Отговори
# 180
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Е няма такъв кеф като гледането на този сериал.
Епизод две надгражда и те зарибява още повече в историята.
Явно създателите са решили и да се заиграват в началото с вкуса и широкоскроеността
на зрителя Joy. Тези Таргариен повече ми харесват от онези от Домът на дракона, какво
нещо е силния дорнски ген обаче.
Скрит текст:
Принц Бейлор е толкова нормален, почтен, уравновесен. Нищо общо с лудите си роднини.
Мейкар ми е гадняр или поне не толкова благороден и добър като Бейлор.
Синът му също ми се вижда свестен, докато децата на Мейкар с изключение на Ег до един са луди
и гадни и много им личи, че монетата там е паднала от грешната страна.
Много съм доволна и от този епизод, това за мен е най-доброто от света на Троновете като сериал
правен досега.
Оценка, отново 10/10

# 181
  • София
Много провлачват. Явно всяка новела ще е един сезон.

# 182
На мен също много ми хареса епизода. Историята увлича и носи много настроение.
Ег с меча в последната сцена: Die, Blackfire bastard!

# 183
Скрит текст:
докато децата на Мейкар с изключение на Ег до един са луди
и гадни и много им личи, че монетата там е паднала от грешната страна.
Скрит текст:
Забравяш за майстер Емон. Пък и пияницата не е лош човек, просто е пройдоха. Само Ерион е зъл.
Самият Мекар е сив характер, той е аналог на Станис. Добър актьор са избрали, ама изглежда по-дърт от Белор. Пък Белор е първородният, докато Мекар е чак четвъртият син.

# 184
  • София
Защо са толкова кратки тези епизоди? Това никога  не го е било. Искам повече!!
Само 6 епизода ще са и то по 30/40 минути явно.
Епизодът ми хареса много повече от пилотния. Яко надграждане има. Все повече харесвам двамата главни герои. Ег ми стана любимец веднага, но вече и Дънк ми стана такъв. Много свестен човек. Такива във Вестерос направо са си кът. Майтапя се, ама така де, не съм далеч от истината...
Започна и турнира. Много реалистично е пресъздаден. Надявам се тепърва да видим много от него, защото битките предвещават да са много зрелищни. Вярвам, че нашия човек ще спечели. Или поне ще стигне до финала. Иначе за какво ще е тази история? Явно ще стане известен рицар. Не знам. Не съм чел книжката, изобщо нямам идея за какво иде реч. Така че ми е много любопитно как ще се развие историята.
Обаче екипа на шоуто явно има някакъв афинитет към облекчаванията. В епизод 1 дадоха натюрел ходене по голяма нужда, сега по малка. Не го разбирам това изкуство. Нарочно го правят. Някой е казал, хей да го направим, ще е дръзко и ще ни коментират. Така де, няма да хвърляме малко дете от върха на кула, няма да даваме секс между брат и сестра, за това дай да даваме как се облекчават хората... 😁

Всъщност знам едно много важно нещо за Ег. Не искам да разбирам ама разбрах (не тук в темата и аз съм си виновен, макар че беше без да искам, в смисъл никой няма вина, просто така се случи).
Искам да попитам дали е вярно за Ег
Скрит текст:
Вярно ли е, че този аватар Аватар Анг ще се превърне в бъдещия крал Егон V? Като разбрах паднах. 😮
Той не е ли дядото на Лудия крал, Ерис? Т.е. майстер Емон му е брат? Него го видяхме на Вала. Тук в този сериал ще го видим ли? 😊

И как по дяволите Ег е така изтърван. Не го ли търсят по дяволите, та той е наследник. Никой ли не го разпознава? Разхожда се из улиците, направо не мога да повярвам. Та това са таргите, всички ги е страх от тях и имат уши и очи навсякъде. И защо се укрива или не се?
Какво по дяволите се случва?

# 185
  • София
Diavolo, за генеалогията си прав.
Другото не си го спомням добре, но май
Скрит текст:
Мекар не се интересуваше много от него. Все пак Ег е четвърти син на четвърти син и доста назад в линията на наследяване.

# 186
Diavolo,
Скрит текст:
Ег се придвижваше с брат си Дерон, но Дерон е пияница и го изгубва.

# 187
  • Варна
Много провлачват. Явно всяка новела ще е един сезон.
След малко ще гледам новия епизод, затова няма да вземам отношение по друго. В този сериал изглежда концепцията е друга и на мен ми харесва. За разлика от предните два тук няма да се разчита на мащабни сцени и събития, визуални ефекти и обрати заради обрата. Лежерно сериалче, което ще ни потопи в света на Вестерос така като биха го виждали обикновените хора / е, и благородниците също/. Без дракони, без великани, без вълчища.
Жалко само че сериите са от по 30 минути, можеха да отпуснат повече.

# 188
  • София
Да, това ми допада.
Вече след епизод 2 схващам каква е идеята на шоурънъра. Искат да ни покажат Вестерос и през очите на обикновен мечтател... Simple Smile И в това има чар.

# 189
Като изключим излишното начало,вторият епизод наистина беше по добър.
Дяволо това е Мартин,сериозно ли очакваш справедлив край на историята?! 🤣

# 190
  • Варна
Вярно че имаше нещо за големия "меч" на сир Арлан, ама ме стресна така като за начало хахаха.. успяха пак да ме шокират.
Голямо ДА за Белите рицари и техните брони и плащове, така съм си ги представяла, в книгите все ги наричаха снежнобели, голямо разочарование ми бяха в Игра на тронове.
Ерион Яркия пламък, също ми хареса - красив, арогантен, откачен. Добре се справя актьора.
Валар и той ми хареса - макар че не чухме нищо от него. Бащите им и те много добри.
Въобще дотук целят каст е такъв както съм си ги представяла.Не ми се е случвало досега.
Имам забележка, че твърде много се псува в сериите и то от благородниците, май само Баратеоните си позволяваха да показват повече простащина, но ще го преглътна, не е толкова важно.
И другата странност - защо нощен турнир? Не би трябвало да е в реда на нещата.

Искам да попитам дали е вярно за Ег
Скрит текст:
Вярно ли е, че този аватар Аватар Анг ще се превърне в бъдещия крал Егон V? Като разбрах паднах. 😮
Той не е ли дядото на Лудия крал, Ерис? Т.е. майстер Емон му е брат? Него го видяхме на Вала. Тук в този сериал ще го видим ли? 😊

И как по дяволите Ег е така изтърван. Не го ли търсят по дяволите, та той е наследник. Никой ли не го разпознава? Разхожда се из улиците, направо не мога да повярвам. Та това са таргите, всички ги е страх от тях и имат уши и очи навсякъде. И защо се укрива или не се?
Какво по дяволите се случва?
Скрит текст:
Тръгва с брат си пияницата Дерон за турнира, но Дерон се запива и Ег разбира че няма да стигнат до там. Той е от белокосите Таргариени и затова е с обръсната глава - веднага ще го разпознаят. Иначе не е престолонаследник - той е Егон Невероятния и това е не, защото е невероятен, а защото не е бил вероятен като наследник Joy /

# 191
Аз пък съм малко разочарован от Ерион. Актьорът е добър, но все съм си го представял някак по-пищен, впечатляващ, с дълга коса най-малкото. На мен тук ми изглежда леко невзрачно.

# 192
  • Варна
Аз пък съм малко разочарован от Ерион. Актьорът е добър, но все съм си го представял някак по-пищен, впечатляващ, с дълга коса най-малкото. На мен тук ми изглежда леко невзрачно.
За дългата коса може би, но защо ти се е струвал пищен? Той си е типичен Тарг - сребристо бели коси, лилави очи, бледа кожа...

# 193
Ами освен косата и дрехите. Май се носеше с по-ярки цветове в книгата.

# 194
  • Варна
Ами освен косата и дрехите. Май се носеше с по-ярки цветове в книгата.
Да, имаше нещо такова.
Скрит текст:

Aбе, добре си е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт