188

Цитат
Преди 3 години се бяхме отчуждили много, други неща бяха някакси по важни и ми изневери с моя позната(с над 10 години по малка). Това беше най голямата болка в живота ми, но той я заряза още същия ден, въпреки че тя си посегна, и никога повече нямаше контакт с нея. минахме през този период много трудно , много ме болеше, но той беше много внимателен и винаги до мен, уверявайки ми със всяко действие че  е било грешка, че аз съм най важната за нея. Бяха рай тези 3 години , пътувахме нявсякъде, почивахме, обичахме се, За мен беше като катарзис , аз го приемах като даденост но тогава разбрах,че нищо не е твое изначално, също и любовта, трябва да се бориш и работиш за него, да полагаш усилия.

# 189
Да, тази жена не търси спокойствие, а обича драмата явно.

# 190
Или здраво си измисля и ни гледа сеира.

# 191
Точно така, затова съвети за развод са напълно излишни.
Явно, както десетки други, има нужда веднъж годишно да се оплаче, след това да прочете съветите и да затвърди убеждението си какъв чудесен мъж има.
Няма смисъл от идеи за развод и обяснения колко ще ѝ бъде добре без мъжа ѝ.

# 192
Имам близък с борелиоза /лаймска болест/ - късен стадий. След продължително антибиотично лечение овладяха моментните оплаквания. Няма начин да се "изчисти" от заразата. Съвет на лекаря - живей си живота /по възможност здравословно, което близкият ми за съжаление не прави/, и при следващо заболяване с неизяснени симптоми предупреждавай, защото може да бъде рецидив и да се вземат мерки /пак антибиотици/. Вече години живее без рецидиви.
Та, ако моментната криза е овладяна, което ми се струва в случая на авторката, живеенето в постоянен стрес от рецидив и вторачването в здравословния начин на живот и предпазването, според мен е признак на хипохондрия. Вреди на всички и на себе си. без помощ на професионалист /психолог?/ едва ли може да бъде овладяна.

# 193
Човек може да съчувства и да помага без да съпреживява. Всичко друго е въвличане на здравия в живота на болния, за да не се чувства прецакан. Ето, даже през изневярата му са минали двамата, тя вярва, че за любовта трябва да се бориш, което трудно се променя.

# 194
  • София
Имаше едно лафче в нета:
Аз се разведох по религиозни причини. Бившият се мислеше за Бог, а аз не мислех така.
Та, тя го мисли за Бог. Тя е посветила живота си на него. Ами да си го живее. Всъщност много хора живеят така - като прехвърлят отговорността за собственото си щастие на друг. Лошото е, че така никога не са щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт