За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 22 985
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Юки сигурно вчера е слушал отново The Best Days of My Life 🚂🚈

Тarot ми излезна в препоръки когато гледах Terror Tuesday: Extreme, но не успях да го намеря със субтитри.
Вместо него гледах японския Kyouso no Musume. Сега гледам Girl From Nowhere, но не мога повече от епизод на вечер, защото темите не са приятни. Не са ужаси, кръв или нещо подобно, а неща, които реално се случват, което го прави доста страшно и неудобно за гледане. Темите са социално значими и свързани с моралния компас и етичност на героите.
Първият епизод беше свързан с насилствена връзка между учител и ученик, втората с изнасилване, третата с кражба на интелектуална собственост, а 4-тата с лъжа за социален статус. Главната героиня действа като съдия и полицай едновременно. Разкрива и наказва, но нищо друго не знам за нея.
Ако ти се гледа, нещо тъмно и мрачно го препоръчвам.

# 361
# 362
Днешният рожденник е Song Joong Ki
https://youtu.be/RLwr5_suvnU?si=8PZxo91MKMM_dcOg

# 363
  • вятърничава
Tuon,не ми се гледа, нищо тъмно и мрачно в момента, но видях,че в Tarot играе Kim Jin-Young (Dex),това всъщност май е първата му роля. Мен ( и още няколко милиона Joy) ме впечатли с участието си в риалитито Single's Inferno,като в сезон 2022 беше участник,а в следващия влезе като коментатор.Той е бивш морски пехотинец, с умения в бойните спортове и оръжията, ютюбър,участвал е в много риалитита и се чудех защо още не са го поканили да се снима и като актьор.Не ми се гледа целия сериал,затова се чудех,искам само епизода с него да видя.
Не мога да не споделя колко се забавлявам с No Gain No Love, въпреки тримата ми любимци в главните роли си мислех,че ще гледам заради тях някакъв глупав и лигав сюжет-на кака Shin Min-A са и намерили поредното агнешко, клишета, на Kim Young-Dae пък ще му повторят ролята от Cheat On Me If You Can с друга кака.Обаче Shin Min-A е голяма Сладурка, двамата се превръщат във все по-сладка двойка, като се карат и ревнуват и са сърдити. Kim Young-Dae го пратиха в рenthouse да спи Joy Чакам тепърва да се разкриват тайните, защо никой не го познава това Innocent и да се разгръщат драмите,щото без драми не е живот това корейския живот.Приятен и ненатоварващ сериал.
И DNA Lover ме зарадва тази седмица със сцената,в която главната бяла птица каза на доктора,че го обича, а той не и отговори нищо.Признавам много се изкефих. Не кпират тези корейски птици да преследват доктора,да му се появяват в къщата,да имат очаквания,че след няколко седмици познанство ще им признае,че ги обича и сигурно и предложение за брак чака вече.Разбирам го доктора защо при първите симптоми бяга от обвързване.Чудя се накъде ще поемат сценаристите, тези двойки ще останат ли или ще се разменят.По принцип се чудя защо го гледам тоя сериал,но толкова го и гледам,пускам си го като фон и хвърлям поглед,докато се занимавам с разни дейности.
Harbin на Международния филмов фестивал в Торонто

# 364
В коментарите пишат, че са отделни истории.
Епизод 3 бил най-страшен, a като гледам Той е точно в него.

Обаче по снимките е много петъчен😇

И аз миналата година гледах някакво риалити. Китайско. Участваше Джеф 🤣, който днес качи снимки в Инста с червен костюм.
Скрит текст:

Рекламира очила.
В Т-д е почти петък.

# 365
  • България
Изгледах два епизода от Haechi (2019).
Не е от моите.
Продължавам с Bossam: Steal the Fate (2021).
Добро начало, дано ми потръгне.

# 366
Петък
https://www.facebook.com/share/r/5HgWCGEeoEzgtefr/
Чакам за този полет
https://www.facebook.com/share/r/G6Fm4wLeZ6TJzcC1/
Единствената мисъл, която кой знае защо ме измъчва е, че най-красивите мъже често са гей
https://www.facebook.com/share/r/uoCoiydCra4QFkRG/
Мазни борби
https://www.facebook.com/share/r/EHhCzajCYBG3QCRQ/

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 17:52 от victoria vassileva

# 367
  • България
И аз съм споходена от тази мисъл.
Особено като видя мъжете да се кълчат така полуголи по снимки и видео.
Харесвам мъжете слаби, даже може и с лек молив и блясък на устните, но да се държат по мъжки.
Добре облечени.

С нетърпение чакам новини, че любимците ми са женени или във връзки с жени.

# 368
  • вятърничава
Joy

Обаче по снимките е много петъчен😇
Ти го написа!

https://www.tiktok.com/@day8237/video/7352287552809880838
Скрит текст:

Джеф в червен костюм - харесвам и костюма,и червилото,но те щяха да са нищо без Джеф Sunglasses Heart Eyes

От днес ще излъчват Пазителят на съкровищата/Stealer: The Treasure Keeper по bTV Story. Рекламират го като най-успешната корейска драма за 2023 г.,дали е така? Някой гледал ли го е?

# 369
.........................
От днес ще излъчват Пазителят на съкровищата/Stealer: The Treasure Keeper по bTV Story. Рекламират го като най-успешната корейска драма за 2023 г.,дали е така? Някой гледал ли го е?
Чак пък най-успешната.... Smirk, но става за гледане. Малко приключенско, малко крими, малко мистерия, малко комедия.... омешани типично по корейски Wink.

# 370
  • вятърничава
2в1, и на мен на това ми прилича като му гледах рекламата.
Чак пък толкова успешен,пък да не е ставало дума за него в темата Wink

# 371
  • пак на Рив Гош
Моарейн, аз мисля, че няма да обяват току-така връзка, освен ако не са принудени. Представям си как фенките ще ги разкостят, и тях, и приятелките им. Аз най-много бих очаквала поставяне пред свършен факт: "оженихме се".

Не мога да не споделя колко се забавлявам с No Gain No Love,
--------------------------------------
Обаче Shin Min-A е голяма Сладурка,
С нетърпение чакам кога тя най-накрая ще направи Ким У Бин почтен мъж Grinning. Не за друго, а само заради удоволствието да ги видя в сватбени тоалети. Ще бъдат прекрасна двойка (не че и така не са, де) Heart Eyes
А сериалът е просто разкошен! Много се забавлявам и одобрявам и аз Grinning
Вчера това ми излезе в социалните мрежи и ми стана смешно
Скрит текст:
"Адският асансьор" Joy

"Пазителят на съкровищата" нищо не ми говори, не съм го засичала по моите платформи.

Аз тия довърших Why Women Love (2022) - стандартен офисен ром-ком, на който може да посветите 20ина часа, ако нямате какво друго да правите, но животът ви няма да се промени и ако не го гледате. Романс на младеж (22-годишен) с кака (30-годишна). Той е син на Шефката на Кака и майка му го постави като неин сътрудник, с цел да се кротне и впише във фирмата. Лапето мислеше, че ще разкаже играта на Кака, само дето Кака не е вчерашна и не само не му се върза, ами и го постави на мястото му, че и за капак го влюби в себе си. Все си мислех, че сюжетът щеше да спечели, ако възрастта на героите съвпадаше с истинската възраст на актьорите (28 и 34г съответно), щеше да е доста по-правдободен. Ама все пак, нали не търсим правдоподобност в сериал? И Той, и Тя си имаха по едно Трето Колело (Женското беше огромна и досадна лепка, но понеже беше Трето Колело настръхвах само малко, като викнеше на Той "гъ-гъ" Joy). Абе, става за едно гледане, но не и за повече. Сигурна съм, че до месец ще забравя действието. Но поне ще си спомням добрите женски образи - Главната и двете й Приятелки бяха нормални и дори симпатични жени, с нормални отношения, без да бъдат особено заровени в стереотипи. Дадох му 7.5*, само заради тях.

Петъчно - Jung Hae In показва мускулесто рамо в Инстаграм - https://www.instagram.com/p/DAGEGzMT_lq/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
И малко усмивки - https://www.instagram.com/reel/C_3PhS6I-uw/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

П.П. Забравих да се наредя на опашката за полета, където Джесън Момоа раздава напитки.Grinning
П.П.2 По един коктейл за петък вечер Tropical Drink - https://www.instagram.com/reel/C_5koplyw5j/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 20:07 от Роца

# 372
Doctor Stranger (2014) Определено много ми допадна.Докторът е едно младо момче.Малко лигльо си пада и с тия странни устни ...все едно е ходил на корекции(пък може и да е). Артистките са ми топ (второстепенни и главни).В сериала участват и двама артиста ,които много харесвам Chun Ho Jin и  Kim Sang Joong. Не е за 10 , но си беше супер тв-шоуто.

Пп:В момента се чудя на кой следващ сериал да скоча. Изгледах няколко наистина много добри и малко ми се завиши критерият.Предложиха ми Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo (2016), но съм малко скептичен и предубеден от заглавието.Като прочетох и резюмето, май ще си е тотална любовна история и едва ли с happy end. Ще съм Ви благодарен , ако ми предложите нещо свястно и без много комедийни елементи, че хич не им се получават  (на мой вкус).

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 22:10 от yopen

# 373
Moon Lovers не е точно "тотална любовна история". Има лек фентъзи елемент с това, че главната се прехвърля от 21 век във времето на династия Корьо и там се сблъсква с основателя на Корьо и неговите синове и се оказва замесена в дворцовите борби между тях за трона.
Има и китайски сериал по същата история.

# 374
Ах, тук участва оная хубавата актриса от A Jorney to Love Liu Shi Shi.Някъде бях чел , че е от новите Four Dan actresses. Zhang Ziyi ми е любимката , а от скоро и тази също.

Общи условия

Активация на акаунт