За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 23 060
  • 745
  •   2
Отговори
# 375
  • София
Ах, тук участва оная хубавата актриса от A Jorney to Love Liu Shi Shi.Някъде бях чел , че е от новите Four Dan actresses. Zhang Ziyi ми е любимката , а от скоро и тази също.

Китайският сериал е оригиналът, има и продължение (още не съм го гледала) 2 сезон. Аз още не съм изгледала продължението. Корейският сериал е хубав, на мен лично ми е любим, но пък за мен си е по-скоро любовна история, въпреки че показват и исторически факти (проверявах докато гледах).

# 376
  • пустинен пъпеш
Докато изчаквам новите серии на  текущите:Съседския,Пепеляшка,No Gain No Love,загледах и Welcome 2 Life(2019) с гг Rain и това ще е втори сериал с него след Червения лебед(2024).
 Снимка на Jung Hae-in  и паметника на  знаменития му трети прадядо Jeong Yak-yong( велик мислител от по-късния период на Чосон ),струва ми се,че двамата имат доста голяма прилика.

# 377
  • пак на Рив Гош
Вярно, че имат прилика.

Good Partner (2024) - довършен снощи, крайна оценка 8.5*, което значи, че ми е харесал. Приключиха по благоприятен за всички начин, без да залитат в мелодрама и твърде много захарен памук. Допадна ми, че разглеждаха различни случаи и не се фокусираха само на един-два за целия сериал. Всички герои ми бяха симпатични, харесх сис-манса на двете Главни, които имаха доста положително развитие в хода на действието, макар и по различен начин. Успяха да запазят границата между личните и професионалните взаимоотношения. Одобрявам!

Докато чакам What Comes After Love (2024) другата седмица, сесия на Кентаро Сакагучи за GQ Korea - https://www.instagram.com/reel/DAIhYfNp1bl/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И нещо, което ми излезе снощи в Инстаграм - The Couple vs the Ship - https://www.instagram.com/p/DAJIzRKio_X/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Съгласна съм с повечето от тях, даже бих добавила от мен и:
Скрит текст:
The couple:

The ship:

# 378
Роце ,докладвам Melody of Golden Age приключен. Много ми хареса вървят две сюжетни линии крими и романтична. Направен с много вкус без типичните китайски глупости/ освен само малко странен китайски хумор Wink/ и има щастлив край. На обичащите любовни истории ще се хареса . От мен 9,5 само заради нелепият грим на Гг-й.

И ще има трети сезон/ последен според мен/ на  Joy of Life - Joy of Life 3. Ще очаквам с нетърпение

# 379
  • пак на Рив Гош
Дани, благодаря за отзива! Признавам, аз вече го започнах, паралелно с Joy of Life (първия сезон). Не че не харесвам Joy of Life, ама в него има повече интриги, отколкото романс (въпреки, че Zhang Ruo Yun радва окото ми).
Melody of Golden Age за 5 епизода много ми допада, има си интриги, ясно е, че ще има и романс. И адекватна Главна Joy

Снощи забравих да ви кажа, че вчера, като се оцъклих като сущи ми караконджул в 4ч30 сутринта (благодаря на старческото безсъние Joy), прекарах няколко часа в Ютуб в компанията на ето този японски младеж и сладкото му Animal Dog2. Много зен ми подейства да го гледам как чисти, готви и подрежда Flowers Bouquet. Даже си харесах и някои рецепти, особено за супа мисо.
https://www.youtube.com/@yamashita_life/videos

# 380
  • България
Роце ,докладвам Melody of Golden Age приключен. Много ми хареса вървят две сюжетни линии крими и романтична. Направен с много вкус без типичните китайски глупости/ освен само малко странен китайски хумор Wink/ и има щастлив край. На обичащите любовни истории ще се хареса . От мен 9,5 само заради нелепият грим на Гг-й.
...
И други следим коментарите за сериала, само това за любовните истории не ми хареса, но няма да ме спре да гледам. Simple Smile

От Bossam: Steal the Fate (2021) изгледах половината и минах на последния епизод.
Дълга ми дойде историята, можеше по-накратко с драмите и щеше да се получи добре.
А и тези опърпани герои, хич не ми задържат интереса.

# 381
Не беше лош този сериал, но беше малко скучноват, като че ли.

# 382
  • вятърничава
Доколкото помня го реабилитираха, дадоха му длъжност и го облякоха в униформа Thinking

Роца, Jung Hae In къде ги крие тези мускулести рамена, що не си ги носи на снимачната площадка на Съседчетата? Не бива така. Тази фелдшерка е опасна. Ако така изразява влюбеността си 🫣 горко му на журналиста. Абе, много агресивни тези корейки, затуй мъжете им чехльовци. Много ме подразни реакцията на семейството на ГГ-ня, само приятелката с адекватна реакция.
Япончето с акитата е сладур. Няма лошо да осъмва човек с него. Animal Dog2

# 383
  • България
Доколкото помня го реабилитираха, дадоха му длъжност и го облякоха в униформа Thinking
Явно е така, но не стигнах до тия епизоди.

# 384
  • пак на Рив Гош
Роца, Jung Hae In къде ги крие тези мускулести рамена, що не си ги носи на снимачната площадка на Съседчетата? Не бива така.
Донесе ги. Нали ги флашна за малко в първи-втори епизод Wink . Надявам се на рецидив в началото на следващия (13ти), ама надали Joy
В 11ти епизод много ми хареса препратката към Кларк Кент по отношение на Журналиста в съня на Фелдшерката.
А в снощния се инфлуенснах за маска с мента и шоколад. Остава да намеря и откъде да си я поръчам Joy
И ще измрънкам - толкова ли не можеха да намерят гласов дубльор или треньор за Хе Ин на френски? Просто е мъка за ушите. "Майка му" се справя доста по-добре.

# 385
  • вятърничава
Цитат
Надявам се на рецидив в началото на следващия (13ти), ама надали Joy
JoyJoyJoy
Хареса ми също как я охлади, ама голям ревльо се оказа.Предобриха манджата с неговите родители. Но, като актьори много ги харесвам двамата родители. Аз щях да питам как се справя момчето на френски, ама той е бил малък. Прости му! Заради Hands Muscle Харесах розовите ботуши на Супер Кларк Кент т. е. Журналиста. Тая фелдшерка на ква се прави.

# 386
Мен пък много ме кефи парамедичката в Love Next Door. Осъзна чувствата си и му ги каза директно на журналистчето. Нямаше тръшкане, нямаше драми, че той я отряза без да ѝ даде някакво смислено обяснение. Прие нещата и продължи с достойнство. Сега чакам и той да се справи със собствените си демони, но искам и малко да се помъчи като разбере, че има вероятност тя да замине и наистина да изчезне от живота му.

# 387
  • София
Днес съм решила да започна с гледането на Melody of Golden Age (2024). Надявам се да не е лош, защото пак имам проблем с това да изгледам цял сериал без (много) превъртане.

Цял уикенд точа лиги и очи по Xiao Zhan. Тъкмо ми беше минал малко по-надолу в списъка с китайци и за два дена избухна с песни и снимки и пак се качва нагоре в класацията ми. Smile

# 388
Много харесвам Xiao Zhan, но винаги избухвам в смях когато го видя да денси тук и да се опитва да бъде секси. 🤣🤣🤣🤣
Слава на боговете, че вече не го карат да го прави.

Ама това е още преди да стане известен с The Untamed.После е казвал, че Yi Bo му е помагал с танците.

Имаше един супер забавена снимка на Ямапи и Каме (мисля) с прически от 90-те и облекло в животински принт.
2в1 ще се сети за какво говоря.

# 389
  • София
Grinning Tuon, не ми разваляй сега впечатленията от уикенда. Че и аз като съм мяркала как се мъчи горкото да танцува...аз като едно видно дърво много добре го разбирам. А и с тези дълги крака и тънка талия и без да танцува съм съгласна да го гледам. Heart Eyes

Малко даже ще досадя със снимки, но просто не мога да повярвам, че има такива бицепси. Облечен изглежда толкова тънък...

Скрит текст:

Ибо май го е учил да танцува за някакви участия докато са снимали заедно.

Общи условия

Активация на акаунт