За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 17 459
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Изгледах 1а част на Път към дома от 2002г. - филм. Този филм няма нищо общо с корейските. Дори музиката звучи като озвучаване на български филм от 80те год. на миналия век. И селцето, и природата са все едно са снимали филма в южна България. СънХо, пък ми напомня хлапетата от детските бг филми от онзи период. Толкова е странно усещането да гледам този филм, да знам че е корейски, а да имам чувството, че гледам български филм от времето на моето детство.

# 46
  • пустинен пъпеш
В ютуб има кратък клип с хубавия Ча на летище Инчон,заминаващ за  снимките през септември-ноември в шоуто,,Finland Rent-a-Room":,,Стая под наем във Финландия“ е развлекателно шоу, което изживява самодостатъчния начин на живот на местните жители, които живеят без електричество, интернет или часовници в селско село във финландска Лапландия. Kwak Dong Yeon от Queen of Tears(2024) и Gaus Electronics(2022) и  Lee Je Hun и  Lee Dong Hwi от Chief Detective 1958(2024) са другите  участници в шоуто. И замисълът,и мястото на снимане,и участниците са интересни.

# 47
Danifin!, благодаря за споделените снимки! На картата на океанския парк двете части като че ли се показват свързани с влакче. Навремето, когато ние го посетихме 2005г. ги свързваше въжена линия. Имаше две панди- Ин Ин и Ян Ян. Мъжката беше доста глупава и ближеше стената. Много ме изненада обслужването в ресторанта за китайци там. Наместо покривки на кръглите маси постилат хартии. Върху тях гостите изхвърлят хранителни отпадъци. С напускането на компанията събират хартиите и застилат нови. Притесниха се с гости европейци и ни сложиха на отделна маса с бяла текстилна покривка, но двете коли си ги изпихме на покривка.
За любителите на панди- има във виенската зоологическа градина до двореца Шьонбрун.
Хубава вечер!

# 48
Да, имаше и влакче и въжена линия, но ние директно отидохме при пандите, друго не ни вълнуваше. А и програмата ни беше строго разписана. За краткото време, което имахме искахме да видим възможно най-много. Такива паркове сме посещавали и на други места. Най-важното беше да видим тези забележителни, забавни животинки, които ги обичам от ранните ми детски години .Wink
Цитат
За любителите на панди- има във виенската зоологическа градина до двореца Шьонбрун
Толкова пъти съм ходила във Виена ,но все пропусках зоото, следващият път - няма Smiley

# 49
  • София
Два пъти съм била във Виена, едно време даже печата на зоологическата беше с панда. Но с е друго човек да ги види в родината. Даже точно преди Китай ходих във Виена и нарочно не отидох да ги видя. 🤣

След като изгледах The Double, се връщам на Joy of Life. Започнах и The Royal Princess, в същото време мъча от няколко месеца Word of Honor, но още не мога да мина 10-ти епизод. За момента го държа, защото е много хвален, ама нещо ми е скучен.

Оказа се, че някои неща, които искам да гледам във Viki ги няма за моя регион, има опция да пусна запитване. Ще тествам, защото другото е с ВПН, ама не ми се занимава.

# 50
Да завършим олимпийската тема.
https://www.facebook.com/share/r/kgBvU5M6Q6q2B2aW/

# 51
Ели а  пробвали през  BiliBili  и dailymotion да гледаш ?

# 52
  • София
Ели а  пробвали през  BiliBili  и dailymotion да гледаш ?

Да, за съжаление в bilibili единият е наличен само в апп-а, но него пък го нямам в апп стор-а. Е, имам краен вариант при рускините - там го има, просто се опитвам да избегна четенето на субс на руски, защото ми върви по-бавно.

Обикновено китайското го гледам на 1.5 скорост когато не гледам, за да уча езика, а пък на руски чета по-бавно отколкото на английски. 😄 first world problems както казва една приятелка, на която се оплаквам.

# 53
При пандите във Виена бяхме преди две години. За наш късмет си хапваха и играеха, та ги видяхме в пълния им блясък, хем беше около коледа и ни бяха казали, че по-често спят. А другия "късмет" беше, че улучихме момента, в който хранят анакондите. Мислех, че децата няма да са очаровани от гледката, но те пък ме изненадаха и го приеха за нещо нормално.

Ако на някой му се гледа нещо малко по-различно от романтика и еднорози или китайски приказки може да хвърли едно око на The Auditors.
Приличен сериал за жанра, 12 епизода, стегнато и без излишни пълнежи и размотаване. Леко и последователно развиха основния проблем с помощта на различните разследвания, по които работеха междувременно. Хубав контраст се получи между сдържания и безпристрастен шеф Shin Ha Kyun и емоционалния новак и негов подчинен Lee Jung Ha. Готин Jin Goo, който до едно време не се знаеше ясно от добрите или от лошите е.

# 54
The Auditors го почнах. Не е лоша история, ама пък съвсем без еднорози си остава псевдо детективка драма. Споделям за контраста на ГГ. Но вече ми е леко досаден.

# 55
  • София

Колко седмици вече ги гледам тези момчета и още точа лиги по тях. Онзи ден ги посрещаха в Китай - тълпата луди фенки, която ги беше наобиколила се сравнява с тази при актьорите. Qin Haiyang се опита да се измъкне към автобуса с тичане, обаче фенките не пускат.

Едно клипче и от мене за завършване на ОИ:
https://www.facebook.com/share/v/cF7PHKk1Y3TNENvc/?mibextid=UalRPS

# 56
  • вятърничава
Не му трябват еднорози на  The Auditors.Добре си е и така.Jin Goo е чудесен, отдавна ми се гледаше в по-значима роля.Отива му, макар леко да преиграва на моменти, аз съм стигнала до еп.5.Ще му простя,заради дългата коса и кривата усмивчица.

# 57
  • България
Започвам Story of Kunning Palace (2023).
Помислих, че ще е обичайната история за писателката и нейния измислен свят.
Но тук са го измислили много по-интересно:

Скрит текст:
Пеперудата ръси някакъв прашец, който отива към авторката, а после виждаме къде кацна пеперудата.
Скоро там сигурно ще "кацне" и авторката.

# 58
  • София
Simple Smile Моарейн, и този сериал е с моя нов любимец - Wang Xing Yue. На мен ми беше харесал Story of Kunning Palace. Малко и той и Бай Лу ги тайпкастват в такива сериали (даже на него вече му било излязло име).

Ей го в една сцена от The Double - рядкост беше да е с пусната коса:

# 59
  • България
За момент изтръпнах, помислих че и с теб ще делим Zhang Ling He. Grinning

Много си подхождат с Бай Лу.

Общи условия

Активация на акаунт