Домът на дракона, Игра на тронове и други филмови проекти в тяхната вселена - 48

• 7 020
  • 114
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Емонд имате предвид, нали? Има Емон, но е майстер Емон от ГоТ.

А дали не е възможно Кралят на нощта да е именно Емон, който е претърпял определени обстотелства?
Не. В GOT показаха как горските чеда превръщат друг мъж в Краля на нощта.
Може да е имало няколко крале на нощта през вековете.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 17:12 от Хексе

# 76
  • София
Старките не пазеха кралството само от диваците.

# 77
Емонд имате предвид, нали? Има Емон, но е майстер Емон от ГоТ.

А дали не е възможно Кралят на нощта да е именно Емон, който е претърпял определени обстотелства?
Не. В GOT показаха как горските чеда превръщат друг мъж в Краля на нощта.
Може да е имало няколко крале на нощта през вековете.
В такъв случай Белите бродници, създадени от другите крале на нощта, трябва да не са се разпаднали на ледени кристалчета и да са още живи.

# 78
Кралят на нощта от GoT и произходът на всички бродници от него си е приумица на Dumb and Dumber (Бениоф и Уайз). Загуба на време е да се задълбава в това. Кой знае как ще го измисли Мартин. А виждайки Бриндън Реките като Триоката врана във видението на Демън, хората от HotD не се придържат към канона от GoT.

# 79
  • Варна
Кралят на нощта от GoT и произходът на всички бродници от него си е приумица на Dumb and Dumber (Бениоф и Уайз). Загуба на време е да се задълбава в това. Кой знае как ще го измисли Мартин. А виждайки Бриндън Реките като Триоката врана във видението на Демън, хората от HotD не се придържат към канона от GoT.
+1

В такъв случай Белите бродници, създадени от другите крале на нощта, трябва да не са се разпаднали на ледени кристалчета и да са още живи.
Ако все пак така го е замислил Мартин - само ако кралете им са живи.

# 80
На мен също линията на Денерис ми беше скучна, а тя като героиня - досадна.

И на мен. Никога не съм харесвала Денерис.
Нито симпатизирам на Драконовия дом. Не ме кефят и това е.
Аз съм накрая на книгата "Огън и кръв" и изненадващо много ми хареса. Интересна ми е много, харесвам си я и нея.
В крайна сметка какво се оказа избиха се брат със сестра, целият род, самоунищожиха се, както и се казва в началото, а после пак от техните наследници дойдоха новите крале.
За да стигнат до пълен крах.
Аз съм си отбор Зелени!
Ни Ренира, ни Денерис са ми интересни.
Актрисите не харесвам също.
Само младата Ренира ставаше.
Сега ще чета "Рицарят на Седемте кралства".
После да започна всички книги наново.
Ще гледам паралелно и всички сезони на сетила отново. А не съм гледала от четвърти сезон нататък(някъде от моментът, в който започнаха да й разказват играта на тая гад Церсей Ланистър ).
Та ще гледам, че ме е обзела една носталгия и покрай книгата.
Пък каквото такова. За "Ветровете " вече не се надявам. Ако я издаде обаче ще вдигна банкет!

# 81
фб ми предлага кличета от ГоТ, припомням си някои хубави моменти
покрай това се сещам, че не мога да преглътна втория даарио, няма нищо общо с този от книгите
първият приличаше много повече и никак не беше грозен
вторият е много героичен, но в него няма и капка арогантност

Скрит текст:

# 82
Загледах отново сезон 1 на "Домът на дракона".Изгледах първите 4 епизода и ме налегна огромна тъга по чудесно изиграните образи на Пади Консидайн и Рис Ифънс. А най-много ме заболя като видях отново страхотната химия между Мат Смит и Мили Алкок, както и пълнокръвните им образи. Няма как да сравнявам с "Игра на тронове", но чак ми стана болно как съсипаха постиженията си от сезон 1. Но този фон се вижда много ясно как във втори сезон ни представиха слаб сценарии, съсипани образи на иначе чудесни актьори /Деймън и Алисънт/ и за капак бездарна, беизразна, безполова актриса в главната роля. Sad

# 83
Бе мен лично актрисата не ме дразни, аз я възприемам като Ренира, но някак нямаше нито една свястно написана сцена, в която героинята да трябва да направи нещо смислено. Едно ослушване и трайкане за всичко. Във втория сезон "сценаристите"( ясно защо са кавичките) я направиха безгласна буква.
То, не че при повечето от останалите персонажи имаше някакво развитие. Чичо с гъбите, Егон с неглижилането на кралските си отговорности, Алисънт с животинската си похот и закъснялото осъзнаване, че грешно е разбрала последните думи на Визерис. Коул - я по-добре да не си търкам клавиатурата за него. Може би само Емодн и Ренис показаха нещо.

# 84
Мен Ема не ме дразни !!! Може би малко само интонацията на гласа и , но ролята си я играе що годе добре . На мен също повече ми харесва младата Мили Алкок , и определено липсваше Пади Консидайн , първи сезон определено беше по добър , за втори вече съм коментирала . За Мат Смит не искам и да коментирам съсипаха страхотен образ , определено Емон този сезон изпъкна още повече . 😊😊😊

# 85
  • София

А след като самият Мартин си позволи да отправи известни критики към "Домът на дракона", значи работата наистина може да се окаже зле.
Тази седмица той използва своя личен блог, за да публикува пост (който след това изтри), където говори открито за несъгласието си с една много конкретна сюжетна промяна. Става въпрос за първи епизод от втори сезон и потресаващата сцена с убийството на невръстния Джехерис Таргариен.
В нея видяхме наемните убийци, познати като Кръвта и Сиренето, да се промъкват в покоите на кралица Хелена и я принуждават сама да избере кое от двете ѝ деца да бъде убито.
В книгата обаче е по-различно.
Според Мартин, който е сред изпълнителните продуценти на сериала, премахването на героя на Мелор може да има негативни последици за развитието на историята.
"Мелор сам по себе си няма голямо влияние", пише Мартин. "Той е малко дете, няма диалози и не прави нищо значимо, освен да умре. Само че е важно къде, кога и как умира. Загубата на Мелор отслаби края на сцената с Кръвта и Сиренето, но също така ни коства и бъдеща сцена със смъртта му с целия ѝ ужас и героизъм."

Впрочем, в момента в статията има актуален линк към още едно мнение, което не е без своите доводи:
"Домът на Дракона" - опасният флирт с това, което провали "Игра на тронове" накрая

# 86
То се очакваше да е 2026г.,ама голямо чакане ще е.

# 87
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
То поне цялото чакаме да си струва, че и втори сезон чакахме и беше пълен фейл. Като толкова се туткат дано поне го направят добре.

# 88
То поне цялото чакаме да си струва, че и втори сезон чакахме и беше пълен фейл. Като толкова се туткат дано поне го направят добре.
Защо си мисля че трети  сезон ще бъде още по криндж !! Да ме извиняват но " Пръстените на силата " ми бяха къде къде по интересни !! Но все пак живи и здрави ще чакаме и Дранкончето . 🤣

# 89
Е този сезон ще има малко екшън,предполагам 4 ще е последен.Нямам очаквания и не се разочаровам,но чичо ще се завърне в пълния си блясък и без гъби да се надяваме 🤣.

Общи условия

Активация на акаунт