Домът на дракона, Игра на тронове и други филмови проекти в тяхната вселена - 48

• 7 014
  • 114
  •   1
Отговори
# 90
  • Somewhere far away
ще мине на хардкор наркотици. Grinning

# 91
  • Някъде в Матрицата
Те нали 4 сезона са предвидили за тази история, въпреки че на мен ми се струват много. И си зависи какво точно са планирали да включат в сезона и какво ще прехвърлят в четвъртия. Ясно е, че ще имат да разпъват локуми за по-силен драматургичен ефект. И пак ще има измислици-премислици. Предполагам, че битката между чичо Д. и племеника А. ще ни я оставят за 4тия сезон. Че махнат ли го Деймън от екрана, рейтинга чувствително ще намалее.
В паузата до 2026та ще плакнем око с приключенията на Дънк и Ег. Или първото приключение. Или началото на приключението с елементи на импровизации на сценаристите. Joy Не съм чела какви са плановете за там като сезони. В блога на чичо Гошо бях мернала, че тази история също му е на сърце и му иска да напише повече. Амаааа и това вече сме го чували. JoyJoyJoy  А дано, ама надали.

# 92
  • Русе
Дънк и Ег ще им крият по-особен проблем. Те са си детайлно написани, все пак са разкази, така че няма нужда да измислят от нищото индивидуални случки, персонажи, диалози и прочие, с които да попълват наратива. Но ще имат неприятности с продължителността. И трите разказа обхващат малък ареал в съвсем кратък период от време, цялото им повествование се развива в рамките на ден-два-три. Не е достатъчно да се запълни сезон от примерно осем епизода с един такъв разказ. Четири едночасови епизода би било удачно, според мен, но пък комерсиално няма да им е изгодно.

И другият проблем е, че просто материалът е малък. Три разказа. Като ги изчерпят, после какво? В ДнД имат разказано основното действие и развитието, било то и в общи щрихи; в ИнТ имаха вече заложените детайлни сюжетни линии и персонажи, поели по зададените пътища, и оставаше да измислят как да ги доразвият и завършат по установения маршрут. Докато при Дънк и Ег има напълно празен период от цели десетилетия.

# 93
  • София
Дънк и Ег си е за минисериал, според мен.
6-8 епизода и това е.

# 94
  • София
Как ще коментирате новината, че се подготвя (все още не е на 100% сигурно, но проектът е видял бяла светлина за разбработка) филм за Игра на тронове? 😮

Давам три различни линка на които имам вяра, защото си ги следя по принцип.

https://m.imdb.com/news/ni64926743/
https://deadline.com/2024/10/game-of-thrones-movie-warner-bros-i … pment-1236163933/
https://www.ign.com/articles/game-of-thrones-movie-in-early-development-report

# 95
Как ще коментирате новината, че се подготвя (все още не е на 100% сигурно, но проектът е видял бяла светлина за разбработка) филм за Игра на тронове? 😮

Давам три различни линка на които имам вяра, защото си ги следя по принцип.

https://m.imdb.com/news/ni64926743/
https://deadline.com/2024/10/game-of-thrones-movie-warner-bros-i … pment-1236163933/
https://www.ign.com/articles/game-of-thrones-movie-in-early-development-report
Има логика от филм, само ако Мартин най-накрая е дописал играта и там финалът е друг. Иначе най-вероятно е сондиране на зрителския интерес, за да се прецени ще има ли поне възвръщаемост на едните похарчени долари.

# 96

да си знаете Grinning

приблизителен превод: всеки път, когато някой фен използва хенри кавил от "вещерът" за своя въображаем избор на актьори, които играят таргериъни, мартин изтрива по 400 думи от уж написаните "ветрове на зимата"

# 97
  • София
То само един филм няма как да се направи.
По-скоро ще е трилогия (поне) и всеки филм да е по 150 минути да кажем. Ама пак не виждам как ще успеят да разкажат всичко.
Потенциално една такава поредица може да счупи много рекорди, но е и голям риск, защото какви актьори трябва да избереш, за да надминат тези от сериала? Това за мен е абсолютно невъзможно.

# 98
То само един филм няма как да се направи.
По-скоро ще е трилогия (поне) и всеки филм да е по 150 минути да кажем. Ама пак не виждам как ще успеят да разкажат всичко.
Потенциално една такава поредица може да счупи много рекорди, но е и голям риск, защото какви актьори трябва да избереш, за да надминат тези от сериала? Това за мен е абсолютно невъзможно.
Не мога да приема някой друг да играе героите от "Игра на тронове ' . Супер странно ще ми е .. И защо изобщо ще искат да правят филм .. Обикновено накрая не се получава .. Само ще съсипят сериала който беше феноменален . Ще стане като със " Властелина на пръстените " .. 😒😒

# 99
  • София
Доколкото схванах идеята не е да се преповтрят събитията от сериала.
А може би просто пускат новината с цел да проучат нагласите. И чак тогава ще решат какво да правят.

# 100
Предполгам не става дума за основната поредица, а за нещо от предисторията. Или недай Боже за нещо след, както беше с проекта за Джон Сняг.
Може би Бунтът на Робърт?

# 101
  • Някъде в Матрицата
Да, и аз прочетох някаква статия по въпроса. Обаче не ми се вярва особено. А и не виждам особен смисъл да преразкажат малко по-сбито някоя от вече показваните историил Някъде бях чела, може и да е било тук във форума, не помня, че Чичо Гошо, когато си е мислел как може да се филмират тези му книги ги е виждал като сериал. А не като пълнометражни филми. Но пък сега може и друга идея да му е дошла, кой знае. Само и само да се разсейва и да не си довършва историята.
В статията се спекулираше, че пълнометражния филм може да е друг вариант на края на историята, ама това са само предположения.

# 102
Е той края потвърди че ще е същия,само "пътя" до там може да е друг във филма или самите Ветрове.Не вярвам и аз,нито че ще филмират бунта на Робърт.Но пък за пари кво ли не прави човек.

# 103
Да, и аз прочетох някаква статия по въпроса. Обаче не ми се вярва особено. А и не виждам особен смисъл да преразкажат малко по-сбито някоя от вече показваните историил Някъде бях чела, може и да е било тук във форума, не помня, че Чичо Гошо, когато си е мислел как може да се филмират тези му книги ги е виждал като сериал. А не като пълнометражни филми. Но пък сега може и друга идея да му е дошла, кой знае. Само и само да се разсейва и да не си довършва историята.
В статията се спекулираше, че пълнометражния филм може да е друг вариант на края на историята, ама това са само предположения.
Ще видим .. Но често казано не искам да го съсипват както стана с " Властелинът на пръстените " сериалът който направиха беше пълна трагедия особенно първи сезон . Втори по ставаше за гледане .. Но само може да предполагаме дали наистина или не ще има филм за троновете .. Честно казано това чакане и за Драконите ми идва във повече,  ако чакаме две години за пълен кринджав трети сезон както стана със втори много жалко .. За две години ще забравиш и какво е станало . 😄😄

# 104
  • София
Това е генерален въпрос. Защо гледаме филми, след като сме чели книгата. Защо чакаме продължението на книгите на "Игри на тронове", след като сме гледали филма.

Защото искам да видя как ще го филмират, как ще го изиграят актьорите и т.н. Пък и аз съм от зеления отбор. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт