Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 178
  • 235
  •   1
Отговори
# 30
  • София
С добър терапевт този мъж ще се оправи. Всичко описано е такава класика, от Анимата (авторката добре го е уловила, с писането и творчеството си вървят такива хипохондрии, неврози и прочее) до болестта и призмата в която се превръща

Отделете бюджет, сериозен бюджет и намерете добър терапевт, знам за такива случаи, с които е работено и в последствие и човека си отдъхва, и потърпевшите около него.

Къде мога да прочета за това, че ми стана интересно? И аз познавам такива хора на изкуството, които вкъщи са като бабички - всичко трябва да е по точно определен начин.

# 31
Голяма тема, но тези двете, Анимата в мъжа (женското творческо начало) и невротизма на твореца са част от класическите концепти на психологията, разглеждат ги още Адлер и Юнг.

# 32
21 година е била на 39 години, 22 година вече на 37.
Иначе оправия с тоя човек няма. Ще си живееш така, на 60 ще си депресирана и ще се чудиш с какъв акъл си пропиляла младостта си.

# 33
Звучи, като да е доста по-възрастен мъжа. Ако е така, отговор на много теми тук, дали голямата възрастоеа разлика има значение.

# 34
Отговарям директно на първият пост на авторката. Според описаното ми се струва, че двамата по начало сте били несъвместими. Той страда от сериозно заболяване, което не е за пренебрегване. Неизбежно е да го е променило. Обаче може и преди това да не сте били съвсем съвместими. А ти си избухлива и пътуването ти е приоритет, поне това се разбира от написаното. Трябвало е да избереш партньор, с когото имаш сходство. Темпераментен и със склонност към приключения може би. А не спокоен и самовглъбен, какъвто изглежда съпругът. Никой от двамата няма да се промени. Няма да го промениш, разбери го. Или свикваш, или край на отношенията. Друг изход аз не виждам. И преди някой да е попитал защо ти да свикваш, а не той, пиша от позицията на човек, който не желае да му развалят спокойствието с излишни активности. Ако някой иска да е с мен, нека се подготви за спокоен (и донякъде скучен) живот. Мъжът в случая го виждам такъв типаж.

# 35
Тегаво и трудно.

А детето как възприема това?

Мен ме тръшна, че мъжът е разплакал домашната помощница. Значи той е безработен, всички му треперят и му угаждат, но той се държи гадно с тях. Готвачката плаче, че объркала пропорцията на моркова (!!!), жена му трябва да му се натиска за сдобряане след всякакви негови изцепки... С уговорката, че не съм била в такава ситуация, може би и аз ще се боря и ще се грижа за мъжа си, докато не откача, но как се чувства детето?
Син в пубертета вижда много кофти пример за мъжко поведение от баща си. Прекалено е тегаво.

# 36
Детето е малко. Около 3-4 годишно. 

# 37
Всъщност няма конкретен пример за това дали някой е плакал. И дали изобщо. Споменато е като че ли между другото. Не го изключвам като възможност, но може и дамата просто малко да преувеличава, защото не става точно каквото тя иска. Като цяло ми се струва, че добрите качества на този мъж са избутани леко на заден план. И какво, някой друг ли е виновен, че тя е избрала точно него? Много различен ли е бил преди болестта (не че тя е за пренебрегване). Никого не обвинявам, опитвам се да бъда обективна.

# 38
Не съм разбрала. Поне засега то не осъзнава какво точно се случва. В такъв случай всичко хубаво на семейството, а на жената много сили пожелавам. С трудна мисия се е заела.

"ако има отклонение, обвинява без да повишава тон с такива думи, че те кара да се смалиш от вина, даже са плакали от самообвиняване как са допуснали да сложат 1/3 морков , вместо 1/2"

Смаляват се от вина жена му и платения персонал. Аз бих умряла от смях, ако някой ми се затръшка за морковите.

# 39
Мъжът не е точно безработен. Той е развил бизнес. Авторката в предишната тема казва, че му се възхищава, научил я е на всичко и и дава съвети. Той е "кардиналът в сянка" - дърпа конците от вкъщи.

# 40
"Някак стана аз да поема бизнеса а той да се отдръпне и така вече 7-8 години. Бизнесът се разви , в пъти по голям е отпреди.Аз се грижа за всичко- за бизнеса, за парите, за работата."

Ако се оттегля напълно за 7-8 години бих се считала точно за безработна. Той гледа детето, което явно има и гледачка.

# 41
Вие вярвате ли, че толкова контролиращ човек, който мери на везна морковите, не се намесва в техния общ бизнес?

# 42
Не знам. Положението изглежда нетърпимо така описано, но за авторката е ОК, което значи, че всичко е наред.

Мисля, че мъжът отсега иска да си стоят повече вкъщи и да я затвори и нея там. Така ще си гарантира, че тя все ще му се умилква и върти на пета. Системата работи.

# 43
Тя пише, че се грижи за всичко. А той само гледа детето. И едва след това се споменава, че има и допълнителна помощ. Къде е истината?

# 44
"Аз се грижа за всичко- за бизнеса, за парите, за работата."

Вкъщи мъжът е госпоодар и стряска помощницата. Това работи той явно.

Общи условия

Активация на акаунт