Да живееш с труден характер и безкрайно неотстъпчив мъж

• 15 148
  • 235
  •   1
Отговори
# 60
Дренка, може ли да кажеш какъв е подхода?

# 61
Вероятно правилният подход е да не се отрича и да не се омаловажава проблема. Твърде често чувам: "Нищо ти няма, стегни се".

# 62
Тук няма такова нещо. Всичко се съобразява с болния човек. Жена му, менюто, пътувания (каквито липсват). Не е ощетен. Жена му вярва напълно в болестта и страданията му, не го е подкарала насила никъде.

Между другото аз без пътувания не мога. Бих предложила поне из страната, дори да е в по-отдалечени хотели и къщи за гости. Без самолети, ако толкова не може.  Ама само вкъщи то не се изтрайва.

# 63
Ами човек, който чак пък толкова не може да оцелее без пътуване, да си намери себеподобен партньор.

# 64
А може и да пътува без партньора - стига партньорът да не се инати като магаре и да не пуска

# 65
Ако е отворен към терапия с психолог, пробвайте.
Помислете и за детето, как му се отразява на него тази семейна атмосфера.

# 66
Тя също е за терапия.

# 67
Извинявам се, че ще го кажа, но този мъж е пълен психар. Какво прави по цял ден този човек-брои моркови и домати? Абсолютна деградация, депресия и психарщина. Жал ми е за детето.

# 68
В първият сезон на  "Белият лотос" имаше един такъв. Свръх контролиращ. Ма си намери майстора.

# 69
Извинявам се, че ще го кажа, но този мъж е пълен психар. Какво прави по цял ден този човек-брои моркови и домати? Абсолютна деградация, депресия и психарщина. Жал ми е за детето.

И що? Има си майка. Ролята на жертва е една от най-печелившите на обществената сцена.

# 70
Напрегнах се само докато чета, а с определението “бивш писател” и вегетарианец направо ме изгуби.
Не разбрах защо още сте заедно. С добър бизнес и отраснало дете не бих предлагала секс за сдобряване, а среща с адвокат да си оправим имуществото.

# 71
Авторката си изля мъката и изчезна
Значи най-вероятно става дума за тяхна си странна динамика на скандали и мир (от вида хубав секс няколко пъти седмично) и ние сме и напълно безполезни. Аудитория-усилвател за моментите на драма

# 72
Не си представям точно този мъж да прави хубав секс.

# 73
Единствената драма за мен е, че другите двама са подчинени на навиците на “болния”. При все, че имате готвачки, не е някаква трудност той да си яде каквото е за него, а вие с детето да си решите на диета ли ще сте или не. Малко сте му изпуснали края на съобразяването. Моят съпруг също спазва конкретен режим, но никой у дома не е длъжен да спре да се храни с нещо или да приеме неговите навици за свои.
Няма да го промените. Това да ви е ясно. Пътувайте с детето, с приятели, с някой друг. Върнете си собствените желания,  навици, не пречупени през неговите.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 12:21 от Radeva-87

# 74
https://www.bg-mamma.com/?topic=1474412.msg45180762#msg45180762

Линк към старата тема на авторката за битовите им проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт